MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałam / -em zapytać o...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 278 z 724 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 277 | 278 | 279 ... 722 | 723 | 724 ] - Skocz do strony

Str 278 z 724

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2020-12-08 09:22:50 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dzieki wszystkim za porady, jak odeśpię kolejne nocne wezwanie, to przeczytam jeszcze raz i wykorzystam.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-12-11 19:57:53 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

siema pytanko do szarych myszek- etatowcow

jak to jest z podwyzkami u was w pracy? na ile mozecie liczyc rocznie procentowo

moze podajcie jeszcze srednia za 5 lat : P

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2020-12-11 21:29:10 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Ja mam zagwarantowane 10% co roku w kwietniu
W tym roku już pracowałem wtedy z domu, zreszta zapowiada się ze w następne podwyżki będę pracował zdalnie
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2020-12-11 22:00:47 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Update o szafie lodowko-zamrażarce, po odkurzeniu i wyłączeniu powoli wrocila do zycia. Dla pewności mam wstawione termometry w obu komorach, od środy trzymają temperaturę prawidłowo, słychać mruczenie szafy.

Nowa zagadka - wczoraj i dzisiaj pare razy słychać było takie odgłosy jakby kostki lodu spadały. Jak ktoś miał maszynę do lodu, to wie jaki to odgłos. Obie komory chłodzone powietrzem, to jest bezszronowa szafa.
Ada

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2020-12-11 22:09:43 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-12-11 21:29:10, sqlserver napisał(a):
Ja mam zagwarantowane 10% co roku w kwietniu
W tym roku już pracowałem wtedy z domu, zreszta zapowiada się ze w następne podwyżki będę pracował zdalnie

Porzadna umowa. Ja nie mam zadnej konkretnej klauzuli na ten temat, bede miala tylko nadzieje ze w tym marcu dla odmiany zbiore sie na odwage spytac szefa o jakakolwiek podwyzke. :/

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2020-12-12 07:57:17 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak byłam ostatni raz na starcie do dawali 1-2% podwyżki, to było ponad 10 lat temu.

Kiedys pytalam się czy jest strona gdzie można zamówić transport i firmy będą dawały cenę. Otóż strona https://www.shiply.com/ pelni takie funkcje.

Zamówiłam wczoraj quote na transport nietypowego towaru i zostałam zasypana wycenami dzisiaj. I niektore nie są złe, a myślałam, ze transport będzie kosztował więcej niż przedmiot.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2020-12-12 09:06:37 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

10% hehe dlatego pytalem sie o szare myszki...
pokazcie mi jakiegos pracownika fizycznego na magazynie ktory po 10latach zarabia 2 x wiecej ; ))

u mnie tak to wlasnie wyglada srednia z 5 lat to 2% rocznie bida z nedza... ; ((

juz kiedys pisalem ze w anglii najlepszym spodobem na podwyzke jest chyba zmiana pracy wkurzajace to jest bo widze w okolicy ciekawsze oferty ale nie chce odchodzic z miejsca w ktorym praca to prawie relax spoko ludzie i 7min z buta do domu

ale w widze ze nas dymaja na ostro zatrudnili teraz ludzi z ulicy ktorzy zarabiaja wiecej od pracownikow z 10letnim stazem
wczesniej mi to nie przeszkadzalo bo sam bylem taka osoba z ulicy ktora miala wiecej na starcie i mialem powiedziane ze ani mru mru

ale teraz zatrudnili 2 osoby jeden anglik znalazl ogloszenie bezposrednio z firmy i mi pokazal hehe ja na to ze nigdy nie wnikalem kto ile tu zarabia ale nas dymaja i warto sobie to wyjasnic
faktycznie wyszlo na to ze obecnie mam 50pi wiecej od ludzi ktorzy pracuja tam po 5-10lat dluzej ode mnie

ale teraz spadlem z tronu bo przyszedl(jak ja wczesniej) jakis swiezak z ulicy ktorego przyuczamy i ma wiecej : )))

mowie ze w styczniu trzeba zaatakowac do biura razem mozemy wiecej to mlodszy anglik powiedzial ze spoko a drugi 5lat przed emertura ze nie chce sie wychylac bo on w ogole wchodzi teraz w taki uklad zeby mu obcieli jeden dzien pracy a oni nie bardzo chca sie zgodzic to nie chce dorzucac do pieca...

ale my pojdziemy zero jazdy...tak na luzie pokaze im screena z oferta i powiem ze czuje sie jak frajer ktory dostal z liscia i czy maja zamiar naprawic swoj blad ; ))

dla mnie tam jeden wuj niech im placa ile chca ale taka anomalia? to nie jest it nikt nowy kto przyjdzie nie bedzie lepszy od osob ktore wykonuja ta prace po kilkanascie lat

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #8 Ocena: 0

2020-12-12 09:18:26 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Oj Cris....

Powiem Ci jak to wyglada gdzie indziej.
Mozesz sie zwolnic I zaaplikowac z powrotem na dane stanowisko z ogloszenia. To wcale nie znaczy, ze Cie zatrudnia.
Nie ma ludzi niezastapionych.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2020-12-12 09:26:35 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

oj misia...

wstalas lewa noga czy co :P

misia tez sobie tak zartowalem w pracy ale miejsca gdzie takie rzeczy sie dzieja to chyba jakies niepowazne firmy

wiadomo do czego by to prowadzilo...
ogolnie to zapanowala taka atmosfera ze trzeba zmniejszyc temo pracy

nie zeby tempo bylo jakies wysrubowane ale dla mnie jest to jedna z najgorszych opcji wolalbym po prostu dostac podwyzke i robic normalnie niz sie stawiac okoniem tak zeby wszyscy byli happy

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 12-12-2020 09:51 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2020-12-12 09:59:12 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Chciałbym nieśmiało zapytać o najlepszy odpowiednik polskiego mleka skondensowanego czy też zagęszczanego. Najlepiej o smaku naturalnym bez żadnych sztucznych czy dodatkowej aromatów. Najlepiej niesłodzone.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 12-12-2020 10:06 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 278 z 724 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 277 | 278 | 279 ... 722 | 723 | 724 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,