MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Indukcja porodu w uk

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karolcia777

Post #1 Ocena: 0

2013-05-27 23:21:58 (12 lat temu)

karolcia777

Kobieta

Z nami od: 27-08-2012

Hej, ja życzę wszystkim dziewczynom, którym wywoływany będzie poród jak najlepiej i nie chcę nikogo straszyć, ale dla mnie to było traumatyczne przeżycie. U mnie skończyło się porodem kleszczowym, dostałam 40 stopni gorączki, tętno 150, straciłam strasznie dużo krwi. Malutki na szczęście zdrowiutki, jakoś to wyrywanie kleszczami zniósł, ale musieliśmy zostać prawie tydzień w szpitalu. U mnie skończyło się kroplówkami( miałam ręce jak narkomanka, bo położne miały problemy z wbijaniem we mnie kolejnych igieł), antybiotykami, transfuzją krwi i wielką traumą. Gdybym mogła cofnąć czas to bym się nie zgodziła na indukcję, a jest do tego prawo. Ale jak dużo osób mówi, każda jest inna.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Capricorn

Post #2 Ocena: 0

2013-05-28 09:25:20 (12 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Karolcia, u mnie też nie mogły wbić igieł i próbowały kilka razy w różnych miejscach. Ale na tym etapie porodu było mi już wszystko jedno, co ze mną robią, byle tylko moje dziecko zdrowe się urodziło.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #3 Ocena: 0

2013-05-28 09:44:54 (12 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

A u mnie od podania żelu po 5 godzinach syn był na świecie.wiec jak widać jest różnie. A poród czy jest kleszczowy czy nie nie ma nic wspólnego z porodem wywolywanym.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-05-28 10:02:46 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karolcia777

Post #5 Ocena: 0

2013-05-28 10:54:48 (12 lat temu)

karolcia777

Kobieta

Z nami od: 27-08-2012

gosian, wiem, ze jedno z drugim nie ma zwiazku, ale jak mi podali kroplowke i wszystko szlo dobrze, skurcze sie nasilaly, a ja za Chiny nie chcialam zadnych znieczulen, tak przyszla pani studentka lekarka i kazala poloznej podwoic dawke kroplowki. po 10 minutach dostalam raptownie takich mocnych skurczy, ze zemdlalam z bolu. nie dali mi czasu stopniowo sie przyzwyczajac do intensywnosci. podali mi epiduryl, a ja bylam tak zmeczona na tym etapie, ze pozniej nie mialam nawet sily przec, po 2 godzinach bezskutecznego parcia odcieli mi doplyw znieczulenia i dalej kazali przec, a ja juz mdlalam, wszystko pamietam jak przez mgle...no i skonczylo sie na kleszczach...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,