MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałam / -em zapytać o...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 715 z 721 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 714 | 715 | 716 ... 719 | 720 | 721 ] - Skocz do strony

Str 715 z 721

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2025-04-13 18:13:34 (4 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No tak, taki Jas i Malgosia ( zezarci przez czarownice, czy moze udalo im sie uciec? ) albo dziewczynka z zapalkami. Kto tam jeszcze, byla taka bajka , ze jakis taki szalony fryzjer czy cos gonil dzieci i obcinal im paluszki…

A tu makabryczny Hansel und Gretel po japonsku:)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-04-2025 18:17 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2025-04-14 12:14:44 (4 tygodnie temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2025-04-13 16:30:30, galadriel napisał(a):
ZP, ale ta historia Kopciuszka, to od 2006 tak trwa nie tak hop siup. Poza tym Kopciuszek poradzil sobie bez ksiecia ( raczej przez ksiecia wyladowala w sytuacji samotnej matki) a teraz od lat pracuje w councilu wlasciwie, jako local authority officer. No i kupila to mieskamie, wiec chyba poradzila jakos sobie w zyciu. Kopciuszek bez ksiecia to diabli wiedza jak by skonczyla z taka rodzina..

Tymczasem poki co sprzedalam na vinted swoich ciuchow za stowe i kocich ciuchow za stowe. Fajnie, ale jest to time consuming, przygptowanie wszystkiego, zorganizowanie modelek i fotografow, sesja, potem wrzucanie zdjec online i potem jeszcze bieganie wysylanie paczek ( 7 rano przed praca) w dodatku caly czas jakies notyfikacje, wystaw opinie temu, tamtemu. No jest prawie caly drugi etat:)

W dodatku chyba bede musiala kupic nowe pralke, bo wszystko trzeba wyprac i powiesic zeby wywietrzylo sie. Tzn nie trzeba, ale wypada, i nie wszystko, ale wiekszosc. Uff…

Natomiast radocha jest z tego, większa niz nudy w biurze.

Dlatego wiele osób nie zadaje sobie trudu sprzedaży używanych rzeczy, tylko je wywala. Za duzo czasu i zachodu. A potem jeszcze niezadowolony klient.

A jak tak masowo wysylasz paczki, to upewnij sie, ze wszystkie stare naklejki są usunięte, żeby paczki potem nie krążyły w systemie w te i z powrotem.

Ktos mial to szczęście dostać ujemna kwotę wolną od podatku? Dostalam nowe tax code i mam masakrę podatkową.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #3 Ocena: 0

2025-04-14 12:36:47 (4 tygodnie temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-04-14 12:14:44, Richmond napisał(a):

Ktos mial to szczęście dostać ujemna kwotę wolną od podatku? Dostalam nowe tax code i mam masakrę podatkową.

Czasem namieszają. Miałem ostatnio update kodu na £47 wolne od podatku, czyli blisko :-]

Ale tak się dzieje zawsze, kiedy w tym samym miesiącu wpada wypłata i jakieś dodatki - HMRC zaraz "myśli", że już tyle co miesiąc będę dostawał. Fajnie by było...

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2025-04-14 14:21:09 (4 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:
Cytat:

2025-04-14 12:14:44, Richmond napisał(a):
Cytat:

2025-04-13 16:30:30, galadriel napisał(a):
ZP, ale ta historia Kopciuszka, to od 2006 tak trwa nie tak hop siup. Poza tym Kopciuszek poradzil sobie bez ksiecia ( raczej przez ksiecia wyladowala w sytuacji samotnej matki) a teraz od lat pracuje w councilu wlasciwie, jako local authority officer. No i kupila to mieskamie, wiec chyba poradzila jakos sobie w zyciu. Kopciuszek bez ksiecia to diabli wiedza jak by skonczyla z taka rodzina..

