MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciąża w Polsce, poród w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 6 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

antolinka85

Post #1 Ocena: 0

2013-09-25 18:21:41 (12 lat temu)

antolinka85

Kobieta

Z nami od: 07-09-2013

Cytat:

2013-09-24 20:30:22, miska85 napisał(a):
Hej,

daj znać jak sobie poradziłaś, ja jestem w podobnej sytuacji i obawiam się tego czy nie będę musiała wracać do Polski. Pozdrawiam

L4 może wypisać Ci ginekolog z polskiej przychodni w Anglii. Tyle, że nie wiem czy tu pracujesz czy nie, ale bym z tym uważała. Ja tu przyjechałam z Polski będąc na l4 ale nie kombinowałam z pracą i liczę się z tym że mogą mi kazać płacić kupe kasy za poród i nie oczekuję żadnych pieniędzy z benefitów bo wiem że mi się nie należą.
„Nic nie pozostaje takie samo. Jedyne, czego można być, w życiu pewnym,to zmiana. (...)”

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Vivienne

Post #2 Ocena: 0

2013-09-25 18:24:59 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2013-09-25 18:18:32, Cookies napisał(a):
Tutaj infrmacja o byciu rezydentem
http://www.hmrc.gov.uk/international/residence.htm#5

Jeszcze to przetlumacz:-8

Do góry stronyOffline

malinosia1989

Post #3 Ocena: 0

2013-09-25 18:31:10 (12 lat temu)

malinosia1989

Kobieta

Z nami od: 25-10-2010

Nie no poprostu ten caly post jet bezsensu ... Jak co to w ogole jest ciaze poprowadze w pl przyjade do uk zalapie sie na darmowy porod benefity becikowe i spiernicze znowu do polski ... Co za plytkie myslenie... O Rezedenture to ty po 5 latach udokumentowanej pracy mozesz sie starac a jesli nawet po mniejsze ilosci latek to sama mowisz ze bylas niania wiec jak chcesz udowodnic ze legalnie pracowalas... Boze trzymajcie mnie bo sie przewroce , nie nie ja nie moge o takich rzeczach czytac...
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

AnnaTeresa

Post #4 Ocena: 0

2013-09-25 18:49:48 (12 lat temu)

AnnaTeresa

Kobieta

Z nami od: 08-08-2013

To chyba nie nauczylas sie czytac ze zrozumieniem, ta praca nie byla udokumentowana, jezdzilam do bratowej kilka razy w tygodniu. I napisze jeszcze raz bo widac ze wszystkie osoby wkladasz do jednego worka czy jest w tym cos dziwnego ze lece do polski sobie?? chce zrobic wieksza ilosc badan tam pozatym odwiedzic rodzine o co chodzi , jesli midwife powie mi ze mam cala ciaze zostac tu oczywiscie zostane dla dobra mojego i jej spokoju, a co Ci chodzi??? nierozumiem. I zastanawia mnie jedno ze Ty wiesz wiecej odemnie, jakie mam plany, skoro mieszkam tu w uk jakie moge miec najwazniejszy plan mieszkac tu dalej oczywsiscie, nie nie Ty za to wiesz o mnie wszystko,i jesli nawet to ze nie mam udokumentowanej pracy wplynie za to ze bede musiala zaplacic to zaplace krolowa i tak nie odpusci wiec?? Koncze temat bo Twoje posty sa bezsensowne.

Im lepiej poznaje ludzi tym bardziej lubie mojego psa.

Do góry stronyOffline

AnnaTeresa

Post #5 Ocena: 0

2013-09-25 18:51:33 (12 lat temu)

AnnaTeresa

Kobieta

Cytat:

2013-09-25 18:18:32, Cookies napisał(a):
Tutaj infrmacja o byciu rezydentem
http://www.hmrc.gov.uk/international/residence.htm#5

Dziekuje. Juz zabieram sie do czytania. Milego wieczoru.

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #6 Ocena: 0

2013-09-25 19:34:02 (12 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Ugryzlam sie w jezor :-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>MamaMyszow</i> 25-09-2013 19:34 ]

[ Ostatnio edytowany przez: MamaMyszow 25-09-2013 19:34 ]

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #7 Ocena: 0

2013-09-25 19:40:41 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2013-09-25 19:34:02, MamaMyszow napisał(a):

zdazylam przeczytac:) Mialas racje.

