Str 290 z 724 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
gosian |
Post #1 Ocena: 0 2021-01-08 21:03:21 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Jak pozostali domownicy wytrzymują taki upal w domu?
Byłaś u lekarza może z tym? Mi też często jest zimno, ale zazwyczaj potrafię s rozgrzać herbatą czy dodatkowym nakryciem. Do ciepłej kąpieli przygotuj sobie bardzo ciepłe, prawie że gorące piwo z imbirem, miodem i cytryną. Powinno pomóc. Takie piwo jest ogólnie dobre przy przeziębieniu.
A ja mam inne pytanie. Co polecacie, jaką gierkę czy układankę na komórkę? Czasami przed snem lubię się wyciszyć i w coś zagrać.. Szachy odpadają Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
|
karjo1 |
Post #2 Ocena: 0 2021-01-08 21:07:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Co do rozgrzewki, moze bardzo standartowo. Ruch na dworzu, szybki marsz/marszobieg codziennie, przerwy w pracy z domu tez z ruchem, goracy prysznic i odrobina nalewki/koniak itp. przed snem.
No i towarzystwo w lozku, oblozenie kotami, Polowkiem, spanie tylko w lekkich pizamach ale pod cieplym przykryciem.
Im grubsza pizama, polary, skarpety itp, tym gorsze krazenie w nocy, pocenie, a za tym wychladzanie organizmu.
I stary sposob rozgrzania z sytuacji ekstrem. (nie mieszac z seksowaniem, choc tez niezle), skora do skory z drugim czlowiekiem na noc.
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #3 Ocena: 0 2021-01-08 21:16:19 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat:
2021-01-08 21:03:21, gosian napisał(a):
Jak pozostali domownicy wytrzymują taki upal w domu?
Byłaś u lekarza może z tym? Mi też często jest zimno, ale zazwyczaj potrafię s rozgrzać herbatą czy dodatkowym nakryciem. Do ciepłej kąpieli przygotuj sobie bardzo ciepłe, prawie że gorące piwo z imbirem, miodem i cytryną. Powinno pomóc. Takie piwo jest ogólnie dobre przy przeziębieniu.
Moj inny domownik to maz, kt na wlasne szczescie przebywa w domu tylko na weekend  . nienawidzi temp, spi nago a po chalupie biega w szortach i koszulce na ramiaczkach
Mi zawsze zimno, to cisnienie krwi ponoc za to oddpowiada, ja je odziedziczylam po babci- moje normalne to 90/60, rekord to 80/50 (poszlam krew oddac i lekarz prawie zaslabl z wrazenia  ), najwyzsze mialam 110/80 jak bylam bardzo chora (40 goraczki i pogotowie wezwane)...lekarze mowia wlasnie, ze ten typ tak ma..
Glupie pytanie ale powaznie: nie probowalam piwa- je trzeba wypic przed/w trakcie kapieli, czy do niej wlac???
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #4 Ocena: 0 2021-01-08 21:17:57 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
A ja mam inne pytanie. Co polecacie, jaką gierkę czy układankę na komórkę? Czasami przed snem lubię się wyciszyć i w coś zagrać.. Szachy odpadają
Mnie wciagnela kiedys QuizPlanet na Facebooku i (Who Wants to be a) Millionaire na apce.
|

|
 |
|
gosian |
Post #5 Ocena: 0 2021-01-08 21:20:25 (5 lat temu) |
Wypić w trakcie kąpieli... Ma nadzieję że pomoże
Dziwne trochę, bo ja mam bardzo podobne ciśnienie. Mój rekord to 86/45 i wtedy jeszcze w ciąży byłam... Fakt zimniej mi niż innym, ale nie aż tak... Chodzę w domu w swetrze i ewentualnie bluza, a jak oglądam tv to kocyk... Miałaś jakieś badania robione?
Panna, mnie tylko apka interesuje. Dzięki, sprawdzę co polecasz [ Ostatnio edytowany przez: gosian 08-01-2021 21:22 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
|
dominikana36 |
Post #6 Ocena: 0 2021-01-08 21:21:49 (5 lat temu) |
Cytat:
2021-01-08 21:07:49, karjo1 napisał(a):
Co do rozgrzewki, moze bardzo standartowo. Ruch na dworzu, szybki marsz/marszobieg codziennie, przerwy w pracy z domu tez z ruchem, goracy prysznic i odrobina nalewki/koniak itp. przed snem.
No i towarzystwo w lozku, oblozenie kotami, Polowkiem, spanie tylko w lekkich pizamach ale pod cieplym przykryciem.
Im grubsza pizama, polary, skarpety itp, tym gorsze krazenie w nocy, pocenie, a za tym wychladzanie organizmu.
I stary sposob rozgrzania z sytuacji ekstrem. (nie mieszac z seksowaniem, choc tez niezle), skora do skory z drugim czlowiekiem na noc.
dzieki, ruch to wiem, nie dziala.
Koniaku/brandy nie znosze, nie mam w domu ale moze z herbata by weszlo..jutro kupie.
Ja spie pod koldra ze 100% alpaki, nie ma nic cieplejszego oprocz skor renifera i foki, ale boje sie , ze chlop sie ze mna rozwiedzie  . Nie poce sie..Chlopina odmawia kontaktu w tracie snu nawet jak jest w domu, ze wzgledu na to ze sie gotuje
Koty cholery nie chca spac ze mna... wychodzace dziady, typowo nocne, buszuja w tym czasie na dworze. Duzy pies by sie przydal, w PL spie z labradorami i masz racje- tam nie marzne nigdy tak!
|

|
 |
|
ZlotaPerla1 |
Post #7 Ocena: 0 2021-01-08 21:22:09 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
A ja mam inne pytanie. Co polecacie, jaką gierkę czy układankę na komórkę? Czasami przed snem lubię się wyciszyć i w coś zagrać.. Szachy odpadają
Ja mam x4 różne odmiany Candy Crush - jak mnie zablokuje na którejś to zaczynam następną 😊 Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #8 Ocena: 0 2021-01-08 21:25:22 (5 lat temu) |
Cytat:
2021-01-08 21:20:25, gosian napisał(a):
Wypić w trakcie kąpieli... Ma nadzieję że pomoże
Dziwne trochę, bo ja mam bardzo podobne ciśnienie. Mój rekord to 86/45 i wtedy jeszcze w ciąży byłam... Fakt zimniej mi niż innym, ale nie aż tak... Chodzę w domu w swetrze i ewentualnie bluza, a jak oglądam tv to kocyk... Miałaś jakieś badania robione?
Tak cala game. mam regularnie, krew oddaje, krwinki czerwone, hematokryt nawet powyzej normy...ja tez zazwyczaj radze sobie z zimnem ale od przedwczoraj masakra jakas, nigdy az tak nie mialam..
Dzisiaj juz po "oblucjach", sprobuje jutro to piwo, dzieki
|

|
 |
|
gosian |
Post #9 Ocena: 0 2021-01-08 21:29:04 (5 lat temu) |
No to w takim razie ten typ tak ma niestety... Owieczke kup sobie... Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Misia13 |
Post #10 Ocena: 0 2021-01-08 21:41:51 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dominikana.... woda ma duzy wplyw na cisnienie. Moze jestes odwodniona. Odstaw alcohol na kilka miesiecy. Przynajmniej 2 do 3 litrow dziennie trzeba.
Ja to podobnie jak Twoj maz.... latam po mieszkaniu prawie gola. 🤣
|

|
 |
|