Str 307 z 724 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2021-02-15 16:16:56 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
No dobra, zglupialam troche..
Czy wyjezdzajac z UK teraz wlasnym samochodem z zamiarem dotarcia do kraju docelowego z poza EU potrzebuje jakis dodatkowych papierkow oprocz Green Card do EU i IDP? To znaczy jadac na dalsze Balkany musze miec zielona karte z krajem docelowym wpisanym ostatnim objetym umowa (powiedzmy, ze Chorwacja) a nastepna zielona karte (do Czarnogory) kupie dalej na granicy jak zawsze? czy tu jakas niespodzianka czeka? |
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2021-02-15 23:13:19 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Zielona karta jest akceptowana tylko w formie papierowej. Nie wiem czy ubezpieczenie też.
Jeśli jedziesz z przyczepą np. camping to ubezpieczenia i zielona karte trzeba mieć podwójne. Na każdy czlon zestawu oddzielnie. Koniecznie v5c albo ve103. IDP nie potrzebne, chyba że masz papierowe prawo jazdy albo egzotyczne z isle of man, jersey, Guernsey. Naklejka GB źródło [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 15-02-2021 23:23 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2021-02-20 08:17:10 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
siema
o co chodzi z tymi smart watchami widze u mnie w pracy ze jest jakis nowy trend na "musze go miec nawet za 300f" teraz sie zastanawiam czy oprocz ceny jest sie czym chwalic majac przy sobie telefon taki zegarek moze cos wiecej? znajomy z pracy ciagle slucha yt z niego ja robie podobnie z phona ten zegarek dziala gdybym nie mial przy sobie telefonu? mozna wlozyc w niego karte sim? na dzisiaj widze ze to tylko drogi gadzet zero plusow ktos mnie przekona ze warto? czy to tylko bizuteria 21wieku zeby sie pochwalic -ja juz mam patrzcie jestem trendy : )) [ Ostatnio edytowany przez: cris82 20-02-2021 08:18 ] |
gosian | Post #4 Ocena: 0 2021-02-20 09:18:30 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ja chcę sobie taki kupić ze względu na pomiar pracy serca. Ostatnio źle mi pracuje, a ja nawet od stycznia nie mogę się doprosić GP o badanie krwi. I oczywiście aktywność czyli ilość kroków i spalonych kalorii. Reszta jak SMS to mnie nie interesuje, tak przynajmniej myślę, zobaczymy jak już go będę miała. Chcę kupić polecany przez Zosię. Czyli wygląd zegarka a nie miniaturowej komórki na ręce. Mam gdzieś czy coś jest na topie czy nie. To tyczy się gadżetów jak i mody. Musi mi się podobać a nie innym.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2021-02-20 09:56:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak nie jesteś pewien czy potrzebny Ci smart watch, to zapewne nie jest.
Kolejny gadżet, który trzeba często ładować. Kolejna elektronika, którą obwieszasz się. Carpe diem.
|
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2021-02-20 10:02:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Wlasnie chyba wcale
Dlatego pytam o zalety moze czegos nie wiem np jakas super funkcja ktorej nie maja telefony Chce zrozumiec fenomen w pracy co drugi robol juz chyba ma Staly sie bardziej popularne niz tatuaze na przedramieniu 😄 Richmond a ty masz? A Jak masz to dlaczego : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 20-02-2021 10:04 ] |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2021-02-20 10:20:48 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie mam. Lubię tradycyjne zegarki.
Do fitness mam Xiaomi Mi band 2, który wytrzymuje do miesiaca na jednym ładowaniu i kosztował 15 funtów w 2017r. Używam go, gdy chce mieć pomiar kroków lub ćwiczeń. Carpe diem.
|
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-02-20 10:23:28 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-02-20 08:17:10, cris82 napisał(a): siema o co chodzi z tymi smart watchami widze u mnie w pracy ze jest jakis nowy trend na "musze go miec nawet za 300f" teraz sie zastanawiam czy oprocz ceny jest sie czym chwalic majac przy sobie telefon taki zegarek moze cos wiecej? znajomy z pracy ciagle slucha yt z niego ja robie podobnie z phona ten zegarek dziala gdybym nie mial przy sobie telefonu? mozna wlozyc w niego karte sim? na dzisiaj widze ze to tylko drogi gadzet zero plusow ktos mnie przekona ze warto? czy to tylko bizuteria 21wieku zeby sie pochwalic -ja juz mam patrzcie jestem trendy : )) [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 20-02-2021 08:18 ] iwatch ma dwie wersje jedna wymaga telefonu do połączeń a druga jest niezależna i ta polecam jest droższa ale dochodzi ci komfort nienoszenia, niemałego telefony stale przy sobie. Wystarczy jak go będziesz miał wyciszonego np w torbie Zegarek nie ma żadnej karty i dział po sparowaniu z telefonem Czy potrzeba, oczywiście ze nie, ale tylko do czasu jak go nie zaczniesz używać, moja mama nie używa smartfona i dziwi się po co to komu moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
tesstickle | Post #9 Ocena: 0 2021-02-20 12:23:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2021-02-20 09:56:33, Richmond napisał(a): .. Kolejny gadżet, który trzeba często ładować. Kolejna elektronika, którą obwieszasz się. I kolejny dynks do lokalizacji. Telefon możesz zostawić w domu (jeśli chcesz) a zegarek jak już masz, to zawsze przy/na sobie. No chyba że to faktycznie taka opaska za Ł10 (choć nie jestem pewien żeby to była "tylko opaska" ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2021-02-20 12:38:44 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
W niektorych miejscach pracy nie mozesz moec telefonu przy sobie, musi zostac w szafce. W opiece, czasem w ochronie. A zegarek mozna miec
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|