MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałam / -em zapytać o...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 238 z 724 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 237 | 238 | 239 ... 722 | 723 | 724 ] - Skocz do strony

Str 238 z 724

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2020-05-12 15:23:38 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Czy można nabawić się alergii na kota po wielu wielu latach obcowania ze zwierzakami?
Całe życie miałem w domu jakieś coś, psy/koty/szczurki/świnki/chomiki itd.

Od jakiegoś (dłuższego) czasu zauważyłem że strasznie mnie dusi/zatyka i mam piekący kaszel po pobycie w "salonie" gdzie kotoj urzeduje.
W sypialni (gdzie kot nie ma wstępu) te niedogodności znikają.
Doszło do tego ze powoli przenoszę swoje "istotne ośrodki życiowe":-]
do sypialni! i spędzam tu więcej czasu.

Ból w klatce piersiowej czasem jest nie do zniesienia, jakby cięzki kamień i do tego opary siarki w środku, + ciężki kaszel.
Od kilku tygodni doszło pieczenie oczu:-8

Jakieś pomysły? wskazówki?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Misia13

Post #2 Ocena: 0

2020-05-12 15:37:14 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-05-12 15:23:38, tesstickle napisał(a):
Czy można nabawić się alergii na kota po wielu wielu latach obcowania ze zwierzakami?
Całe życie miałem w domu jakieś coś, psy/koty/szczurki/świnki/chomiki itd.

Od jakiegoś (dłuższego) czasu zauważyłem że strasznie mnie dusi/zatyka i mam piekący kaszel po pobycie w "salonie" gdzie kotoj urzeduje.
W sypialni (gdzie kot nie ma wstępu) te niedogodności znikają.
Doszło do tego ze powoli przenoszę swoje "istotne ośrodki życiowe":-]
do sypialni! i spędzam tu więcej czasu.

Ból w klatce piersiowej czasem jest nie do zniesienia, jakby cięzki kamień i do tego opary siarki w środku, + ciężki kaszel.
Od kilku tygodni doszło pieczenie oczu:-8

Jakieś pomysły? wskazówki?

Tak sobie mysle... izolowales sie na Covid.....
Mozesz miec nieodwracalne zmiany na plucach. *DONT_KNOW*.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2020-05-12 17:22:06 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2020-05-12 15:37:14, Misia13 napisał(a):

Tak sobie mysle... izolowales sie na Covid.....
Mozesz miec nieodwracalne zmiany na plucach. *DONT_KNOW*.

Przepraszam, ale nie wiem o czym pani do mnie rozmawia:-]

Nie miałem kwarantanny ze względu na żadnego wirusa.
Nigdy.
Przykro mi że moje wpisy mogły wprowadzić kogokolwiek w błąd.

To że siedziałem w domu dłuższy czas, było spowodowane zupełnie innymi przyczynami.
Zresztą, zaległem w domu zanim stało to się "modne" *ROFL*

A co do "alergii" w ramach eksperymentu przez 3 dni unikałem (jak ognia)przebywania poza sypialnią.
Efekt - ustępowanie objawów wymienionych w poprzednim moim poście.

Stąd podejrzenia padły na futrzaka :-(
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #4 Ocena: 0

2020-05-12 17:31:18 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

A.... to przepraszam.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #5 Ocena: 0

2020-05-12 18:46:08 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2020-05-12 17:31:18, Misia13 napisał(a):
A.... to przepraszam.

A to prosze, ja się nie gniewam :-]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-05-12 20:33:58 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2020-05-12 18:46:08, tesstickle napisał(a):
Cytat:

2020-05-12 17:31:18, Misia13 napisał(a):
A.... to przepraszam.

A to prosze, ja się nie gniewam :-]

no to wez jakies tabletki antyalergiczne i zobacz co sie bedzie dzialo. Loratadine albo cetrizine (ale to wieczorem) albo inne, zapytaj lekarza. Ponadto teraz trawy i wszystko inne pyli, wiec ogolnie nie jest dobrze. Sypialnia od tej samej strony co the lounge? Ja kiedys robilam testy na co jestem uczulona- na najbardziej powszechne alergenty i nic nei wykazalo, a jak mnie trafi czasem to za diabla nie wiem dlaczego. To biore od czasu do czasu Loratadine i bywa lepiej. Moze na koty jest uczuona?, nie dowiem sie, bo spia ze mna i wszedzie za mna laza: D Jak oczy puchna to optichrom krople do oczu i hydrocortizone na powieki (niewielka dawke). I przechodzi, albo przynajmniej znosne jest.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #7 Ocena: 0

2020-05-13 11:36:48 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Pod oknami salonu i sypialni rośnie to samo drzewo, więc zakładam że to ta sama strona:-]
Do lekarza się dostać teraz to raczej ciężko a w ciemno jakiś leków nie chce brać.
Na razie staram się izolować od kociszcza, choć przyznam że trudno:-8
Nigdy nie miałem żadnego "iszju" z latającym badziewiem więc pyłki odoadają, chyba.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2020-05-13 11:41:17 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Piroton Loratadine i Cetrizine nie sa na tecepte, spokojnie mozesz poczytac o antihistaminach na stronach nhs albo poradnik zdrowie itd i sprawdzic czy zadziala.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2020-05-13 11:46:58 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zmiana tematu. Moja koleżanka powiedziala ze chce kupić ekspres do kawy na aplikacje. Najpierw myślałam, ze może to jakiś ekspres na tabletki. Po dopytaniu, okazało się, ze chodzi jej o ekspres, który ma wireless i/lub bluetooth i mozna go programować przez aplikacje, włączać zdalnie, itp.

Nie mogę tego pojąć, po kawe i tak trzeba pójść, nie naleje się zdalnie do kubka. Czy ludzie robią się tak leniwi, ze nie chce im się isc do kuchni włączyć ekspresu do kawy?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2020-05-13 11:53:44 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Można się nabawić alergii na coś, na co się wcześniej nie miało. Wplynąć na to może wiele czynników, czasem podłoże neurologiczne, czasem inne sprawy. Znam kogoś kto w wieku 45 lat przeszedł operację na pełnej ,,nieświadomce" i nabawił się alergii pokarmowych, których nigdy nie miał. Orzechy i nabiał konkretnie - od razu wstrząs anafilaktyczny.

Nie odczulają na sierść kotków?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 238 z 724 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 237 | 238 | 239 ... 722 | 723 | 724 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,