Tymczasem poki co sprzedalam na vinted swoich ciuchow za stowe i kocich ciuchow za stowe. Fajnie, ale jest to time consuming, przygptowanie wszystkiego, zorganizowanie modelek i fotografow, sesja, potem wrzucanie zdjec online i potem jeszcze bieganie wysylanie paczek ( 7 rano przed praca) w dodatku caly czas jakies notyfikacje, wystaw opinie temu, tamtemu. No jest prawie caly drugi etat:)

W dodatku chyba bede musiala kupic nowe pralke, bo wszystko trzeba wyprac i powiesic zeby wywietrzylo sie. Tzn nie trzeba, ale wypada, i nie wszystko, ale wiekszosc. Uff…

Natomiast radocha jest z tego, większa niz nudy w biurze.

Dlatego wiele osób nie zadaje sobie trudu sprzedaży używanych rzeczy, tylko je wywala. Za duzo czasu i zachodu. A potem jeszcze niezadowolony klient.

A jak tak masowo wysylasz paczki, to upewnij sie, ze wszystkie stare naklejki są usunięte, żeby paczki potem nie krążyły w systemie w te i z powrotem.

A ja tam żadnego modelingu, żadnych przymiarek: kładę, albo wieszam cykam parę fotek, dodaje na stronę i tyle 😁
Taki ze mnie len parchaty :-8
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2025-04-14 14:38:06 (4 tygodnie temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Ja tym bardziej, a sprzedawac uwielbiam, sama radocha :-] jaki trud? :-p
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #6 Ocena: 0

2025-04-14 15:47:23 (4 tygodnie temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2025-04-14 14:21:09, kksiezniczka napisał(a):
..
A ja tam żadnego modelingu, żadnych przymiarek: kładę, albo wieszam cykam parę fotek, dodaje na stronę i tyle 😁
Taki ze mnie len parchaty :-8

Cytat:

2025-04-14 14:38:06, ZlotaPerla2 napisał(a):
Ja tym bardziej, a sprzedawac uwielbiam, sama radocha :-] jaki trud? :-p

Co wy wiecie o lenistwie :-8
Ja dziś wywaliłem do śmieci cały wór ciuchów damskich, w b.dobrym stanie i nawet markowe (niektóre)
Moje szczęście największe robiła porządki wiosenne w szafie i kazała coś z tym zrobić.
Aż strach pomyśleć :-( co zrobi wolnym miejscem w szafie *DONT_KNOW*

:-]

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 14-04-2025 15:48 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2025-04-14 15:56:58 (4 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Ja jak kilka lat temu odkryłam Vinted, to pozbyłam się jednej szafy taką czystkę zrobiłam 😁
Ale wtedy to było właśnie inaczej. Żadnych kurierów, naklejek paczkomatów: tylko royal mail i tyle. Teraz to bajka. InPost np całą dobę czynny, to przed czy po pracy czy w niedzielę czy w święto można wysyłać :-)

Do góry stronyOnline

rafald

Post #8 Ocena: 0

2025-04-14 16:14:56 (4 tygodnie temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-04-14 15:56:58, kksiezniczka napisał(a):
InPost np całą dobę czynny, to przed czy po pracy czy w niedzielę czy w święto można wysyłać :-)

U nas jak znajdziesz po południu wolny locker to święto...
Trzeba trafić tak max do 2-3 godzin po tym, jak były opróżnione.

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #9 Ocena: 0

2025-04-14 16:49:03 (4 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Cytat:

2025-04-14 16:14:56, rafald napisał(a):
Cytat:

2025-04-14 15:56:58, kksiezniczka napisał(a):
InPost np całą dobę czynny, to przed czy po pracy czy w niedzielę czy w święto można wysyłać :-)

U nas jak znajdziesz po południu wolny locker to święto...
Trzeba trafić tak max do 2-3 godzin po tym, jak były opróżnione.

Ach ten Londyn! Szalone miasto :-]

Też mi się takie coś zdarzyło że dwa razy.

Do góry stronyOnline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2025-04-14 17:29:01 (4 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No wlasnie widze, ze ubywa ciuchow:) najlepsi klienci to goci/ steam punk. Frajda jest, wiec bawimy sie dalej. Ksiezniczka tez widze, ze szalejesz:)

@tess, straszne jak mozna ciuchy wyrzucac. Nie ma u was takich koszy na dla charity, salvation army czy cos?

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-04-2025 17:29 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 715 z 721 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 714 | 715 | 716 ... 719 | 720 | 721 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,