MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rzecz niezbedna,ktora ulatwila Wam/Mamo pierwsze dni z Dzieckiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Cookies

Post #1 Ocena: 0

2014-01-07 07:37:55 (11 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Wasabia ja dziecka nie mam jeszcze ale szare mydlo nieziemsko wysusza skore a oliwka zapycha skore wiec jesli juz ktos chce dziecko smarowac oliwka to lepiej oliwa z oliwek a nie zadnymi dzieciowymi napchanymi chemia po uszy, mydla tez najlepiej jak najbardziej naturalne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nika79

Post #2 Ocena: 0

2014-01-07 11:05:56 (11 lat temu)

nika79

Kobieta

Z nami od: 04-09-2011

Bardzo dziekuje Wszystkim Babeczkom za wypowiedzi oczywiscie watek jest nadal otwarty :) ...

Do góry stronyOffline

wasabia

Post #3 Ocena: 0

2014-01-07 23:16:49 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2014-01-07 07:20:36, angela89223 napisał(a):
A po co ten nadmanganian potasu, i roztwor fioletowy piochtanina?? Bo chyba jaka tepa jestem dziecko ma 3 lata w ja w zyciu czegos takiego nie uzylam??

Mi sie przydaly, urodzilam coreczke w upalne lato.
Nadmanganian potasu dla mnie po porodzie do kapieli, dla kilkutygodniowej corci na potowki.

Pioktanina do osuszania pepuszka, dziala antybakteryjnie i szybko odpada kikut pepowiny.

Te substancje maja rozne zastosowanie w dermatologii.

http://www.bangla.pl/opinie/p2779/rozni-producenci-spirytusowy-roztwor-fioletu-gencjanowego-1-lub-2-procent-pyoctanina

http://www.bangla.pl/opinie/p6615/galena-kalium-hypermanganicum-nadmanganian-potasu
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

antolinka85

Post #4 Ocena: 0

2014-01-07 23:50:47 (11 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

U mnie smoczek, moje dziecię w dniu powrotu do domu dostało strasznych kolek (spędziło w szpitalu więcej niż parę dni gdzie tam kazali nam przywieźć smoka) i tylko z nim usypiało.
Przydaje nam się elektryczna niania, chociaż przy strasznym wrzasku od razu dziecko słychać i niania nie potrzebna :-D
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

wasabia

Post #5 Ocena: 0

2014-01-08 01:29:44 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

antolinka85 u moich obydwu coreczek smoczki byly zbedne, kupilam oczywiscie bedac w ciazy sliczne smoczki z aventa, nawet umylam i wyparzylam na godzinke przed wyjazdem do szpitala ale corcia ciagle byla zajeta ssaniem piersi i nie bylo okazji zaproponowac smoczka. Pozniej jak miala 5 miesiecy zaczela zabkowac, ktoregos wieczoru nie chciala zasnac i chcialam dac smoczka.
Och jakie bylo jej zdziwienie:D
popatrzyla na mnie jak bym jej trucizne dala i wyplula smoczka jak najdalej:D

Nierozumiem jednak tej calej nagonki na mamy dajace smoczki swoim dzieciom. Sa rozne dzieci i sa rozne sytuacje. Kazda mama wie najlepiej co jest dobre dla dziecka i uwazam ze nie nalezy krytykowac.

Co do niani elektronicznej, to fakt, co prawda kupilam dopiero jak malutka miala miesiac, ale jest to pomoc nieoceniona, zwlaszcza ze malutka spi na gorze w sypialni, a na dole w kuchni i livingu zupelnie nic by nie bylo slychac jak by mnie potrzebowala.
Dlugo wybieralam i nie moglam sie zdecydowac, w koncu wybralam z kamerka i elektroniczna ramka i byla akurat wtedy w argosie za pol ceny, takze udany zakup dla mojego komfortu psychicznego:D
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #6 Ocena: +1

2014-01-08 07:36:29 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Potowki sie nie robia jak sie dziecko odpowiednio ubiera, moj tez urodzil sie w lipcu i nigdy ich nie mial, a pepek przemywalam przegotowana woda i odpadl po 3-4 dniach sam bez zadnych problemow.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2014-01-08 08:17:42 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2014-01-07 07:37:55, Cookies napisał(a):
Wasabia ja dziecka nie mam jeszcze ale szare mydlo nieziemsko wysusza skore a oliwka zapycha skore wiec jesli juz ktos chce dziecko smarowac oliwka to lepiej oliwa z oliwek a nie zadnymi dzieciowymi napchanymi chemia po uszy, mydla tez najlepiej jak najbardziej naturalne.

Cookies, a jakie mydlo bardziej naturalne niz szare polecasz:-] ja i corka mamy sklonnosci do alergii i suchej skory, i ja uzywam tylko szarego mydla. Niczego mi ono nie wysusza*THUMBS UP*
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #8 Ocena: 0

2014-01-08 08:22:01 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Dokladnie Angela :-)

Gencjany nie cierpie bo sie trudno spiera, ale dobrze dziala jako plukanka do wlosow :-) jakies roztwory do kapieli bo jest goraco, po co :-o

Butelki i mleko sa zbedne, kiedy planuje sie karmic cycem, latwo sie po nie siega w chwilach zalamania.

Ja osobiscie nie obylabym sie bez maki ziemniaczanej jako sklad podstawowego zestawu. Pepek starszej przemywalam spirytusem, mlodszemu niczym, a odpadl szybciej, wiec i teraz nic nie jest mi potrzebne.

To firmy wymyslaja i reklamuja coraz to nowe niezbedne rzeczy, wiedzac ze najlepiej zarobic na nowych rodzicach :-)

Lozeczko, wozek, pieluchy, ubranka w minimalnej ilosci - podstawowy zestaw + butla i mm dla tych, ktore karmic nie maja ochoty.

Do góry stronyOffline

kardam

Post #9 Ocena: 0

2014-01-08 08:39:44 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Jak chodziłam do liceum pamiętam jak była nagonka na Piochtanine. Jako dziecko często chodziłam z fioletem na ranach, za to moje młodsze o naście lat rodzeństwo już nie, ponieważ Piochtaninę wycofano ze sprzedaży.

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #10 Ocena: 0

2014-01-08 09:56:38 (11 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Cytat:

2014-01-08 08:22:01, MamaMyszow napisał(a):

Butelki i mleko sa zbedne, kiedy planuje sie karmic cycem, latwo sie po nie siega w chwilach zalamania.

Nie zawsze tak jest. Ja planowalam karmic piersia, po porodzie nakarmilam corke piersia. Ale na drugi dzien mala juz nie chciala cyca mimo usilnych prob i razem z.polozna nalarmilysmy ja mlekiem gotowym, lyzeczka
Caly czas probowalam karmic piersia i w koncu zalapala. Ale mleko sie przydalo.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,