|
---|---|
Hanusia | Post #1 Ocena: 0 2013-08-10 19:44:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-08-2013 Skąd: Walia |
witam
mam do was pytanie- od niedawna przebywam w osrodku dla kobiet ktore doznaly przemocy w rodzinie ze swoja corka ( przemoc byla glownie werbalna i psychiczna- patrzalo na to moje dziecko jej ojciec jest alkoholikiem) opieka spoleczna wraz z rada miasta skierowaly mnie do teog typu miejsca czyli miejsca chronionego. Mam do was pytanie jego matka ( nie mamy slubu ) chce isc do sadu o uregulowanie kontaktu z moja corka ( dodam jeszcze ze ostatnio podczas mojej pracy z mojego pokoju wyciagnela paszport mojej corki bez mojej zgody, juz nie raz mowila mi ze jestem nieodpowiedzialna matka i ze wywiezie mi corke lub bedzie wnisokowac o pozbawienie mnie praw mimo ze opieka spoleczna nic takiego nie zauwazyla).Juz raz wyprowadzilam sie od niego ale ona przybyla do uk i prosila zebym wrocila do niego .. ale niestety sie nic nie zmienilo tylko tyle ze ja mieszkalam z corka na jedym pokoju on na drugim i ona zamiast pomoc mi znalezc nowe mieszkanie z jego rodzenstwem ustalala mi grafiki sprzatania i mnie negowala.Trzeba napisac ze ta pani walczyla juz o widzenia z pierwsza corka mojego eks .. ktora ta wychowuja dziadkowie ze strony matki tej dziewczynki. Jakie ma prawa ta pani? jak mam sie zabezpieczyc ta pani pisze mi wiadomosci na fb ze pojdzie do sadu uregulowac kontakt( dodam tez ze mieszka ona od jej ojca jakies 5 minut pieszo a mnie wysiedlila opieka prawie 4 godziny od nich) co moge zrobic w tym wypadku - dziecko moje w nocy sie budzilo ze boi sie taty ze nie chce z nim przebywac . na moje pytanie jedziesz do babci ona mowi stanowczo NIE. malo tego mowi na mojego obecnego partnera TATO. A ta pani mnie straszy ze ona dopnie swego i tak bedzie widywala moja corke. prosze pomozcie |
tomaszzet | Post #2 Ocena: +1 2013-08-10 20:04:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Zlikwiduj profil na FB. A babci wyslij różaniec z radą by na zapiecku się ulokowala, bo tam jej miejsce.
[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 10-08-2013 20:07 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Hanusia | Post #3 Ocena: 0 2013-08-10 20:16:04 (12 lat temu) |
mowisz powaznie boje sie tej kobiety, glownie przez nia ucieklam az tak daleko ... i to nie ze ja sobie wyprowadzilam sie z corka do nowego faceta ale zostalam tu wyslana przez instytucje ze moj pobyt w domu zagraza mi i corce .. zreszta ta kobieta mogla mi wywiezc mala spokojnie z kraju bo jej syn widnieje na akcie urodzenia corki
|
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2013-08-10 20:24:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
hmm, mozesz zglosic nekanie. pozatym mozesz sadownei pozbawic ojca praw rodicielkskich. to wszystko powinna powiedziec ci opieka spoleczna. jesli zabrala paszport, zglos kradziez paszportu. mozesz zbierac nagrania audio lub video.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
tomaszzet | Post #5 Ocena: 0 2013-08-10 20:32:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2013-08-10 20:16:04, Hanusia napisał(a): mowisz powaznie boje sie tej kobiety, glownie przez nia ucieklam az tak daleko ... i to nie ze ja sobie wyprowadzilam sie z corka do nowego faceta ale zostalam tu wyslana przez instytucje ze moj pobyt w domu zagraza mi i corce .. zreszta ta kobieta mogla mi wywiezc mala spokojnie z kraju bo jej syn widnieje na akcie urodzenia corki Tak, zlikwiduj FB. Nie wiem czy da się zablokować innego użytkownika na amen. Jesli tak to zawsze może jakis inny profil utworzyć i kontynuować nękanie. Zawsze możesz wykorzystać fakt, że Cie nęka przez FB. Na to też jest paragraf. Miasto wyswatało Cię z nowym facetem? [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 10-08-2013 20:39 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2013-08-10 20:38:28 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Ty w sumie mieszkasz w osrodku dla ofiar przemocy, czy ze swoim nowym partnerem?
