Str 238 z 724 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
tesstickle |
Post #1 Ocena: 0 2020-05-12 15:23:38 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Czy można nabawić się alergii na kota po wielu wielu latach obcowania ze zwierzakami?
Całe życie miałem w domu jakieś coś, psy/koty/szczurki/świnki/chomiki itd.
Od jakiegoś (dłuższego) czasu zauważyłem że strasznie mnie dusi/zatyka i mam piekący kaszel po pobycie w "salonie" gdzie kotoj urzeduje.
W sypialni (gdzie kot nie ma wstępu) te niedogodności znikają.
Doszło do tego ze powoli przenoszę swoje "istotne ośrodki życiowe"
do sypialni! i spędzam tu więcej czasu.
Ból w klatce piersiowej czasem jest nie do zniesienia, jakby cięzki kamień i do tego opary siarki w środku, + ciężki kaszel.
Od kilku tygodni doszło pieczenie oczu
Jakieś pomysły? wskazówki? - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
|
Misia13 |
Post #2 Ocena: 0 2020-05-12 15:37:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2020-05-12 15:23:38, tesstickle napisał(a):
Czy można nabawić się alergii na kota po wielu wielu latach obcowania ze zwierzakami?
Całe życie miałem w domu jakieś coś, psy/koty/szczurki/świnki/chomiki itd.
Od jakiegoś (dłuższego) czasu zauważyłem że strasznie mnie dusi/zatyka i mam piekący kaszel po pobycie w "salonie" gdzie kotoj urzeduje.
W sypialni (gdzie kot nie ma wstępu) te niedogodności znikają.
Doszło do tego ze powoli przenoszę swoje "istotne ośrodki życiowe"
do sypialni! i spędzam tu więcej czasu.
Ból w klatce piersiowej czasem jest nie do zniesienia, jakby cięzki kamień i do tego opary siarki w środku, + ciężki kaszel.
Od kilku tygodni doszło pieczenie oczu
Jakieś pomysły? wskazówki?
Tak sobie mysle... izolowales sie na Covid.....
Mozesz miec nieodwracalne zmiany na plucach.  .
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #3 Ocena: 0 2020-05-12 17:22:06 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-05-12 15:37:14, Misia13 napisał(a):
Tak sobie mysle... izolowales sie na Covid.....
Mozesz miec nieodwracalne zmiany na plucach.  .
Przepraszam, ale nie wiem o czym pani do mnie rozmawia
Nie miałem kwarantanny ze względu na żadnego wirusa.
Nigdy.
Przykro mi że moje wpisy mogły wprowadzić kogokolwiek w błąd.
To że siedziałem w domu dłuższy czas, było spowodowane zupełnie innymi przyczynami.
Zresztą, zaległem w domu zanim stało to się "modne"
A co do "alergii" w ramach eksperymentu przez 3 dni unikałem (jak ognia)przebywania poza sypialnią.
Efekt - ustępowanie objawów wymienionych w poprzednim moim poście.
Stąd podejrzenia padły na futrzaka  - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|

|
 |
|
Misia13 |
Post #4 Ocena: 0 2020-05-12 17:31:18 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
A.... to przepraszam.
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #5 Ocena: 0 2020-05-12 18:46:08 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-05-12 17:31:18, Misia13 napisał(a):
A.... to przepraszam.
A to prosze, ja się nie gniewam ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #6 Ocena: 0 2020-05-12 20:33:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2020-05-12 18:46:08, tesstickle napisał(a):
Cytat:
2020-05-12 17:31:18, Misia13 napisał(a):
A.... to przepraszam.
A to prosze, ja się nie gniewam
no to wez jakies tabletki antyalergiczne i zobacz co sie bedzie dzialo. Loratadine albo cetrizine (ale to wieczorem) albo inne, zapytaj lekarza. Ponadto teraz trawy i wszystko inne pyli, wiec ogolnie nie jest dobrze. Sypialnia od tej samej strony co the lounge? Ja kiedys robilam testy na co jestem uczulona- na najbardziej powszechne alergenty i nic nei wykazalo, a jak mnie trafi czasem to za diabla nie wiem dlaczego. To biore od czasu do czasu Loratadine i bywa lepiej. Moze na koty jest uczuona?, nie dowiem sie, bo spia ze mna i wszedzie za mna laza: D Jak oczy puchna to optichrom krople do oczu i hydrocortizone na powieki (niewielka dawke). I przechodzi, albo przynajmniej znosne jest. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #7 Ocena: 0 2020-05-13 11:36:48 (5 lat temu) |
Pod oknami salonu i sypialni rośnie to samo drzewo, więc zakładam że to ta sama strona
Do lekarza się dostać teraz to raczej ciężko a w ciemno jakiś leków nie chce brać.
Na razie staram się izolować od kociszcza, choć przyznam że trudno
Nigdy nie miałem żadnego "iszju" z latającym badziewiem więc pyłki odoadają, chyba. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|

|
 |
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2020-05-13 11:41:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Piroton Loratadine i Cetrizine nie sa na tecepte, spokojnie mozesz poczytac o antihistaminach na stronach nhs albo poradnik zdrowie itd i sprawdzic czy zadziala. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Richmond |
Post #9 Ocena: 0 2020-05-13 11:46:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zmiana tematu. Moja koleżanka powiedziala ze chce kupić ekspres do kawy na aplikacje. Najpierw myślałam, ze może to jakiś ekspres na tabletki. Po dopytaniu, okazało się, ze chodzi jej o ekspres, który ma wireless i/lub bluetooth i mozna go programować przez aplikacje, włączać zdalnie, itp.
Nie mogę tego pojąć, po kawe i tak trzeba pójść, nie naleje się zdalnie do kubka. Czy ludzie robią się tak leniwi, ze nie chce im się isc do kuchni włączyć ekspresu do kawy? Carpe diem.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2020-05-13 11:53:44 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Można się nabawić alergii na coś, na co się wcześniej nie miało. Wplynąć na to może wiele czynników, czasem podłoże neurologiczne, czasem inne sprawy. Znam kogoś kto w wieku 45 lat przeszedł operację na pełnej ,,nieświadomce" i nabawił się alergii pokarmowych, których nigdy nie miał. Orzechy i nabiał konkretnie - od razu wstrząs anafilaktyczny.
Nie odczulają na sierść kotków? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|