Str 183 z 723 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2018-08-22 22:00:31 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-08-22 21:41:43, ZlotaPerla napisał(a):
Cytat:
2018-08-08 10:42:26, keramczak napisał(a):
Chciałbym się zapytać dlaczego w galerii jedne, przesłane z telefonu zdjecia,są obrócone a inne nie???
Ja tez sie nie doczekalam rozwiazania tego problem.
Czy wiadomo juz cos w sprawie zmiany czasu?
Ja się na tym nie znam, wiec Wam w tym względzie nie pomogę. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie i się na tym zna, niech się podzieli wiedza.
Informatyk jest aktualnie na urlopie. Zapisze sobie Wasze pytania i ponownie je zadam, jak wróci z urlopu.
Melanija co masz na myśli, bo chyba nie załapałam ?
Czy wiadomo już coś w sprawie zmiany czasu?
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla |
Post #2 Ocena: 0 2018-08-22 22:52:25 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Czy wiadomo coś w sprawie zmiany czasu z letniego na zimowy?
|

|
 |
|
andyopole |
Post #3 Ocena: 0 2018-08-23 01:07:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2018-08-22 22:52:25, ZlotaPerla napisał(a):
Czy wiadomo coś w sprawie zmiany czasu z letniego na zimowy?
Dopiero w tych dniach kończy się publiczna ankieta na ten temat. Potem UE podejmie decyzję a młyny tej biurokracji mielą powoli, bardzo powoli.
Osobiście wolałbym żeby pozostał czas letni na stałe, zarówno w Polsce jak i tu, u mnie. Pozostaje mieć nadzieję że USA wzorem UE też zrezygnują ze zmiany czasu.
|

|

|
|
ZlotaPerla |
Post #4 Ocena: 0 2018-08-23 07:27:02 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Oki, też głosowałam za letnim forever.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2018-08-23 13:12:33 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-08-22 21:41:43, ZlotaPerla napisał(a):
Cytat:
2018-08-08 10:42:26, keramczak napisał(a):
Chciałbym się zapytać dlaczego w galerii jedne, przesłane z telefonu zdjecia,są obrócone a inne nie???
Ja tez sie nie doczekalam rozwiazania tego problem.
Wklejam odpowiedź mojego znajomego, który jest informatykiem. Forumowy na wakacjach i jeszcze chwile potrwa zanim wróci.
Zalezy jak ktos trzymal telefon. Zdjecia w telefonie maja funkcje autoobracania ale plik jako taki jest zapisany w formacie poziomym lub pionowym.Po przeslaniu bedzie zwyczajnie odwrocone.
Zapytałam wiec jak powinien byc trzymamy telefon podczas robienia zdjec.
Niektore telefony albo aplikacje do robienia zdjec robia autoobrot przez zapisem zdjecia a niektore nie. Nie ma na to instrukcji. Wiekszosc nowszych aplikacji tak ma. Jak komus obraca zdecia tzn ze uzywa czegos starego. Kazdy telefon czy apka ma to inaczej, wiec nie powiesz jak ma trzymac telefon podczas robienia zdjec. Mozesz najwyzej powiedziec by zainstalowali soft do robienia zdjec ktory posiada taka funkcje. Dobry program tego typu i za darmo to np open camera.
Nie wiem czy to ma dla was sens i czy cos pomoglo. Jesli nie, jak wroci forumowy informatyk ponowie pytanie. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla |
Post #6 Ocena: 0 2018-08-23 13:36:09 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-08-23 13:12:33, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Jak komus obraca zdecia tzn ze uzywa czegos starego.
To znaczy, że Iphone 7 jest starym sprzętem? obawiam się, że jak wymienię na X to ten problem nie zniknie  a zdjęcia ładuję z chmury One Drive, są już przez nią zapisane, nie z Iphona.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2018-08-23 13:40:03 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-08-23 13:36:09, ZlotaPerla napisał(a):
Cytat:
To znaczy, że Iphone 7 jest starym sprzętem? obawiam się, że jak wymienię na X to ten problem nie zniknie  a zdjęcia ładuję z chmury One Drive, są już przez nią zapisane, nie z Iphona.
Przekazauje odpowiedz
Niech zapisze sobie to na dysk w komputerze i zobaczy czy nie jest odwrocone. Widocznie apka obraca do podgladu ale zapisuje w formie takiej jak zrobila i dlatego tak wysyla. Wina nie iphona tylko samej aplikacji do zdjec
Plik jest po wyswietleniu na ekranie telefonu tak obrocony by wyswietlal sie dobrze ale tak naprawde to jest zrobiony w inna stronę i jak zapisze plik na dysku to pokaze to dokladnie.
Pewnie w apce jest mozliwwosc wylaczenia tej funkcji na telefonie i wtedy tez bedzie wiedziala jak są porobione zdjęcia.
To nie forum obraca zdjecia tylko jej aparat przy wyswietlaniu
Niech zmieni ustawienia w telefonie.Tez mam tę funkcję i sprawdziłem tak właśnie sie dzieje.Tylko to nie funkcja autoobracania ekranu w telefonie tylko w samej apce do robienia zdjec niech nie pomyli.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
ZlotaPerla |
Post #8 Ocena: 0 2018-08-23 13:53:52 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-08-23 13:40:03, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:
2018-08-23 13:36:09, ZlotaPerla napisał(a):
Cytat:
Przekazauje odpowiedz
Niech zapisze sobie to na dysk w komputerze i zobaczy czy nie jest odwrocone. Widocznie apka obraca do podgladu ale zapisuje w formie takiej jak zrobila i dlatego tak wysyla. Wina nie iphona tylko samej aplikacji do zdjec
Nigdy żadne zdjęcie nie zapisało mi się w poprzek w komputerze, wszystkie mam zapisane na dysku z automatu w chmurze.
A ha... i nigdy na żadnym innym portalu nie wkleiło mi zdjęć w poprzek, to się tylko dzieje na MW.
... cd. Zapisałam zdjęcie jeszcze raz w innym folderze na telefonie - wyświetla się normalnie, wstawiłam do Galerii już jest w poprzek. Open Camera na IOS to jakiś badziew do dorabiania efektów, mnie takiej aplikacji nie potrzeba  I tak mam wszystkie zdjęcia zdublowane bo automatycznie zapisują się na dysku w One Drive. [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla 23-08-2018 14:23 ]
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #9 Ocena: 0 2018-08-23 17:50:19 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Pobawilam sie tez troche w robienie fotek. U mnie, w aparacie na telefonie nie ma funkcji rotacji zdjec. Probowalam tez zmienic rozdzielczosc.Bez wzgledu na rozdzielczosc jak wrzuce zdjecia a robie je trzymajac telefon pionowo, w galerii wyswietlaja sie w poziomie. Nic to. Bede molestowac forumowego informatyka jak wroci z urlopu. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
ZlotaPerla |
Post #10 Ocena: 0 2018-08-23 17:59:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Mogly be sie wrzucac w poprzek, ale zeby mozna bylo je na MW obrocic
|

|
 |
|