Str 3 z 8 |
|
---|---|
Cookies | Post #1 Ocena: 0 2014-01-07 07:37:55 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
Wasabia ja dziecka nie mam jeszcze ale szare mydlo nieziemsko wysusza skore a oliwka zapycha skore wiec jesli juz ktos chce dziecko smarowac oliwka to lepiej oliwa z oliwek a nie zadnymi dzieciowymi napchanymi chemia po uszy, mydla tez najlepiej jak najbardziej naturalne.
|
nika79 | Post #2 Ocena: 0 2014-01-07 11:05:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-09-2011 Skąd: nottingham/stapleford |
Bardzo dziekuje Wszystkim Babeczkom za wypowiedzi oczywiscie watek jest nadal otwarty
![]() |
wasabia | Post #3 Ocena: 0 2014-01-07 23:16:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2012 Skąd: Londyn |
Cytat: 2014-01-07 07:20:36, angela89223 napisał(a): A po co ten nadmanganian potasu, i roztwor fioletowy piochtanina?? Bo chyba jaka tepa jestem dziecko ma 3 lata w ja w zyciu czegos takiego nie uzylam?? Mi sie przydaly, urodzilam coreczke w upalne lato. Nadmanganian potasu dla mnie po porodzie do kapieli, dla kilkutygodniowej corci na potowki. Pioktanina do osuszania pepuszka, dziala antybakteryjnie i szybko odpada kikut pepowiny. Te substancje maja rozne zastosowanie w dermatologii. http://www.bangla.pl/opinie/p2779/rozni-producenci-spirytusowy-roztwor-fioletu-gencjanowego-1-lub-2-procent-pyoctanina http://www.bangla.pl/opinie/p6615/galena-kalium-hypermanganicum-nadmanganian-potasu Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|
antolinka85 | Post #4 Ocena: 0 2014-01-07 23:50:47 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2013 Skąd: Crewe |
U mnie smoczek, moje dziecię w dniu powrotu do domu dostało strasznych kolek (spędziło w szpitalu więcej niż parę dni gdzie tam kazali nam przywieźć smoka) i tylko z nim usypiało.
Przydaje nam się elektryczna niania, chociaż przy strasznym wrzasku od razu dziecko słychać i niania nie potrzebna ![]() „Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”
|
wasabia | Post #5 Ocena: 0 2014-01-08 01:29:44 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2012 Skąd: Londyn |
antolinka85 u moich obydwu coreczek smoczki byly zbedne, kupilam oczywiscie bedac w ciazy sliczne smoczki z aventa, nawet umylam i wyparzylam na godzinke przed wyjazdem do szpitala ale corcia ciagle byla zajeta ssaniem piersi i nie bylo okazji zaproponowac smoczka. Pozniej jak miala 5 miesiecy zaczela zabkowac, ktoregos wieczoru nie chciala zasnac i chcialam dac smoczka.
Och jakie bylo jej zdziwienie:D popatrzyla na mnie jak bym jej trucizne dala i wyplula smoczka jak najdalej:D Nierozumiem jednak tej calej nagonki na mamy dajace smoczki swoim dzieciom. Sa rozne dzieci i sa rozne sytuacje. Kazda mama wie najlepiej co jest dobre dla dziecka i uwazam ze nie nalezy krytykowac. Co do niani elektronicznej, to fakt, co prawda kupilam dopiero jak malutka miala miesiac, ale jest to pomoc nieoceniona, zwlaszcza ze malutka spi na gorze w sypialni, a na dole w kuchni i livingu zupelnie nic by nie bylo slychac jak by mnie potrzebowala. Dlugo wybieralam i nie moglam sie zdecydowac, w koncu wybralam z kamerka i elektroniczna ramka i byla akurat wtedy w argosie za pol ceny, takze udany zakup dla mojego komfortu psychicznego:D Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|
|
|
angela89223 | Post #6 Ocena: +1 2014-01-08 07:36:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2013 Skąd: Mk |
Potowki sie nie robia jak sie dziecko odpowiednio ubiera, moj tez urodzil sie w lipcu i nigdy ich nie mial, a pepek przemywalam przegotowana woda i odpadl po 3-4 dniach sam bez zadnych problemow.
|
agarudii | Post #7 Ocena: 0 2014-01-08 08:17:42 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2014-01-07 07:37:55, Cookies napisał(a): Wasabia ja dziecka nie mam jeszcze ale szare mydlo nieziemsko wysusza skore a oliwka zapycha skore wiec jesli juz ktos chce dziecko smarowac oliwka to lepiej oliwa z oliwek a nie zadnymi dzieciowymi napchanymi chemia po uszy, mydla tez najlepiej jak najbardziej naturalne. Cookies, a jakie mydlo bardziej naturalne niz szare polecasz ![]() ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
MamaMyszow | Post #8 Ocena: 0 2014-01-08 08:22:01 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Dokladnie Angela
![]() Gencjany nie cierpie bo sie trudno spiera, ale dobrze dziala jako plukanka do wlosow ![]() ![]() Butelki i mleko sa zbedne, kiedy planuje sie karmic cycem, latwo sie po nie siega w chwilach zalamania. Ja osobiscie nie obylabym sie bez maki ziemniaczanej jako sklad podstawowego zestawu. Pepek starszej przemywalam spirytusem, mlodszemu niczym, a odpadl szybciej, wiec i teraz nic nie jest mi potrzebne. To firmy wymyslaja i reklamuja coraz to nowe niezbedne rzeczy, wiedzac ze najlepiej zarobic na nowych rodzicach ![]() Lozeczko, wozek, pieluchy, ubranka w minimalnej ilosci - podstawowy zestaw + butla i mm dla tych, ktore karmic nie maja ochoty. |
kardam | Post #9 Ocena: 0 2014-01-08 08:39:44 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Jak chodziłam do liceum pamiętam jak była nagonka na Piochtanine. Jako dziecko często chodziłam z fioletem na ranach, za to moje młodsze o naście lat rodzeństwo już nie, ponieważ Piochtaninę wycofano ze sprzedaży.
|
Capricorn | Post #10 Ocena: 0 2014-01-08 09:56:38 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2012 Skąd: South East |
Cytat: 2014-01-08 08:22:01, MamaMyszow napisał(a): Butelki i mleko sa zbedne, kiedy planuje sie karmic cycem, latwo sie po nie siega w chwilach zalamania. Nie zawsze tak jest. Ja planowalam karmic piersia, po porodzie nakarmilam corke piersia. Ale na drugi dzien mala juz nie chciala cyca mimo usilnych prob i razem z.polozna nalarmilysmy ja mlekiem gotowym, lyzeczka Caly czas probowalam karmic piersia i w koncu zalapala. Ale mleko sie przydalo. |