MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mieszkanie z dzieckiem w jednym pokoju ?!

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-11-09 18:30:32 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autor65

Post #2 Ocena: 0

2013-11-09 18:34:02 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Oczywiscie kazdy ma swoj sposob ale nie oznacza to, ze kazdy ma...
Wszystkie "stworzonka" - duze i te male potrzebuja bliskosci - uwierz mi bo mam troche doswiadczenie w tym temacie. A w doroslosci latwo odroznic te ktore przytulone zasypialy u mamay a ktore w zamknietym pokoju.
.....
Bylem jeszcze studentem ale i mlodym ojcem tez. Odwiedzilem raz mojego kolege, ktory tez zostal ojcem i mial malutkiego synka. Mieszkal w domu ktory mozna by bylo nazwac palcem.
Wracam z lazienki i slysze w jednym z pokoi cichutkie zawodzenie. Otwieram drzwi a tam dzidzius w slicznych zagranicznych spioszkach lezy z glowa wtulona w podusie ....pupa uniesiona i dziecko kolysze sie samo pojekujac ....zasypialo :(
Nigdy tego nie zapomne.
U mnie maluchy staly w kolejce ze swoimi podusiami czekajac az kolejne tato zakolysze i zanuci falszujac kolysanke.
Dzisial musze sie pochwalic wspanialymi, czulymi i kochajacymi swiat ludzmi - moimi dziecmi, które nigdy nie byly zamykane w "swoich pokojach".
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2013-11-09 18:47:40 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

od kiedy pamietam, to mialem wlasny pokoj... ale dalem rady i w studio flat z czworka dzieci 8-)

Do góry stronyOffline

autor65

Post #4 Ocena: 0

2013-11-09 18:51:03 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

to musisz miec dobra pamiec ...wrecz "totalna" bo chyba nie "totalitarna":-]
jak pamietasz czasy gdy miales trzy miesiace !
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

agarudii

Post #5 Ocena: 0

2013-11-09 18:57:51 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

nasza mala spala z nami w pokoju do 1 urodzin, albo u siebie w lozku, albo z nami :-) po roku dostala swoj pokoj, ale i tak czesto konczyla w naszej sypialni. jak juz sie ogarnela z chodzeniem po nocy ( a nie wolaniem mnie), to tak ze 4razy w tygodniu slychac bylo tup, tup,tup i nagle jakis maly trol obok w lozku sie wygniatal :-] nie powiem czasem mnie to irytowalo, ale "tlumaczylam to sobie", ze ona tylko raz bedzie taka malutka i to "se nie wrati". teraz ma 4lata i spi u siebie i juz baaardzo rzadko slychac tup,tup,tup po nocy :-(
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

zuzia22

Post #6 Ocena: 0

2013-11-09 19:02:49 (12 lat temu)

zuzia22

Kobieta

Z nami od: 04-04-2013

Ja od kiedy pamietam to mialam swoj pokoj i w nim spalam sama. A z opowisci mojej mamy to mialam pokoj od urodzenia i w nim spalam sama.
Aha i nie widze po sobie zadnych brakow milosci z diecinstwa :)
jesli masz cel - idz do niego... jesli masz nadzieje - wierz w nia... jesli kochasz - walcz o milosc...

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #7 Ocena: 0

2013-11-09 20:42:22 (12 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Nasza coreczka spala w naszej sypialni (ale nie w naszym lozku) przez pierwsze 4 miesiace. Potem uznalam, ze moze juz spac w swoim pokoju w duzym lozeczku. Teraz ma 14 miesiecy i odkad jest u siebie w pokoju, nie ma problemow z zasypianiem. Sama ladnie zasypia zwykle w ciagu 10-15minut od polozenia jej, bez placzu i histerii. Ma zawsze wlaczony monitor wiec jak sie cos dzieje, to slysze i ide. Nie uwazam, zebym przez to pozbawiala jej bliskosci i czulosci, bo nadrabiamy w dzien i jest szczesliwym, usmiechnietym dzieckiem.

Do góry stronyOffline

macadi

Post #8 Ocena: 0

2013-11-10 10:23:33 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Cytat:

2013-11-09 08:38:27, jotkadakotka napisał(a):
Cytat:

2013-11-08 23:23:04, kasiachery napisał(a):
Cytat:

2013-11-08 22:08:22, lolkad napisał(a):
nie wiem na czym to polega dlatego pytam, bo pare znajomych mi mowiło, że dziecko nie moze byc z rodzicami z jednym pokoju. Nawet noworodek. A oni to już nie wiem skąd mają takie informacje.

nam mowili ze NIE WOLNO zostawiac dziecka samego i przez co najmniej pol roku musi spac w jednym pokoju z rodzicami. Wszpitalu mi gadali i w gp ze noworodek nie moze spac sam w pokoju przez min 6 mc.

Kasiachery, a jak twoj angielski? Bo ja mam wrazenie, ze nie najlepiej. Takich bzdur, to ja nie slyszlam.

Jest OGROMNA roznica, pomiedzy 'musi', a 'rekomenduje sie'...

No pewnie. Mozna tez pic, palic, cpac, nie ma przymusu czy raczej zakazu tylko 'rekomenduje sie'.
Nie wyobrazam sobie zostawic noworodka na noc samego w pokoju. Moj syn tez czasem krztusil sie po karmieniu i mimo , ze spalam obok lozeczka i przy kazdym krztuszeniu zrywalam na rowne nogi to i tak balam sie bardzo. A wszystkie traumy z dziecinstwa wychodza zazwyczaj wczesniej czy pozniej czasem w najdziwniejszych, niby niepowiazanych zachowaniach.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2013-11-10 10:39:06 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-11-09 18:51:03, autor65 napisał(a):
to musisz miec dobra pamiec ...wrecz "totalna" bo chyba nie "totalitarna":-]
jak pamietasz czasy gdy miales trzy miesiace !

dlatego napisalem od kiedy pamietam... :-P

ps. poza tym, zdjecia czesto przypominaja historie z dna pamieci

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,