MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z pralka

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

roztocz

Post #1 Ocena: 0

2013-11-20 21:41:15 (11 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Cytat:

2013-11-20 21:29:56, panika napisał(a):
A moze masz je zle wypoziomowane roztocz?

2 pralki w ciagu 4 czy pieciu lat z tym samym problemem, to albo masz mega pecha, albo u Ciebie w domu cos jest nie tak (zle zamontowanie, przeladowanie bebna itd)

Może troche przesadziłem. Ta pierwsza pralka padła po 2-3 latach od kiedy my zaczęliśmy mieszkać, wiec pewnie wcześniej już przez pare lat była na tym mieszkaniu.
A z tym wypoziomowaniem to muszę sprawdzić, ale to na 100% łożysko hałasuje, wyrazie je czuć kiedy obraca sie bebnem, ciezko chodzi.
Jeśli chodzi o przeladowywanie to przyznam szczerze ze nigdy nie zwracaliśmy na to uwagi a może powinnismy :-(

[ Ostatnio edytowany przez: roztocz 20-11-2013 21:44 ]

Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-11-21 05:35:02 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #3 Ocena: 0

2013-11-21 06:54:29 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Cytat:

2013-11-20 17:31:23, Guylian napisał(a):
To ja sie podepne, chociaz ja o zmywarce: cykl mycia leci normalnie ale naczynia wyciagam brudne i tabletka wypada z tego dozownika niemal nienaruszona. Co sie dzieje, ktos wie?

Mysmy mieli dokladnie ten sam problem ostatnio. Zajelo nam troche czasu, ale sami naprawilismy*DANCE*.

Po pierwsze, to ja bym porzadnie przeciscila zmywarke. Wyciagnac filtr i smigielka, umyc je i upewnic sie, ze nic nie jest zatkane. (Dokladne informacje na temat czyszczenia powinny byc w intrukcji obslugi.) No i przynajmniej raz poscic pusta na najdluzszy cykl ze srodkiem czyszczacym (oczywiscie tym specjalnym do zmywarki).

Jesli to nie pomoze, to sprawdz, czy smigielka wogole sie kreca. Ja to sprawdzalam, po prostu, przez otwieranie zmywarki w trakcie mycie (robilam to na programie samego plukania, zeby nie bylo goracej wody). Powinnas widziec, ze smigielka sie zatrzymuja. Jesli jest w totalnym bezruchu, to cos jest nie tak. U nas bylo widac, ze gorne wogole sie nie ruszalo, a dolne jeszcze lekko sie krecilo po otwarciu.

Jesli u ciebie bedzie taki problem, to teraz trzeba dojsc do tego, dlaczego tak sie dzieje. Na chlopski rozum, jesli oba smigielka sie nie kreca, to musi byc problem z cisnieniem - moze problem z pompa, a moze jakas rura byc przytkana (na tym wogole sie nie znam). Jesli tylko jedno sie nie kreci, to moze byc to, tylko peknieta uszczelka - tak bylo u nas. Na tylniej scianie zmywarki jest taki otwor, ktory doprowadza wode do gornego smigla, no i wlasnie tam, taki plastikowy piercien z uszczelka u nas byl do wymiany (uszczelka po prostu pekla). woda zamiast dochodzic do smigielka i je krecic, to sciekala po sciance. Zamowilismy nowa czesc za F4 :-) z ekspresowa dostawa za F8:-(. I problem znikna. Naczynia wygladaja teraz pieknie*YAHOO*.

Mam nadzieje, ze choc troche pomoglam:-).

Do góry stronyOffline

tevez86

Post #4 Ocena: 0

2021-05-04 20:00:31 (4 lata temu)

tevez86

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2011

Odkopie temat.

Jest tu jakis magik od pralek ?

Pralka AEG Eloctolux Lavamat Turbo 16830.

Program zawiesza sie na 1 minute przed konce, i nie jest mozliwe jego dokonczenie ( wybierane rozne programy)
Po zatym byl problem zeby sie drzwi otworzyly ( nie dalo rady bo pranie sie nie skonczylo).
Drzwi zostaly sforsowane by sie otworzyly i caly plastikowy zamek jest w kawalkach ( mimo to drzwi mozna zamknac i otworzyc bez problemu)
Problem taki ze chyba nie lapie ze drzwi sa zamkniete i zaden program nie dziala.

Pytanie. Czy oplaca sie naprawa ( jak tak to ile ) czy lepiej zainwestowac w nowa ?

Ewentualnie czy jest ktos kto by sie podjal naprawy ( flat na SW6)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2021-05-04 21:59:13 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Rzuc okiem, moze sie przyda:

Do góry stronyOnline

Emeryt56

Post #6 Ocena: 0

2021-05-05 01:13:29 (4 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Może Ci pompa siadła i nie może dokończyć cyklu.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2021-05-05 10:34:26 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Polecam samemu się zająć naprawą lub jeśli nie ma się o tym pojęcia to poszukać po znajomych. Wymiana zamka powinna być prosta, z tym że pralce może coś jeszcze dolegać. Polecam przeczyścić wszystko co się da i od tego zacząć bo często pralki nie działają bo coś jest przytkane.
No a oddawać do serwisu nie polecam bo koszta zbyt duże, a i pralek używanych też nie polecam, chyba że od kogoś znajomego. Te od handlarzy pochodzą często ze sklepów które przy dostawie nowych pralek zabierają stare. Ludzie zazwyczaj kupują nową pralkę jak stara przestaje działać.

Do góry stronyOnline

tevez86

Post #8 Ocena: 0

2021-05-05 22:12:13 (4 lata temu)

tevez86

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2011

Ok, dzieki.

Bede dzialal.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-05-05 22:39:25 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Dochodzi tez problem celowego, programowanego postarzania. Kilka lat temu właśnie z elektrolux walczyłem z podobnym problemem i według i informacji z internetu winny był scalak który jest tak zaprogramowany żeby wytrzymał ileś cykli prania a potem zaczynał świrować. Ludzie na Allegro sprzedawali takie zestawy do przylutowania tego scalaka za 30 złotych, ja na początku się na to napaliłem ale w sumie nie zdecydowałem ( żona mi wybiła to z głowy) i kupiłem nowa. Ale pamietam ze na youtubie było masę filmów pokazujących jak to zrobić
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,