MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niepelnosprawnosc a dom z councilu

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

magdazdeb

Post #1 Ocena: 0

2013-05-11 18:30:58 (12 lat temu)

magdazdeb

Kobieta

Z nami od: 11-04-2013

Ja jesli tylko bede miala przeszczep (moze kiedys) bede rowniez 'sprawna ponownie', ale poki co nie jestem i staram sie zadbac o swoje. Wkoncu sie to nalezy kazdemu niepelnosprawnemu. Dzis troche szukala i okazalo sie ze z tym orzeczeniem moge miec darmowy przejazd autobusem, zniki na pociag i staram sie o 'odznake' na miejsce parkingowe dla niepelnosprawnych. Objetnie czy toj stan sie poleszy czy nie nawet i za tydzien zasilek ci sie nalezy wyplacony przynajmniej za te 9 tyg wstecz (od momentu zlozenia aplikacji). Ja poki co czekam na ruch pracodwacy ... bardzo chcieli zebym im przyniosla l4, ale ja obecnie nie jestem chora tylko niepelnsprawna, a na to nie daja l4 ... mam zdrowe rece i mozg i moge i chce pracowac. nie ucieszyli sie ze nie dostali l4 i chcieli wyslac do ich lekarza pracy ale nie zgodzilam sie. Nie zycze sobie zeby jakis lekarz ogolny decydowal o moim zyciu, on nawet pojecia nie ma co mi jest i jak sie lecze ... napisalam do mojego specjalisty od przeszczepu i wyslal mi komplet dokumentow z choroba oraz jego opinia dot. powrotu do pracy. Z tym pojde do lekarza pracy na 'komisje' czy sie nadaje do czegos. Mam wizyte w srode ... Problem jest taki ze moja firma niedwno zmienila magazyn i na nowym jest mega zimno ... w zimie bylo tylko 6 stopni i tak sie rozchorowalam, choc w umowie jest ze mamy miec zapewnione min. 16 stopni wg BHP. Nie moga mi stworzyc stanowiska pracy bo tam wciaz jest zimno ... a ja w zimnie nie moge pracowac bo mogloby sie skonczyc zalapeniem pluc i wyladowalabym pod ECHMO w szpitalu ponownie. jedynie w gre wchodzi praca biurowa teraz bo tam to szefostwo + kilka osob ma cieplutko i przyjemnie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ona126

Post #2 Ocena: 0

2013-06-05 17:55:19 (12 lat temu)

ona126

Kobieta

Z nami od: 05-06-2013

Witam.Mam kilka pytan,i zamiast zakładać nowy temat,zapytam tutaj.
Nasza sytuacja(moja i meza) wyglada nastepujaco.
Jakiś czas temu,maż przyjechał do Anglii,był na self employed(dalej jest) miał wypadek tutaj w Anglii(krotko po przyjezdzie), po prostu jego stan zdrowia zmienił sie drametialnie. Wylądował w szpitalu ,4tyg lezał w tym 2 tyg na OIOM-ie. Miał usuwane mięśnie, w prawej rece..musiał od poczatku uczyc sie chodzic itp, zjechał na jakis czas do Pl, poszedł do szpitala,gdyz do konca nie był jeszcze zdrowy,a to watroba itp... no nic, poszedł w Pl na grupe,dostał pierwsza ,ale ze nie miał pracy wczesniej w Pl,otrzymywał tylko pielegnacyjne 150zl , przyjechał do Anglii,juz moze chodzic ,rusza reka,ale od wypadku bywaja dni,ze nie moze wytrzymac na silny bol głowy, i reki...chodzi do GP jednak Ci przepisuja mu tylko tabletki,zadnych dodatkowych rehabilitacji,badan.Pracuje ttaj z powrotem juz ponad rok,nawet wiecej jest na self employed,od dwoch miesiecy dodatkowo zaczal prace przez agencje,ja rowniez pracowalam przez agencje hmm jakis miesiac moze dwa,teraz czekam na telefon... jak to przez agencje. Moje pytanie czy maz moze starac sie tutaj o status osoby niepelnosprawnej? w Polsce juz minał mu okres na jaki mial przyznany... i czy mozemy starac sie tutaj o mieszkanie z councilu?Wynajmujemy pokoj, chciałabym z mezem isc na wieksze,lecz nie bedzie nas na to stac, a po drugie slyszalam,ze podobno moga dac mu roznego rodzaju udogodnienia co do np. cwiczen reki itp.... prosze o odpowiedz,i przepraszam za brak skladni w moim tekscie.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-06-05 18:16:43 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zlozyc wniosek o mieszkanie socjalne moze kazdy, a czy urzad uzna, ze sie nalezy i bedzie mial jakies dostepne, to inna sprawa.

Inna opcja, to housing benefit.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ona126

Post #4 Ocena: 0

2013-06-05 18:30:01 (12 lat temu)

ona126

Kobieta

Z nami od: 05-06-2013

ok dziekuje za odpowiedz,a czy moze ktoś jeszcze wie, jak ubiegac sie tutaj o status osoby niepelnosprawnej??

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,