MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałam / -em zapytać o...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 235 z 724 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 234 | 235 | 236 ... 722 | 723 | 724 ] - Skocz do strony

Str 235 z 724

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2020-04-11 11:41:02 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Mamy zabukowane wczasy w Polsce (prywatnie), wciąż nie odwołuję - nie muszą wszak płacić. A w Polsce znów, ze względu na wesele.
Gorzej z wczasami w Chorwacji w końcu maja...
Z tym, że tu też nie zapłaciłem. Tyle, że forsę za bilety lotnicze muszę wydrzeć z Brussels Airlines.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

xxxemi

Post #2 Ocena: 0

2020-04-11 13:33:20 (5 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

To widzę że Polska nalot przeżyje w okresie wakacyjnym bo z moich znajomych też wielu wyjeżdża właśnie tam.
My pewnie tu zostaniemy, choć były myśli żeby do Polski uderzyć. Ale jak pomśleliśmy o kosztach i tej bieganinie tam, to stwierdziliśmy że nie warto chyba.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #3 Ocena: 0

2020-04-11 13:58:18 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-11 11:18:31, ZlotaPerla1 napisał(a):
My mieliśmy być na weselu w Polsce, zawsze latamy do Polski w lecie, babki odwiedzić, nie mam innej opcji.

W tym roku nie planowałam i nie rezerwowałam żadnych "wczasów" - nie wiem w sumie czemu, ale i w sumie dobrze ...

Bardzo dobrze...

.... z nieoficjalnych zrodel mowi sie, ze lockdown bedzie trwal do wrzesnia...
Tak beda przekladac.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-04-11 14:17:09 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

jasne... jak potwa do konca czerwca to bedzie cud : P

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2020-04-11 14:34:45 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja mam bilety lotnicze na parę wyjazdów. Myślę, ze imprezę lotnicza w lipcu w USA odwołają, wiec nie mam po co lecieć i anuluje bilety albo poczekam, az sami anulują.

Inny bilet na koniec sierpnia do Bostonu, jak odwolaja to trudno, jak da się lecieć, to polecę.

Najwiekszy problem to zalecenie FCO, by nie podróżować zagranice, bo to unieważnia ubezpieczenie turystyczne, a bez tego na pewno nie polecę nigdzie.

Jak sie da, to pojadę w Alpy pod namiot, wyjazd typu: płynę z prądem, co i tak jest moim standardem.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

tesstickle

Post #6 Ocena: 0

2020-04-11 16:26:46 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

A co z takimi co lecą przez całą europe a wszystkie dane są N/A ?

Obrazek

https://iv.pl/image/Gt5IAMz

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 11-04-2020 16:27 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #7 Ocena: 0

2020-04-20 15:22:49 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Chciałem wysłać małą paczuszkę do polski.
Royal mailem.
Ale nie wiem czy Poczta Polska obsługuje przesyłki z zagranicy.
Bo wysyłki mają mocno ograniczone.(podobno samoloty nie latają)

Od kilku godzin wydzwaniam na numery ze strony w necie, na poczte główną, a nawet na kilka lokanych oddziałów. Żeby KTOKOLWIEK mi udzielił odpowiedzi.
Na ponad 20 wykonanych połączeń żadne nie zakończyło się połączeniem z żywym człowiekiem.
Od komunikatu typu "prosze czekać na połączenie z konsultantem" można dostać zajoba.
Szukałem czat online, też bez powodzenie.:-(

Może ktoś coś wie? na temat czy poczta to nadal działa? czy zbierają siły na wybory?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2020-04-20 16:19:58 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Znalazlam tylko artykuly, ze Poczta Polska przestala przyjmowac paczki do wyslania zagranice, ale nic o przyjmowaniu zza granicy.

Na pewno dalej lataja do Polski samoloty DHL i UPS i oczywiscie jezdza ciezarowki innych firm kurierskich. Nie wiem natomiast, kto wozi poczte dla Royal Mail, normalnie sa to rejsowe samoloty, ktorych teraz nie ma. Na ich stronie jest tylko takie info o obecnej sytuacji:

Start date: 16 March 2020
Latest Update:
End date: Ongoing
Incident: Coronavirus

Poland has put special measures in place from Monday 16 March, to limit the spread of Coronavirus. Polska Post need to comply with these measures and may have reduced staff numbers so not able to deliver all mail to specifications. Signature on delivery is suspended and delays to mail services can be expected.

Odpowiadajac na poprzednie pytanie o samolotach bez nazw lotnisk, to zwykle wojskowe lub innego rodzaju tajne. Czasami po prostu brak danych, mimo ze to zwykly lot/czarter. Np widzialam specjalne loty BA z Limy do Londynu i tez nie bylo informacji o miejscu wylotu i przylotu.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2020-04-20 18:08:23 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2020-04-20 16:19:58, Richmond napisał(a):
.. Signature on delivery is suspended and delays to mail services can be expected.

Nie wymagam podpisu odbiorcy, rozumiem że mniej ludzi to wydłużony czas dostarczania. Ale żeby nie było to wszystko gromadzone gdzieś w magazynach "na później":-8
Bo przeważnie takie "później" nigdy nie następuje i tylko raport zniszczenia się robi.:-(
No nic, chyba zaryzykuje.
Choć nie ukrywam, wolałbym żeby dotarła :-)

Dzieki Richmond za info, o samolotach też.
Jak sprawdzam flightradar24 to okazuje się że w polsce lata sporo drobnicy prywatnej, awionetki i wiertaloty. Na co dzień tak tego nie widać.
Może nie tak wiele jak tu ale zawsze to coś.

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 20-04-2020 18:15 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2020-04-20 18:20:10 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

a na clictrans probowales?

ja wyslalem swoja w niedziele jak sie dowiedzialem 2dni wczesniej od znajomego strazaka ze zamkna granice w poniedzialek

facet stal 2 dni na granicy... tragedia ale paka dojechala

zamiescilbym ogloszenie i zobaczyl jaki jest odzew bo oni chyba moga pracowac "normalnie"

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 20-04-2020 18:21 ]

Do góry stronyOffline

Strona 235 z 724 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 234 | 235 | 236 ... 722 | 723 | 724 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,