A tu makabryczny Hansel und Gretel po japonsku

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-04-2025 18:17 ]
Str 715 z 721 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2025-04-13 18:13:34 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No tak, taki Jas i Malgosia ( zezarci przez czarownice, czy moze udalo im sie uciec? ) albo dziewczynka z zapalkami. Kto tam jeszcze, byla taka bajka , ze jakis taki szalony fryzjer czy cos gonil dzieci i obcinal im paluszki…
A tu makabryczny Hansel und Gretel po japonsku ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-04-2025 18:17 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2025-04-14 12:14:44 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2025-04-13 16:30:30, galadriel napisał(a): ZP, ale ta historia Kopciuszka, to od 2006 tak trwa nie tak hop siup. Poza tym Kopciuszek poradzil sobie bez ksiecia ( raczej przez ksiecia wyladowala w sytuacji samotnej matki) a teraz od lat pracuje w councilu wlasciwie, jako local authority officer. No i kupila to mieskamie, wiec chyba poradzila jakos sobie w zyciu. Kopciuszek bez ksiecia to diabli wiedza jak by skonczyla z taka rodzina.. Tymczasem poki co sprzedalam na vinted swoich ciuchow za stowe i kocich ciuchow za stowe. Fajnie, ale jest to time consuming, przygptowanie wszystkiego, zorganizowanie modelek i fotografow, sesja, potem wrzucanie zdjec online i potem jeszcze bieganie wysylanie paczek ( 7 rano przed praca) w dodatku caly czas jakies notyfikacje, wystaw opinie temu, tamtemu. No jest prawie caly drugi etat ![]() W dodatku chyba bede musiala kupic nowe pralke, bo wszystko trzeba wyprac i powiesic zeby wywietrzylo sie. Tzn nie trzeba, ale wypada, i nie wszystko, ale wiekszosc. Uff… Natomiast radocha jest z tego, większa niz nudy w biurze. Dlatego wiele osób nie zadaje sobie trudu sprzedaży używanych rzeczy, tylko je wywala. Za duzo czasu i zachodu. A potem jeszcze niezadowolony klient. A jak tak masowo wysylasz paczki, to upewnij sie, ze wszystkie stare naklejki są usunięte, żeby paczki potem nie krążyły w systemie w te i z powrotem. Ktos mial to szczęście dostać ujemna kwotę wolną od podatku? Dostalam nowe tax code i mam masakrę podatkową. Carpe diem.
|
rafald | Post #3 Ocena: 0 2025-04-14 12:36:47 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2025-04-14 12:14:44, Richmond napisał(a): Ktos mial to szczęście dostać ujemna kwotę wolną od podatku? Dostalam nowe tax code i mam masakrę podatkową. Czasem namieszają. Miałem ostatnio update kodu na £47 wolne od podatku, czyli blisko ![]() Ale tak się dzieje zawsze, kiedy w tym samym miesiącu wpada wypłata i jakieś dodatki - HMRC zaraz "myśli", że już tyle co miesiąc będę dostawał. Fajnie by było... |
kksiezniczka | Post #4 Ocena: 0 2025-04-14 14:21:09 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat: Cytat: 2025-04-14 12:14:44, Richmond napisał(a): Cytat: 2025-04-13 16:30:30, galadriel napisał(a): ZP, ale ta historia Kopciuszka, to od 2006 tak trwa nie tak hop siup. Poza tym Kopciuszek poradzil sobie bez ksiecia ( raczej przez ksiecia wyladowala w sytuacji samotnej matki) a teraz od lat pracuje w councilu wlasciwie, jako local authority officer. No i kupila to mieskamie, wiec chyba poradzila jakos sobie w zyciu. Kopciuszek bez ksiecia to diabli wiedza jak by skonczyla z taka rodzina.. Tymczasem poki co sprzedalam na vinted swoich ciuchow za stowe i kocich ciuchow za stowe. Fajnie, ale jest to time consuming, przygptowanie wszystkiego, zorganizowanie modelek i fotografow, sesja, potem wrzucanie zdjec online i potem jeszcze bieganie wysylanie paczek ( 7 rano przed praca) w