MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciąża w Polsce, poród w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 13 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EweEwa

Post #1 Ocena: 0

2013-10-10 19:58:19 (12 lat temu)

EweEwa

Kobieta

Z nami od: 09-10-2013

Good good ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Natija

Post #2 Ocena: 0

2013-10-10 20:05:04 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Może lepiej well well? ;)
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Cookies

Post #3 Ocena: 0

2013-10-10 23:27:47 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

A ja sie tylko dopytam bo zapytalam mojego domowego anglika o karte podatkowa I on za diabla nie wie o co chodzi a jest w 100% rodowitym Brytyjczykiem wiec jesli mozesz zarzuc jakims linkiem do karty podatkowej z gory dziekuje

Do góry stronyOffline

EweEwa

Post #4 Ocena: 0

2013-10-11 00:00:12 (12 lat temu)

EweEwa

Kobieta

Cookies przepraszam, mój narzeczony też śmiał się z tego jak to przekręciłam. Miałam na myśli, ze zglosi mnie do platnosci counsil taxu i dopisze do listy wyborcow ( jak słusznie sprostowała jedna forumowiczka). Próbowałam wytłumaczyć innym na tym forum (ktore zaczęły mnie atakować),ze nie bede musiała płacić za poród czy opiekę zdrowotna w UK (w razie takiej koniecznosci). Ale Ty i Twój mąż pewnie o tym wiecie. Dobranoc

Do góry stronyOffline

Cookies

Post #5 Ocena: 0

2013-10-11 00:13:37 (12 lat temu)

Cookies

Kobieta

Z nami od: 16-06-2013

Niestety obawiam sie ze nawet zgloszenie cie do council tax czy zapisanie na liste wyborcow nie spowoduje ze nie zostaniesz poproszona o zaplate za porod ja wiem ze tutaj jest opieka zdrowotna jest bezplatna jednakze w twoim wypadku jest spora szansa na to ze rachunek zostanie ci wystawiony.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2013-10-11 00:34:36 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nawet posiadanie obywatelstwa i machanie brytyjskim paszportem nie uprawnia do bezplatnego leczenia (planowanej opieki lekarskiej) jesli nie spelnia sie odpowiednich warunkow (poczytaj o planowanym leczeniu i wymaganiach rezydentury).

PS
1. Nikt cie nie atakuje na forum, to ze ktos sie z toba nie zgadza nie znaczy ze cie atakuje. Jesli znasz odpowiedzi i masz lepsze zrodla, to zamiast pytac o to co juz wiesz, podaj informacje innym.

2. Mam uczucie deja vu, bo zupelnie niedawno tez byla uzytkowniczka z tymi samymi pytaniami i sytuacja byla prawie identyczna (tylko "prawie maz" nie byl 24 karatowym brytyjczykiem wtedy jeszcze), i nawet nick byl zlozony z dwoch imion, i w tych samych watkach pytala. Pewnie przypadek.

Ada

Do góry stronyOffline

EweEwa

Post #7 Ocena: 0

2013-10-11 00:36:42 (12 lat temu)

EweEwa

Kobieta

Cookies naprawde mylisz się. Niby z jakiego powodu miałabym zapłacić za ten poród? Nie jestem turystyka, tylko przeprowadzam sie do przyszłego męża. Co do tych kart podatkowych to dziwie sie , ze Twój mąż Anglik nic o nich nie wie, bo moj narzeczony odprowadza podatki I dostaje takie rozliczenia co roku ( a rozliczac może się do 5 lat wstecz) i może mnie dopisac do tej karty. Poza tym dziś się dowiedziałam, że kuzynka mojej bratowej leciala w 7 mcu ciazy do Anglii do męża Polaka , będąc na L4 w Polsce i urodziła dziecko w UK nie płacąc za poród ;) A ja z obawy (jestem moze przedrazliwona) zastanawiam sie nad prywatnym porodem, ale -jeszcze raz podkresle- pytałam tu m.in. z tego względu o namiary na godnego polecenia ginekologa i szpital w Londynie.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-10-11 00:42:33 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2013-10-11 00:43:11 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
dopytam bo zapytalam mojego domowego anglika o karte podatkowa I on za diabla nie wie o co chodzi

Cytat:
przepraszam, mój narzeczony też śmiał się z tego jak to przekręciłam.

Cytat:
Co do tych kart podatkowych to dziwie sie , ze Twój mąż Anglik nic o nich nie wie, bo moj narzeczony odprowadza podatki I dostaje takie rozliczenia co roku ( a rozliczac może się do 5 lat wstecz) i może mnie dopisac do tej karty

To sa wreszcie te karty czy ich nie ma i ci sie pomylilo?

Ada

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-10-11 00:50:02 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,