MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałam / -em zapytać o...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 714 z 721 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 713 | 714 | 715 ... 719 | 720 | 721 ] - Skocz do strony

Str 714 z 721

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2025-04-11 16:31:19 (miesiąc temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Chciałem zapytać jak to jest z tą rejestracją do wyborów?
Teraz się doczytałem (może nie dokładnie) że najpierw trzeba było zarejestrować CHĘĆ do głosowania za granica a dopiero po zatwierdzeniu można wybrać punkt wyborczy.
A datą graniczną do wyrażenia CHĘCI był 9 kwietnia.

Ktoś coś?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2025-04-13 03:13:08 (4 tygodnie temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2025-04-11 12:39:33, Wembley75 napisał(a):
Czy jak dostane wypowiedzenie umowy mieszkana lub section 21.To nadal musze placic rent?

Tak.

Trzeba placic do konca rozwiazania umowy. Nie mozna mieszkac za depozyt.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2025-04-13 07:04:55 (4 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Wembley, Bosche co to za agencja? Do council/ housing associatIon sie zapisuj od razu, ty masz dziecko i jestes sama, wiec nie bedziesz na koncu kolejki. Moja kolezanka z Colchester tak w jakims housing association dostala mieszkanie, potem sie zamienila na dom, potem zamienila na inne mieszkanie. I teraz je wykupila ( dziecko juz uroslo i studiuje) chyba bez depozytu, bo te lata placenia sie liczyly jako depozyt. I nie mieszka w jakis menelskich klimatach, tylko bardzo ladnie, spokojne miejsce i bezproblemowi sasiedzi. A , ze nie sianoscy, to przynajmniej miejsca parkingowe sa. Zawsze tez jakos taniej ja kosztowalo wynajem w tym HA.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

rafald

Post #4 Ocena: 0

2025-04-13 08:50:03 (4 tygodnie temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Gal - tutaj tak łatwo nie jest. Kiedyś namówiliśmy znajomych, żeby aplikowali o takie mieszkanie, bo okazało się, że dom, który kilka miesięcy wcześniej wynajęli idzie do reposession - landlord nie płacił mortgage’u. A i owszem, mieszkanie dostali, ale po 8-miu miesiącach koczowania w hostelu z dwójką małych dzieci i ponad godzinę od poprzedniego miejsca zamieszkania, szkoły itp.
Witamy w Londku - ponad milion mieszkańców jest w UK nielegalnie, ok. 50 tys. domów z councilu jest nielegalnie podnajmowana, a w councilach siedzą mafie podrabiające papiery, żeby te lokale dostał, kto ma dostać.

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2025-04-13 09:31:24 (4 tygodnie temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Wembley sama?…. a od kiedy?
Cos mi ucieklo?

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #6 Ocena: 0

2025-04-13 09:46:41 (4 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Dlatego raczej lepiej poszukać sobie czegoś na spokojnie, bo jest czas niż narażać siebie (i dziecko) na stres związany z sądem, na komornika z nakazem eksmisji i po prostu wyrzucenie z domu i na tułanie się po hostelach.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #7 Ocena: 0

2025-04-13 10:47:39 (4 tygodnie temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2025-04-13 07:04:55, galadriel napisał(a):
Wembley, Bosche co to za agencja? Do council/ housing associatIon sie zapisuj od razu, ty masz dziecko i jestes sama, wiec nie bedziesz na koncu kolejki. Moja kolezanka z Colchester tak w jakims housing association dostala mieszkanie, potem sie zamienila na dom, potem zamienila na inne mieszkanie. I teraz je wykupila ( dziecko juz uroslo i studiuje) chyba bez depozytu, bo te lata placenia sie liczyly jako depozyt. I nie mieszka w jakis menelskich klimatach, tylko bardzo ladnie, spokojne miejsce i bezproblemowi sasiedzi. A , ze nie sianoscy, to przynajmniej miejsca parkingowe sa. Zawsze tez jakos taniej ja kosztowalo wynajem w tym HA.

To historia jak o kopciuszku, ale większość nie ma nic związku z dobrym zakończeniem jak w bajce.

U nas stare councilowskie to są koszmarki i horror biały dzień, SZCZURY, małolaci wybijają szyby w autach, albo je podpalają, bo to fajna zabawa. Nożownicy, narkomania na całego, a w piątek postrzelony chłopak 17letni.
Ale council ma i nowe domy, kto w nich mieszka i jakie tam warunki socjalne nie wiem.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2025-04-13 12:12:22 (4 tygodnie temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Obled nowych osiedli polega na przekazywaniu bodajze 1/4 zasobow na potrzeby gminy.
Jak to wyglada, zalezy pewnie od okolicy.
Blisko nas, ze srednia cena domow +£ 400k zdarzylo sie tak, ze ogladajaca osiedlowy lokal socjalny rodzina migrantow z Afryki dostala przekaz sasiadow, iz nie sa mile widziani.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2025-04-13 16:30:30 (4 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

ZP, ale ta historia Kopciuszka, to od 2006 tak trwa nie tak hop siup. Poza tym Kopciuszek poradzil sobie bez ksiecia ( raczej przez ksiecia wyladowala w sytuacji samotnej matki) a teraz od lat pracuje w councilu wlasciwie, jako local authority officer. No i kupila to mieskamie, wiec chyba poradzila jakos sobie w zyciu. Kopciuszek bez ksiecia to diabli wiedza jak by skonczyla z taka rodzina..

Tymczasem poki co sprzedalam na vinted swoich ciuchow za stowe i kocich ciuchow za stowe. Fajnie, ale jest to time consuming, przygptowanie wszystkiego, zorganizowanie modelek i fotografow, sesja, potem wrzucanie zdjec online i potem jeszcze bieganie wysylanie paczek ( 7 rano przed praca) w dodatku caly czas jakies notyfikacje, wystaw opinie temu, tamtemu. No jest prawie caly drugi etat:)

W dodatku chyba bede musiala kupic nowe pralke, bo wszystko trzeba wyprac i powiesic zeby wywietrzylo sie. Tzn nie trzeba, ale wypada, i nie wszystko, ale wiekszosc. Uff…

Natomiast radocha jest z tego, większa niz nudy w biurze.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-04-2025 16:31 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #10 Ocena: 0

2025-04-13 17:18:52 (4 tygodnie temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Gal, to była tylko metafora do bajki z happy endem, mogłam napisać np. Kopciuszek, ale w sumie większość baśni to horrory z tragicznym zakończeniem ;-)
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Strona 714 z 721 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 713 | 714 | 715 ... 719 | 720 | 721 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,