MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałam / -em zapytać o...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 372 z 726 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 371 | 372 | 373 ... 724 | 725 | 726 ] - Skocz do strony

Str 372 z 726

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2021-06-08 14:22:03 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-06-08 13:23:57, galadriel napisał(a):
Moze to zalezy co sie wynioso z domu. Jak rpzez miesiac pracoalam w Amazon kiedys, to podwozilam taka mloda Polke, bo mieszkala blisko mnie. Dla mnei to jest naturalne, a ona mowila, ze inni Polacy by za podwiezienie wolali kase.

Faktyczne kiedys na poczatku w UK tez nie mialam samochodu, i polegalam na znajomych z pracy czesto. Wiec moze to jedna z przyczyn.

Druga, po prostu zawsze, jeszcze w Pl sie podwozilo kogos, kto akurat tego potrzebowal. I nikomu by nie przyszlo do glowy za to kasowac.

Z tym podwożeniem to też zależy od kilku czynników. Jesli mówimy o okazjonalnej podwózce to ok, ale jeśli np była to podwóżka cały tydzien do pracy i z pracy ( mimo, ze koleś nie nadrabiał drogi dla mnie ) to ja się zawsze dokładałam do paliwa.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AbacusII

Post #2 Ocena: 0

2021-06-08 19:33:05 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

@Wembley jesli potrzebujesz jakies pomocy wal na priv. Cos się wymyli 🤘😃(bo w postach nie moge znalezc sedna, czy potrzebujesz czy nie? , umknelo mi)
A ja was poprosze o pomoc:
Taka sytuacja : W szkole zatrudniono osoby z agencji aby pomogly stalym pracownikom w zachowaniu wymogow dezynfekcji itd. Byla to grupa ok 15 kobiet.Ale w sumie skonczylo sie na tym, ze generalnie wzięto je do pracy jako pomoce kuchenne.Dzis co bylo zapowiedziane oznajmiono im, ze piatek to ostatni dzien ich współpracy ze szkołą. Powiecie:to wrócą do agencji i oni im cos dadzą, ok. Ale mi chodzi o jedną kobiete: Boby Joe. Angielka, gdzies 40 wiosen,friendly, usmiechnieta, serdeczba,wesola, dusza czlowiek. A zycie ją nie oszczędzało, swoje traumy przerobila, ale trzyma fason, i z natury jest pogodna. W pracy dokladna, sumienna i robota jej nie szuka.
Poszedlem do mojego szefa i spytalem, czy by nie mial dla niej pracy na cleanerce, skoro traci prace na kuchni, bo czesc ludzi pojdzie na urlopy.Gdyby mogl to by pomogl,poznal ją, ale nic nie ma.
Wiec jesli slyszelibyscie ze ktos potrzebuje, pracownicy w Londynie:sprzatanie domow, pomoc kuchenna itp to dajcie znac.Wiecie, widzialem w jej oczach prosbe o pomoc...U nas jej nie pomoglem, a wazna byla to dla niej praca. Czula się bezpieczna i potrzebna. A teraz znow to uczucie, gdy jestes zbędna...Chodzi o to by nie trafila byle gdzie.
Dzieki w imieniu Rudej.
Fota dla przcigniecia uwagi, ale to tez Merida Waleczba 😃🤘Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 08-06-2021 19:49 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2021-06-08 20:14:46 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

A propos pomagania. Przychodzi do mnie angola i prosi abym mu pomógł bo ma tyle pracy, że sam nie wyrobi a death line blisko. Choć to nie mój zakres obowiązków zgadzam się. Wyjaśnił o co biega, ja biorę się za robotę, a on mówi że idzie na chwilę z kumplem pogadać. Pytam : to ja mam ci pomagać czy robić za ciebie? Jelenia szukasz? Pomoc to współpraca, a nie zwalanie obowiązków na innych. Więcej po pomoc nie przyszedł.

