Str 298 z 724 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2021-01-20 13:55:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ok thx
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
fugazi | Post #2 Ocena: 0 2021-01-21 00:34:54 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Cytat: 2021-01-20 13:43:39, sqlserver napisał(a): płytki sugerują ze termostat jest w kuchni to nie jest dobre miejsce do pomiaru temperatury, on nie jest najgorszy (jak na angielskie standardy )... Fotka pokazuje prosty dwufunkcyjny timer(wyłącznik czasowy). Zamontowany prawidłowo i nie ma nic wspólnego z pomiarem temperatury. ![]() Cytat: 2021-01-20 09:51:49, galadriel napisał(a): ... mnie wlasnie ten facet od gazu powiedzial zebym ciepla wode ustawila na gaz. No i mowi, ze non stop zeby bylo wlaczone. Tylkowlasnie nie wiem non stop w dzien czy non stop w dzien i w nocy. Jak jest u was? Masz piecyk gazowy i to on(gaz) w normalnych warunkach powinien grzać wodę w zbiorniku (hot water cylinder). Immersion heaters (dodatkowe grzałki elektryczne) mają dużą moc kilku KW i ciągną prąd z prędkoscią swiatła. Zwykle służą jako backup. Używane na czas awarii pieca, braku gazu itp. Ja trzymam swój boiler constantly on . Ciepłą wodę grzeje(raczej podgrzewa) dzień i noc w cyklach około 5min on/2h off. Cylinder megaflo 300 litrów. Na zbiorniku jest thermostat ustawiony na 55-60 stopni. To on steruje cyklami grzania. Nie wydaje się to być jakos specjalnie drogo. Ogrzewanie domu tez ciągle "on" na piecu. Pokojowe thermostaty utrzymują w sypialniach 19 a reszta 22stopnie. Bez względu na aure, temp. wewnątrz zawsze ta sama. Przy mrozach jedynie trochę dłużej musi pogrzać. |
fugazi | Post #3 Ocena: 0 2021-01-21 00:58:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Cytat: 2021-01-20 11:14:54, galadriel napisał(a): Mowisz ZP ze non stop grzac tez? Ale wyedy w nocy to sie ugotuje... Bez obaw. Gal, na swoim zbiorniku powinnas mieć cylinder stat. (cos jak na photo) On zapobiega przegrzaniu/zagotowaniu ![]() ![]() ![]() |
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2021-01-21 08:04:42 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() Tak jak pisałam wcześniej, na początku też wyłączałam i wodę i grzanie (bo nie ma nikogo w domu to po co?) ale jednak zamiast oszczędności, trzeba było dopłacać do rachunkow - teraz oni mi dopłacają ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2021-01-23 00:16:47 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Prawdopodobnie to pytanie padało już sto razy
Nie jestem pewien różnic pomiędzy A level i level 3 Czy uczeń wybiera jeden kierunek w sixth form czy kilka i czy może wybrać miks jeden kierunek level 3 i dwa kierunki A level [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 23-01-2021 00:17 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
|
|
andypolo | Post #6 Ocena: 0 2021-01-23 00:24:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Jeśli dobrze pamiętam to moje dzieci w sixth Form wybierały 4 przedmioty. Do tego dobrały jeszcze jeden, jez polski, aby zdobyć więcej punktów na studia. Po roku mogły odrzucić jeden.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2021-01-23 08:34:13 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Potrzebuje sprawdzic skład masy ciała. Czy konieczna jest wizyta u specjalisty, który to zmierzy, czy wystarczy zainwestować w lepszą wagę? Jeśli waga wystarczy, to może wiecie jaka?
Wizyta prywatna to koszt 100 f. Będę dzwonić w poniedziałek do NHS, może oni są w stanie to zrobić, tylko zastanawia mnie ile trzeba będzie czekać Pytanie drugie ...potrzebuję znaleźc personalnego trenera, który podpowie mi jak prawidłowo i efektywnie ćwiczyć. Znacie kogoś, kogo możecie polecić? Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2021-01-23 08:43:15 (5 lat temu) |
Taka wage o ktora ci chodzi maja na kazdejnlepszej silowni i ci zrobia to sprawdzenie za darmo w ramach indukcji. Kazdy pt ma swoje widzimisie, zacznij od ksiazki Jamesa Smiths Not A Diet Book. Od siebie dodam, nie ma mocy zeby ktos “ jadl normalnie” w sensie gotowanie i pieczenie ciast i zrzucil wage ( jesli to masz na mysli efektywnie). On jest na fb i ma online/ app academie. Nie spotkalam w uk pt, ktorzy by tak holistycznie zwracali uwage na kazdy przypadek z isobna. Ale zanim sie podpisze cyrogeag 40£ / miesiac w akademii warto preczytac jego ksiazje za 10£ na Amazon.
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 23-01-2021 08:54 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
ZlotaPerla1 | Post #9 Ocena: 0 2021-01-23 09:03:03 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Siłownie są teraz zamknięte
![]() Efka, ja czytałam trochę o tych wagach, jedne z lepszych są Whithings+ (NOKIA) www.withings.com/uk/en/body-plus/black/shop?gclid=CjwKCAiAr6-ABhAfEiwADO4sfRhAV7rNAOb1akl_MXaLbfnJ0BrP1msrAeDpDvYpCWvkfA-8lkH65xoCKIYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds I Garmin www.withings.com/uk/en/body-plus/black/shop?gclid=CjwKCAiAr6-ABhAfEiwADO4sfRhAV7rNAOb1akl_MXaLbfnJ0BrP1msrAeDpDvYpCWvkfA-8lkH65xoCKIYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Modele przykładowe - pytanie, czy potrzebujesz wagi smart, czy nie ![]() www.terraillon.com/en/bathroom-scales Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2021-01-23 09:57:29 (5 lat temu) |
No wiem, ze zamkniete, ale tu chyba nie chodzi o zaraz teraz? Jak ktos chce prawidlowo i efektywnie to mowimg o miesiacach/ latach a nie teraz zaraz
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 23-01-2021 09:58 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|