2021-03-10 12:22:53, Adacymru napisał(a): O tej zupie to ja w Polsce tez nie słyszałam...
Możliwe. Jeżeli ktoś nie miał kontaktu ze wsią i całe życie w mieście spędził to może nie znać.
Nie trafiłeś zupełnie z tym wnioskiem, poprostu w moim rejonie tej zupy nie było. Kaczkę się do rsllu dodawało, piekło, robiło pasztet, ale nikt nie gotował zupy z krwi kaczej.
Ps literackie opowieści w poprzednich stuleci nie wliczam do swoich doświadczeń kulinarnych.
Ada. Zupa nie jest z krwi tylko to jest rosół kaczy. Krew stanowi zaledwie dodatek nawet nie 10%.
Generalnie rosół się gotuje z mięsa, a nie mięso dodaje do rosołu
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Tez nie znam takiej zupy. Jestem z miasta, to by potwierdzalo teze Gwontownika, no i w sumie regiony nie wiem, moze nie bylo popularne u nas. W Panu Tadeuszu tez bym nie zwrocila uwagi na takie paskudztwo. Ble.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
chciałem to jakoś skomentować, rzucić jakiś żarcik, anegdotkę czy zdjęcie z neta, ale ta siekiera w pokoju mnie przekonała
...milczę <rotfl>
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Lycamobile poczta glosowa:
Nawet nie pamiętam, czy wyłączyłem ją kiedyś.Ale teraz, gdy dzwonię pod 121,nie mam wyboru 1 i 2, gdzie mógłbym sprawdzi wiadomości gł lub włączyć serwis ponownie. Od razu zawsze, nie chwilowo, komunikat:,, serwis niedostępny,,.
Czy jest jakiś magiczny kot albo pies? 😉 żeby włączyć Pocztę?
W panelu konta, brak takiej opcji. W ostateczności zadzwonię do nich...
Dostaje trzeciej fazy, gdy raz po raz po otwarciu jakiejs strony pojawiaja sie komunikaty tego typu jak nizej, a po polsku na stronach polskojezycznych:
"We value your privacy
We and our partners store and/or access information on a device, such as cookies and process personal data, such as unique identifiers and standard information sent by a device for personalised ads and content, ad and content measurement, and audience insights, as well as to develop and improve products.
With your permission we and our partners may use precise geolocation data and identification through device scanning. You may click to consent to our and our partners’ processing as described above. Alternatively you may access more detailed information and change your preferences before consenting or to refuse consenting. Please note that some processing of your personal data may not require your consent, but you have a right to object to such processing. Your preferences will apply to this website only. You can change your preferences at any time by returning to this site or visit our privacy policy.
..."
Zawsze staram sie niezgodzic, ale próba odhaczenia niezgód moze trwac kilkanascie minut, a nawet i wiecej, bo wala tyle opcji, zeby tylko zniechecic.
Pytanie - jak sobie z ta u3.141592653589...2.718281828459...rdliwoscia radzicie?
Wezcie np, to:
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/7-rzeczy-ktorych-nie-wiesz-o-jedzeniu/btn6674
2021-03-12 14:44:42, Gwontownik napisał(a): A online się nie da zmienić ustawień?
Nie.Znajduje tylko kod do wyłączenia poczty *185#,odsłuchanie 121,a brak kodu ponownej aktywacji. Więc zadzwoniłem do nich bo tylko słyszę po wybraniu numeru:Usługa jest niedostępna , a tam : Jesli chcesz aktywować lub dezaktywować poczte głosową naciśnij :2.Wciskam z nadzieją i słyszę czerstwy żarcik prowadzacego:,, w celu dezaktywacji usługi wyślij kod *185#. I tyle, o aktywacji, nic.
Wziolem rozwód z voicemailem i nie ma powrotu?
,, Panu już dziękujemy?,, 🤣