Zacznijmy od poczatku:
"Jestem tu nowa wlasciwie to od dzis, szukalam forum dla rodzicow bedacych za granica tzn wielka brytania i nic konkretnego nie znalalzlam:)) Prosze wybaczyc jesli zle umiescilam temat bo dopiero sie tu odnajduje na ten stronie. Serdecznie pozdrawiam rodzicow i przyszlych:)) oraz ich pociechy!!!:)) Mam dosc nie typowe pytanie co kobieta ma zrobic mieszkajac tu ale nie podejmowala zadnej pracy oraz nie ma ubespieczenia zdrowotneggo czyli national insurance numbercard i jest w pierwszym miesiacu ciazy. Prosze o powazne odpowiedzi. Milego dnia!!!::))))" - post z 08/08/13

I czytajmy dalej "Dziekuje za odpowiedzi. Slyszlalam o tym job center, ale trzeba umiec angielski:/ u mnie jest tak ze rozumiem go ale niewiem czy dobrze odpowiem i tak wkolko:((( podobno pytaja ile sie tu jest oraz czy sie pracowalo lub ile zamierza sie.. troche stresuje mnie ta sytuacja powiem szczeze:(((" Dziekuje. Tak racja nie latwe bedzie, mam nadzieje ze zbiore odwage:( mam bliska mi oosbe kto dobrze muwi jezykiem angielskim ale ten stres chyba mnie paralizuje. Oby bylo dobrze:( "

Po prostu klamiesz, za kazdym razem przedstawiasz inna wersje wydarzen

Do góry stronyOffline

malinosia1989

Post #8 Ocena: 0

2013-09-25 20:26:58 (12 lat temu)

malinosia1989

Kobieta

Z nami od: 25-10-2010

Cytat:

2013-09-25 19:40:41, Vivienne napisał(a):
Cytat:

2013-09-25 19:34:02, MamaMyszow napisał(a):

zdazylam przeczytac:) Mialas racje.

Zacznijmy od poczatku:
"Jestem tu nowa wlasciwie to od dzis, szukalam forum dla rodzicow bedacych za granica tzn wielka brytania i nic konkretnego nie znalalzlam:)) Prosze wybaczyc jesli zle umiescilam temat bo dopiero sie tu odnajduje na ten stronie. Serdecznie pozdrawiam rodzicow i przyszlych:)) oraz ich pociechy!!!:)) Mam dosc nie typowe pytanie co kobieta ma zrobic mieszkajac tu ale nie podejmowala zadnej pracy oraz nie ma ubespieczenia zdrowotneggo czyli national insurance numbercard i jest w pierwszym miesiacu ciazy. Prosze o powazne odpowiedzi. Milego dnia!!!::))))" - post z 08/08/13

I czytajmy dalej "Dziekuje za odpowiedzi. Slyszlalam o tym job center, ale trzeba umiec angielski:/ u mnie jest tak ze rozumiem go ale niewiem czy dobrze odpowiem i tak wkolko:((( podobno pytaja ile sie tu jest oraz czy sie pracowalo lub ile zamierza sie.. troche stresuje mnie ta sytuacja powiem szczeze:(((" Dziekuje. Tak racja nie latwe bedzie, mam nadzieje ze zbiore odwage:( mam bliska mi oosbe kto dobrze muwi jezykiem angielskim ale ten stres chyba mnie paralizuje. Oby bylo dobrze:( "

Po prostu klamiesz, za kazdym razem przedstawiasz inna wersje wydarzen
.

Bez komentarza...:-):-U:-o:-]
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

AnnaTeresa

Post #9 Ocena: 0

2013-09-25 23:18:00 (12 lat temu)

AnnaTeresa

Kobieta

Czemu ktos udostepnia napisany moj post?? hmm skad masz do tego prawo??? Jesli napisalam ze zabieram sie do czytania nt rezydentury to wiadomo ze z kims prawda?? Jesli napisalam ze nie pracowalam tu bo taka prawda nie bralam pod uwage jezdzenia do bratowej i opiekowania sie jej dzieckiem ze to praca,bo nie bylo nic odprowadzane. nie raz jakies pieniaszki mi dawala raz nie. Co odrazu mam pisac caly swoj zyciorys??? jestescie smieszne!! Bedac tu mieszkajac tu nie interesowalam sie co maja robic przyszle mamy oraz te ktore sa juz mamami. I niewiem w czym sklamalam?? Jesli tak stawiacie sprawe to nie zycze sobie wiecej komentowania tego.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: +1

2013-09-25 23:38:43 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

To jest forum dyskusyjne, nie konfesjonal gdzie tajemnica objete sa wypowiedzi. Kazdy moze zagladnac jakie watki zawieraja twoje wypowiedzi.

Nie ma problemu z zasieganiem rad na forum, ale postaw sie na miejscu osob ktore chca ci udzielic rad, ktore zalezne sa od twojej sytuacji, ktora ty zmieniasz czesciej niz niejedni skarpetki.

Napisz raz a wyraznie, i dokladnie, nie zmieniaj informacji ("faktow";) jak wiatr kierunku, nie bedziesz marnowac swojego i czyjegos czasu.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,