Nie wiem, może świadkowie Jehowy boją się gniewu Bożego i tego że nie zostaną wybrani do Królestwa niebieskiego. A geje to nie wiem…

Str 684 z 721 |
|
---|---|
kksiezniczka | Post #1 Ocena: 0 2025-01-06 18:46:56 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Dla mnie to jest po prostu niepojęte, że dorośli ludzie wstydu nie mają. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.
Nie wiem, może świadkowie Jehowy boją się gniewu Bożego i tego że nie zostaną wybrani do Królestwa niebieskiego. A geje to nie wiem… ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
xxxx1234 | Post #2 Ocena: 0 2025-01-06 19:16:17 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Właśnie dlatego dla swoich nadwyżek finansowych preferuję giełdę i przez giełdę też można zrobić ekspozycję na nieruchomości bez użerania się z lokatorami. Ostatnio żona też mi truła żeby kupić dwa mieszkania w PL trafiła się okazja bo znajomy był pod ścianą i musiał się szybko tego pozbyć, żeby złapać płynność finansową, ale to jest utopia mieszkać poza Polską i tam wynajmować mieszkania.
Mieszkanie, które odziedziczyłem po dziadkach też stoi puste chciałem się go pozbyć i wrzucić kasę na giełdę, żeby tam pracowała, ale moja żona niechce dla niej to jest taka forma ubezpieczenia w razie W jak by nam się noga powinęła to jest jakiś punkt zaczepienia. Ja się dobrze czuje jak "pod Jabłonką"jest zakopane trochę złotych krugerandow, a żona jak jest mieszkanie w PL więc stwierdziłem niech tak będzie. |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2025-01-06 19:30:56 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ja kiedys tez myslalam sprzedac, ale teraz mysle, jak mnie wq%@&i UK to mam jakas baze. U siebie. Rodzina mi tu przypilnuje wszystkiego. Oni maja inne mieszkania pod airb’n’b to tez jest jakas opcja. Moze wogole w razie czego pojdzie na ich konto, nie bede musiala sie babrac ze skarbowka.
Moga sobie byc jehowi geje, byle placilii nie sprawiali klopotow.. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
kksiezniczka | Post #4 Ocena: 0 2025-01-06 19:49:48 (4 miesiące temu) |
Ci też płacili i było ok. No i wyszło cwaniactwo z nich jakieś. A mąż w sobotę ma jechać po klucze…
...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2025-01-06 20:13:21 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2025-01-06 18:46:56, kksiezniczka napisał(a): Dla mnie to jest po prostu niepojęte, że dorośli ludzie wstydu nie mają. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. Nie wiem, może świadkowie Jehowy boją się gniewu Bożego i tego że nie zostaną wybrani do Królestwa niebieskiego. A geje to nie wiem… ![]() Moja ex wynajmowala mieszkanie ""swiadkom". Placili w terminie i dbali o mieszkanie jak o swoje. |
|
|
xxxx1234 | Post #6 Ocena: 0 2025-01-06 20:27:25 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Płacenie w terminie i dbanie mam na myśli sprzątanie/trzymanie jakiegoś ludzkiego standardu to chyba nie jest nic nadzwyczajnego i każdy człowiek robi przynajmniej powinien.
Tak z innej beczki kiedys zgłaszałem chyba przez rok agencji, że rynna "się załamała" i woda się leje po takiej drewnianej podbitce "nie wiem czy to dobrze nazywam" i znając angielskie standardy to agencja miała to gdzieś, żeby tą informację przekazać właścicielowi. |
dominikana36 | Post #7 Ocena: 0 2025-01-06 20:43:34 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2025-01-06 16:28:27, kksiezniczka napisał(a): A my właśnie mamy super sytuację z mieszkaniem tutaj. Wynajęliśmy nasze z poprzedniego miejsca zamieszkania, trzy miesiące temu daliśmy ustne wypowiedzenie, potem pisemne zgodnie z prawem, teraz mija czas w sobotę mają zdać mieszkanie i zonk: nie chcą! Próbowali wydębić mieszkanie z councilu na samotna matkę, nie wyszło bo jaśnie pani nie chce one bedroom i teraz planują siedzieć dalej. Ja bym tam wjechała z paroma osobami, meble na van i wypad ale mąż się nie zgadza ![]() Właśnie szukam opcji sądowej. I to chyba jest court possession order. Ludzie są jednak nienormalni i nieodpowiedzialni To nie ludzie, prawo takie. Jak chca mieszkanie komunalne to inaczej nie dostana niestety. Alw oni dopiero wskocza na Band1 jak minie termin sec21 notice (bo dopiero wtedy beda mieli status bezdomnych). Bo dostali section 21 notice rozumiem? no to niestety dalej tylko sad i eviction order. Koszty i czas wasze. Nie wiem jakie hrabstwo, bo mozesz i ponad rok czekac (na order, na egzekucje drugie tyle, ja tylko bailliffs moga przeprowadzic a troche zajeci sa, no i oni tez maja priority wg tzw szkodliwosci spolecznej). Srobuj sie dogadac bo jak wystapisz juz o eviction order to moga Ci w sumie bezkarnie przestac placic czynsz i pewnie juz to wiedza. No bo i tak czekaja na order i tak. Potem zeby odzyskac kase to bedziesz musiala im sprawe cywilna zalozyc ( to nie przestepstwo kryminalne czy skarbowe nie placic czynszu osobie prywatnej), praktycznie niesciagalne. Temat rzeka w kazdym kraju. Nie polecam wjazdu vanem, niczego sie dorobicie oprocz criminal record i kary finansowej ( no chyba , ze doswiadczeni w branzy, ale wtedy bys tu nie pisala). |
kksiezniczka | Post #8 Ocena: 0 2025-01-06 20:52:47 (4 miesiące temu) |
Ech no nie wjadę vanem, nie wjadę… chociaż takim ludziom to najchętniej tym vanem w dupy bym wjechała.
Oni chcieli mieszkanie wysępić, ale na zasadzie że tylko ona, on nie istnieje niby a ona biedna samotna mama. No ale przyznali one bedroom, a przecież nie będą się gnieździć jaśnie państwo. A ona to się chyba pałacu spodziewała i dożywotniej renty ![]() W agencjach wynajmu też wybrzydzają i ona normalnie, bezwstydnie o tym mówi! To mnie najbardziej zadziwia: ta bezczelność i bezwstydność. I tacy ludzie się rozmnażają…. Szok! ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2025-01-07 09:02:48 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Celem jest mieszkanie socjalne i ona Ci to mowi, zebys nie byla zdziwiona. Musisz przejsc przez sciezke prawna i tyle. Takie jest ryzyko wynajmu.
Carpe diem.
|
kksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2025-01-07 12:29:56 (4 miesiące temu) |
Właśnie już teraz mówi, że ma gdzieś council i że już szukają przez agencję ale no nic a nic nie ma dla nich
...Wehikuł czasu to byłby cud...
|