Drugi przykład: normalne godziny pracy stoi grupa ludzi wraz z team liderem i opowiadają głupoty o dooopie Maryny. Podchodzi gościu-angol i prosi ziomali o pomoc, aby nie było to swych współpracowników. Popatrzyli i jeden mówi, że są teraz zajęci rozmową i nie życzą sobie przeszkadzania. Tacy są chętni do pomagania i wykonywania własnych obowiązków.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 08-06-2021 20:21 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2021-06-08 21:41:27 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-06-08 20:14:46, Gwontownik napisał(a):
A propos pomagania. Przychodzi do mnie angola i prosi abym mu pomógł bo ma tyle pracy, że sam nie wyrobi a deko. Choć to nie mój zakres obowiązków zgadzam się. Wyjaśnił o co biega, ja biorę się za robotę, a on mówi że idzie na chwilę z kumplem pogadać. Pytam : to ja mam ci pomagać czy robić za ciebie? Jelenia szukasz? Pomoc to współpraca, a nie zwalanie obowiązków na innych. Więcej po pomoc nie przyszedł.

Drugi przykład: normalne godziny pracy stoi grupa ludzi wraz z team liderem i opowiadają głupoty o dooopie Maryny. Podchodzi gościu-angol i prosi ziomali o pomoc, aby nie było to swych współpracowników. Popatrzyli i jeden mówi, że są teraz zajęci rozmową i nie życzą sobie przeszkadzania. Tacy są chętni do pomagania i wykonywania własnych obowiązków.

Jakbym siebie slyszala.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 08-06-2021 22:28 ]

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #5 Ocena: 0

2021-06-09 06:54:39 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Ja już się gubię w nowych wymaganiach. Co firma to inaczej:-(

Czy to normalne? że, potencjalny pracodawca w ramach
sprawdzania prosi o liste gdzie i kiedy podróżowałem na przestrzeni ostatnich dwóch lat.

Fakt, wcześniej pytał czy podróżuje a ja jak ten goopek powiedziałem ze tak.:-8
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-06-09 07:10:01 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tylko nie pisz, ze w czasie i przestrzeni podrozowales, bo moga nie miec poczucia humoru; ) Na jakie stanowisko? Moga w sumie o wiele rzeczy pytac. Standardem jest ostatnie 10 lub 5 lat pracy, szczegolnie przerwy w tejze, tzn uzasadnic co sie robilo jak nie pracowales. Pobut za granica ( byle nie gdzies na terenach Isis) inwestowanie w rozwoj, kursy bla bla. Albo ze bylo sie zarejestrowanym w JC aktywnie szukajac pracy. Chodzi o to, ze nie zniknales z radaru np na pok roku:8

Jesli jakokierowca to moze chca dowodu ze nie wyszedles z wprawy:)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 09-06-2021 07:11 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2021-06-10 10:11:55 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

2021-05-21 20:56:21, Maat17 napisał(a):

Ja mam pytanie takie...
Ktos w pre-menopause, jak dlugo mozna nie miec okresu?

Biore tylko supplementy na hot flashes od miesiaca.

Minelo dokladnie 4 miesiace. Okres.... lalo sie ze mnie ze 2 dni non stop, jak przy poronieniu..... jakies strupy. Wczoraj troszke mniej. Nie czuje sie najlepiej.... wiecej czasu odpoczywam. Kurcza znowu przytyje. Szwendam sie po mieszkaniu bez sensu...:-( Oczekuje konca..... ilez mozna.... nawet nie ma sie kogo zapytac. Ech.:-(
Nigdzie nie leze.... bo jak mi sie cos stanie, to mnie nikt nie znajdzie. :-(

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 10-06-2021 10:13 ]

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #8 Ocena: 0

2021-06-10 10:33:51 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Byłaś u lekarza ?
Mierzyłaś ciśnienie?

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2021-06-10 10:59:24 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

2021-06-10 10:33:51, Wembley27 napisał(a):
Byłaś u lekarza ?
Mierzyłaś ciśnienie?

Do lekarza nie ide, bo ja chora nie jestem. Jak mi bedzie potrzebne to pojde.
Chcialam tylko sie zapytac innych jak przechodza....

A cisnienie to mierze codziennie.
Obrazek

Moj polowek ma wysokie, to przybory w domu sa.

Troche na tym sie znamy.

Mi bardziej chodzilo o sama menopause. Jak inni przechodza?

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #10 Ocena: 0

2021-06-10 11:05:47 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

A na forum ktoś ma jeszcze menopauza?

A do lekarza mozna isc badania zrobić
Nie trzeba być chorym
Dla samej wiedzy dla siebie

Do góry stronyOffline

Strona 372 z 726 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 371 | 372 | 373 ... 724 | 725 | 726 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,