dodatku caly czas jakies notyfikacje, wystaw opinie temu, tamtemu. No jest prawie caly drugi etat ![]() W dodatku chyba bede musiala kupic nowe pralke, bo wszystko trzeba wyprac i powiesic zeby wywietrzylo sie. Tzn nie trzeba, ale wypada, i nie wszystko, ale wiekszosc. Uff… Natomiast radocha jest z tego, większa niz nudy w biurze. Dlatego wiele osób nie zadaje sobie trudu sprzedaży używanych rzeczy, tylko je wywala. Za duzo czasu i zachodu. A potem jeszcze niezadowolony klient. A jak tak masowo wysylasz paczki, to upewnij sie, ze wszystkie stare naklejki są usunięte, żeby paczki potem nie krążyły w systemie w te i z powrotem. Ktos mial to szczęście dostać ujemna kwotę wolną od podatku? Dostalam nowe tax code i mam masakrę podatkową. A ja tam żadnego modelingu, żadnych przymiarek: kładę, albo wieszam cykam parę fotek, dodaje na stronę i tyle 😁 Taki ze mnie len parchaty ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
ZlotaPerla2 | Post #5 Ocena: 0 2025-04-14 14:38:06 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ja tym bardziej, a sprzedawac uwielbiam, sama radocha
![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
|
|
tesstickle | Post #6 Ocena: 0 2025-04-14 15:47:23 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2025-04-14 14:21:09, kksiezniczka napisał(a): .. A ja tam żadnego modelingu, żadnych przymiarek: kładę, albo wieszam cykam parę fotek, dodaje na stronę i tyle 😁 Taki ze mnie len parchaty ![]() Cytat: 2025-04-14 14:38:06, ZlotaPerla2 napisał(a): Ja tym bardziej, a sprzedawac uwielbiam, sama radocha ![]() ![]() Co wy wiecie o lenistwie ![]() Ja dziś wywaliłem do śmieci cały wór ciuchów damskich, w b.dobrym stanie i nawet markowe (niektóre) Moje szczęście największe robiła porządki wiosenne w szafie i kazała coś z tym zrobić. Aż strach pomyśleć ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 14-04-2025 15:48 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
kksiezniczka | Post #7 Ocena: 0 2025-04-14 15:56:58 (4 tygodnie temu) |
Ja jak kilka lat temu odkryłam Vinted, to pozbyłam się jednej szafy taką czystkę zrobiłam 😁
Ale wtedy to było właśnie inaczej. Żadnych kurierów, naklejek paczkomatów: tylko royal mail i tyle. Teraz to bajka. InPost np całą dobę czynny, to przed czy po pracy czy w niedzielę czy w święto można wysyłać ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
rafald | Post #8 Ocena: 0 2025-04-14 16:14:56 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2025-04-14 15:56:58, kksiezniczka napisał(a): InPost np całą dobę czynny, to przed czy po pracy czy w niedzielę czy w święto można wysyłać ![]() U nas jak znajdziesz po południu wolny locker to święto... Trzeba trafić tak max do 2-3 godzin po tym, jak były opróżnione. |
kksiezniczka | Post #9 Ocena: 0 2025-04-14 16:49:03 (4 tygodnie temu) |
Cytat: 2025-04-14 16:14:56, rafald napisał(a): Cytat: 2025-04-14 15:56:58, kksiezniczka napisał(a): InPost np całą dobę czynny, to przed czy po pracy czy w niedzielę czy w święto można wysyłać ![]() U nas jak znajdziesz po południu wolny locker to święto... Trzeba trafić tak max do 2-3 godzin po tym, jak były opróżnione. Ach ten Londyn! Szalone miasto ![]() Też mi się takie coś zdarzyło że dwa razy. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2025-04-14 17:29:01 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No wlasnie widze, ze ubywa ciuchow
![]() ![]() @tess, straszne jak mozna ciuchy wyrzucac. Nie ma u was takich koszy na dla charity, salvation army czy cos? [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-04-2025 17:29 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|