Str 282 z 724 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2020-12-15 19:05:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
To co jada Afryka, szczegolnie centralna i poludniowa to jest dosc drastyczne...mozg, flaki, ryje, uszy, ogony, podroby, jadra,penisy pod wszelkimi postaciami i prawie ze wszystkiego co sie rusza. Zreszta Am Pld nie wiele lepsza.
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2020-12-15 19:22:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Alez sie kulinarnie zrobilo
![]() Przewrotnie sie zapytam, a krowi zoladek to nie flaczki przypadkiem, tylko juz ladnie pokrojony w paseczki? A w Europiek tez sie rozne cuda jada, najpierw, by sie nic ze zwierzaka nie marnowalo, a teraz w ramach rozpusty i specjalnych zachcianek. Mozgi, ryjki itp. dla koneserow ![]() |
tomaszzet | Post #3 Ocena: 0 2020-12-15 19:23:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2020-12-15 19:05:16, dominikana36 napisał(a): To co jada Afryka, szczegolnie centralna i poludniowa to jest dosc drastyczne...mozg, flaki, ryje, uszy, ogony, podroby, jadra,penisy pod wszelkimi postaciami i prawie ze wszystkiego co sie rusza. Zreszta Am Pld nie wiele lepsza. Jakoś nie krzywiła się moja wybredna paszcza na jedzenie w RPA. A jestem na prawdę wybredny. Ostrożnie wybierałem dania z menu. Nie nawidzę sea food, po za kilkoma wyjątkami, a tam właściciel knajpy na pożegnanie dostarczył nam mocno wyrośniętą krewetkę. Aż żołądek chciał zająć miejsce mózgu na sam widok przekładany zapachem. Ile ja się namęczyłem z tym daniem. No ale to był prezent, więc wypadało zjeść. 😁😁😁 Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2020-12-15 19:26:05 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-12-15 19:05:16, dominikana36 napisał(a): To co jada Afryka, szczegolnie centralna i poludniowa to jest dosc drastyczne...mozg, flaki, ryje, uszy, ogony, podroby, jadra,penisy pod wszelkimi postaciami i prawie ze wszystkiego co sie rusza. Zreszta Am Pld nie wiele lepsza. Bliski Wschod tez jada mozg, flaki, jadra, gotuje czaszki na zupe z zawartoscia czaszki lacznie z oczami na przyklad, jadlam u Kurdow zupe z szyji owczej, a te osobliwosci podrobowe to wiem na pewno bo kiedys sprzedawalam w takim sklepie w Croydon. Pomagalam tez chlopakom z miesnego stoiska tam wiec musialam sie nauczyc. |
PannaZMokraGlow | Post #5 Ocena: 0 2020-12-15 19:51:38 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-12-15 19:23:27, tomaszzet napisał(a): Cytat: 2020-12-15 19:05:16, dominikana36 napisał(a): To co jada Afryka, szczegolnie centralna i poludniowa to jest dosc drastyczne...mozg, flaki, ryje, uszy, ogony, podroby, jadra,penisy pod wszelkimi postaciami i prawie ze wszystkiego co sie rusza. Zreszta Am Pld nie wiele lepsza. Jakoś nie krzywiła się moja wybredna paszcza na jedzenie w RPA. A jestem na prawdę wybredny. Ostrożnie wybierałem dania z menu. Nie nawidzę sea food, po za kilkoma wyjątkami, a tam właściciel knajpy na pożegnanie dostarczył nam mocno wyrośniętą krewetkę. Aż żołądek chciał zająć miejsce mózgu na sam widok przekładany zapachem. Ile ja się namęczyłem z tym daniem. No ale to był prezent, więc wypadało zjeść. 😁😁😁 A jadles w RPA mieso suszone na tym ich poteznym sloncu? 🙂 Z tego co pamietam nazywa sie biltong |
|
|
ZlotaPerla1 | Post #6 Ocena: 0 2020-12-15 19:53:44 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-12-15 18:51:53, PannaZMokraGlowa napisał(a): Cytat: 2020-12-15 16:27:36, SweetLiar napisał(a): Flaczki to ulubiona polska potrawa mojego męża, nigdy nie odmówi. Moze dlatego ze duzo innych krajow jada flaczki. Bliski Wschod oraz Afryka na przyklad. A kto kosztowal krowiego zoladku? ![]() Bo flaki to żołądek wołowy ![]() No jest też wersja dla mięczaków z podrobów kurzęcych. Ja uwielbiam flaki, te prawdziwe ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
dominikana36 | Post #7 Ocena: 0 2020-12-15 19:55:17 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-12-15 19:23:27, tomaszzet napisał(a): Cytat: 2020-12-15 19:05:16, dominikana36 napisał(a): To co jada Afryka, szczegolnie centralna i poludniowa to jest dosc drastyczne...mozg, flaki, ryje, uszy, ogony, podroby, jadra,penisy pod wszelkimi postaciami i prawie ze wszystkiego co sie rusza. Zreszta Am Pld nie wiele lepsza. Jakoś nie krzywiła się moja wybredna paszcza na jedzenie w RPA. A jestem na prawdę wybredny. Ostrożnie wybierałem dania z menu. Nie nawidzę sea food, po za kilkoma wyjątkami, a tam właściciel knajpy na pożegnanie dostarczył nam mocno wyrośniętą krewetkę. Aż żołądek chciał zająć miejsce mózgu na sam widok przekładany zapachem. Ile ja się namęczyłem z tym daniem. No ale to był prezent, więc wypadało zjeść. 😁😁😁 Jesli chodzi o dania "miesne" to wlasnie RPA mnie dobilo- bo to tam wlasnie zajadali sie przysmakami , kt wymienilam, plus zebra, strus, foka i krokodyl. Jezuu... Ja na dodatek nie bywalam turystycznie, wiec jeszcze mialam okazje obserwowac proces przyrzadzania. Ja akurat na swoje menu nie narzekalam bo i tak zadnego miecha nie tykam procz niektorych ryb, robali i seafood a to akurat wyborne maja. No i to zdecydowanie raj dla wielbicieli curry, podobnie jak Mauritius. |
dominikana36 | Post #8 Ocena: 0 2020-12-15 20:59:37 (5 lat temu) |
Cytat: A jadles w RPA mieso suszone na tym ich poteznym sloncu? 🙂 Z tego co pamietam nazywa sie biltong Ja nie jadlam oczywiscie ale widzialam jak sie suszy..to pachnie jak dobrej jakosci pasek do spodni, ma tez podobna strukture w dotyku ![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2020-12-16 12:50:23 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Chciałam zapytać
Jak robicie ciasto na pierogi? Proszę o konkretne informacje, rodzaj mąki i proporcje plus metodę wyrabiania. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
ZlotaPerla1 | Post #10 Ocena: 0 2020-12-16 13:06:51 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja robię bez jaj, mąka poznańska, woda dobrze ciepła, odrobinę soli, masło roztopione i olej - samo masło za bardzo utwardza. No i na oko.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|