A odpowiadajac na pytanie, tak dziadkowie moga sadownie wystapic o widywanie sie z wnukami. Jak sie przed tym zabezpieczyc, hmm jedna odpowiedz przychodzi na mysl, ale nie sadze ze o taka porade ci chodzilo. Proces prawny jest dosyc dlugi, i nie ma bezplatnego adwokata do tego, wiec jak babcia nie ma pieniedzy na adwokata, to nie martwilabym sie zbytnio. Inna sprawa, ze zwykle jak istnieje regularny kontakt, moze byc nawet raz na miesiac na godzine w parku w obecnosci rodzica, jesli to jest wspolmierny do rodzica mozliwosci (bo np mieszka daleko, czy pracuje), to sad bedzie tym zadowolony, i nie bedzie ingerowal w zwiekszenie czestotliwosci. Inna sprawa, ze jesli ty mieszkasz w domu dla ofiar przemocy, to zapewne wiesz ze lokalizacja takiego domu powinna pozostac ukryta, bo nie tylko siebie ale i wiele innych kobiet i dzieci mozesz narazic na niebezpieczenstwo ujawniajac adres takiego osrodka (nie mowiaz juz ze adres bedzie spalony, i beda na nowo musieli szukac domu dla ofiar).
Ada
|
Hanusia | Post #7 Ocena: 0 2013-08-10 21:39:16 (12 lat temu) |
ale ja sie stosuje do nakazu i nikomu nie mowie gdzie przebywam i w jakim miescie ...
mieszkam w osrodku ale wiedza tu ze mam nowego partnera ktory zna moja sytuacje i rowniez babki oraz istytucje ktore mi pomagaja wiedza ze ktos jest przymnie . adresu nie zna nikt nawet moi rodzice i przyjaciele . wiedza adres korespondecyjny ktory podal im osrodek i nie wnikaja w nic innego . a ojciec jej dziecka juz nie raz obiecywal mi ze sie zmieni 2 butelki wodki dziennie mowia same za siebie i fakt ze kiedys przy awanturze wykrzyczal mi ze corka jest wylacznie na moim utrzymaniu. ja mam tego dosc bo ta kobieta ciagle interweniuje w moje zycie ... a jesli tak bardzo chciala zobaczyc moja corke to dlaczego nie chciala przyjechac do sasiedniego miasta i jej zobaczyc tylko koniecznie musi ja brac na weekend do swojej miejscowosci i to kiedy ona chce . to dla mnie paranoja , nie pomogla mi choc ja staralam sie ratowac rodzine a ona tylko drygowala mna jak psem na smyczy |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2013-08-10 22:01:02 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: a ojciec jej dziecka juz nie raz obiecywal mi ze sie zmieni
Czy tylko ja mam wrazenie jakby toczyly sie tutaj jakies pararelne historie? Co ma do tego jej (czyli w sumie kto to jest "ona" ) dziecka ojciec, do twojej sytuacji?
Ada
|
Mieszko | Post #9 Ocena: 0 2013-08-10 23:52:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Cytat: 2013-08-10 22:01:02, Adacymru napisał(a): Cytat: a ojciec jej dziecka juz nie raz obiecywal mi ze sie zmieni
Czy tylko ja mam wrazenie jakby toczyly sie tutaj jakies pararelne historie? Co ma do tego jej (czyli w sumie kto to jest "ona" ) dziecka ojciec, do twojej sytuacji? Myślę, że to zwykła pomyłka autorki wątku, przecież pierwszy post jest napisany tak chaotycznie, że naprawdę trzeba wysiłku, żeby doczytac do końca, zrozumiec wszystkie "jej", "jego", "ona" i połapac się kto jest kto. Cytat: 2013-08-10 20:16:04, Hanusia napisał(a): jej syn widnieje na akcie urodzenia corki "Jej syn" jest ojcem waszego - nie tylko twojego - dziecka, czyli "ta pani" jest jego babcią. Dziwisz się, że walczy o kontakty z wnuczką? |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2013-08-10 23:59:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Posiadanie konta na facebooku nie jest obowiazkowe. Zglaszasz abuse, a potem kasujesz swoje konto. Naprawde mozna bez tego zyc.
A jak tak bardzo chcesz je miec, to zaloz inne z jakims wymyslonymi danymi. To ty musisz odciac sie od osob, ktore Cie nekaja, a nie poddawac sie temu i narzekac. Nie musisz w ogole rozmawiac z ta kobieta. Jak bedzie chciala zalatwic sprawy sadownie, to zalatwi, ale Ty nie musisz sie z nia spotykac. Carpe diem.
|