MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałam / -em zapytać o...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 373 z 726 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 372 | 373 | 374 ... 724 | 725 | 726 ] - Skocz do strony

Str 373 z 726

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2021-06-10 11:12:17 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Smiem podejrzewac, ze tak, wiec moze jakis osobny temat. Zreszta, chyba sa jakies fora kobiece, gdzie mozna o tym poczytac i podyskutkowac?

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2021-06-10 11:19:34 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-06-10 11:05:47, Wembley27 napisał(a):
A na forum ktoś ma jeszcze menopauza?

A do lekarza mozna isc badania zrobić
Nie trzeba być chorym
Dla samej wiedzy dla siebie

Wembley..... ja badania zawsze robie w Polsce..... wszystkie jakie tylko mozna bez skierowania. Koszt w 2019 (ostatni raz) to okolo tysiaca wliczajac ginekologa I USG.

Prolaktyna zawsze u mnie byla wysoka. Podwyzszony troche cholesterol...ale tragedi nie ma.
Tu to bylam raz I patrzyli sie na mnie jak na wariatke :-(.
Nie mam dobrych wspomnien, a bylo to juz ponad 8 lat temu..... tak ze kartoteka jest pusta..... oni nic o mie nie wiedza (a to bylo tylko po krople do oka na pink eye). Na pop smears ide w polowie lipca.

Moj polowek ma better luck, bo on to z cala historia.... I kupe recept. No ale kazdy jest inny.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2021-06-10 11:30:43 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-06-10 11:12:17, Richmond napisał(a):
Smiem podejrzewac, ze tak, wiec moze jakis osobny temat. Zreszta, chyba sa jakies fora kobiece, gdzie mozna o tym poczytac i podyskutkowac?

Niby szukalam, a mozesz cos polecic?

Troche czytalam.... obloznie chora to ja nie jestem. Troche z mama dyskutowalam tez, jak bylo u niej..... Nie kazdy otworzy sie do takie taka otwarta dyskusje, bo ludzie sie wstydza I niby wielkie tabu.
:-(

Mam kolezanke pielegniarke, ale ona zawsze na jakims badziewiu hormonalnym byla cale zycie..... to nie specjalnie mozemy porownac.
Ja nigdy nic nie bralam....

Od poltora miesiaca to ten supplement. Pomoglo z hot flashes.
Obrazek

Nie wiem, dobry nie dobry.... :-(

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-06-10 12:53:36 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-10 11:30:43, Maat17 napisał(a):
Cytat:

2021-06-10 11:12:17, Richmond napisał(a):

Niby szukalam, a mozesz cos polecic?

Troche czytalam.... obloznie chora to ja nie jestem. Troche z mama dyskutowalam tez, jak bylo u niej..... Nie kazdy otworzy sie do takie taka otwarta dyskusje, bo ludzie sie wstydza I niby wielkie tabu.
:-(

Mam kolezanke pielegniarke, ale ona zawsze na jakims badziewiu hormonalnym byla cale zycie..... to nie specjalnie mozemy porownac.
Ja nigdy nic nie bralam....

Nie wiem, dobry nie dobry.... :-(

ja niestety, a raczej stety nie mam i nie doradzę ale proponuje uważać z tymi wszystkimi lekami które maja ulżyć w przekwitaniu bo coraz więcej się mówi ze są silnie kancerogenne
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2021-06-10 13:00:11 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Wszystko jest teraz cancerogenne, chłopak (syn kolegi z pracy) 24 lata - rak mózgu - już mu powiedzieli ile JESZCZE będzie żył :-[ :-[ :-[

Przepraszam, off top, nie mam pytań.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-06-10 21:30:38 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Maat, akurat kobiety, to raczej otwarcie na temat meno dyskutuja, natomiast wsrod facetow temat andropauzy to tabu i swiadomosc znikoma, a zaczyna sie u nich srednio kolo 40tki, wiec wczesniej o jakis 10-15 lat niz srednio u kobiet.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-06-10 21:43:50 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

no co ty mi tu opowiadasz o braku świadomości, a kto się kuruje zmieniając samochody na sportowe a zony na młodsze
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #8 Ocena: 0

2021-06-11 21:14:14 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Czy tu funkcjonuje coś takiego jak "przedsądowe wezwanie do zadośćuczynienia"?:-8 (pre-trial request for payment?)
Pracownik "jakiejś" firmy wykonywał prace u sąsiada.
Poczynił szkody na moją niekorzyść.
Wysłałem maila z podstawową informacją bez wyszczególniania.
Z nadzieją że jak będą zainteresowani to wtedy pogadamy.
Ale firma (jak to mają w zwyczaju) siedzi cicho z nadzieją ze klientowi znudzi się czekanie i odpuści.
Mi właśnie się znudziło i mam zamiar eskalować to small claims court i chciałem ich o tym poinformować.

Niby szkoda nie jest z tych co się podnieść nie można (Ł300) ale dla zasady. :-8

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 11-06-2021 21:15 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #9 Ocena: 0

2021-06-11 21:42:43 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Cytat:

2021-06-10 21:30:38, galadriel napisał(a):
Maat, akurat kobiety, to raczej otwarcie na temat meno dyskutuja, natomiast wsrod facetow temat andropauzy to tabu i swiadomosc znikoma, a zaczyna sie u nich srednio kolo 40tki, wiec wczesniej o jakis 10-15 lat niz srednio u kobiet.

Depresja, choroba alkoholowa a i tak mi czegos brakowalo! No to teraz wiem, kto jest czwartym 😜 muszkieterem:Andropauza!My:Atos, Portos, Aramis i ja d’Artagnan chetnie pogadamy z kolegami o temacie. Hm... cisza? Porozmawiaj ze mną 🤣😉

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 11-06-2021 21:44 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2021-06-11 22:02:04 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-06-11 21:14:14, tesstickle napisał(a):
Czy tu funkcjonuje coś takiego jak "przedsądowe wezwanie do zadośćuczynienia"?:-8 (pre-trial request for payment?)
Pracownik "jakiejś" firmy wykonywał prace u sąsiada.
Poczynił szkody na moją niekorzyść.
Wysłałem maila z podstawową informacją bez wyszczególniania.
Z nadzieją że jak będą zainteresowani to wtedy pogadamy.
Ale firma (jak to mają w zwyczaju) siedzi cicho z nadzieją ze klientowi znudzi się czekanie i odpuści.
Mi właśnie się znudziło i mam zamiar eskalować to small claims court i chciałem ich o tym poinformować.

Niby szkoda nie jest z tych co się podnieść nie można (Ł300) ale dla zasady. :-8

Nie musisz ich informować. Wysłałeś przedsądowe pismo i już. Więcej może zostać potraktowane na twą niekorzyść, jako nękanie, zastraszanie, itp.
Tylko dobrze byłoby, gdyby to pismo było tradycyjna pocztą. Nie wiem jak sąd przyjmuje wezwanie przedsądowe e-mailem.
To może ktoś inny ci podpowie.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-06-2021 22:19 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 373 z 726 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 372 | 373 | 374 ... 724 | 725 | 726 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,