MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opieka nad rodzicem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8.3 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.3 | 8.3 | 9.3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 8.3 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Andy71

Post #1 Ocena: 0

2013-04-29 15:04:28 (12 lat temu)

Andy71

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2013

Napisałaś wczesniej ze znasz kilku takich synusiów mamusi.Rozumiem ze jednym z nich jest twoj brat,bo chyba tez proponowal twojej matce zeby z nim zamieszkala.Twoj brat by nie byl chyba zadowolony gdyby wiedzial jakie masz o nim zdanie. Ale cóż, powiedzenia ze z rodziną dobrze wychodzi sie tylko na zdjeciach nie biorą się z kosmosu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2013-04-29 15:40:31 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Brat chcial zaprosic mame do siebie na wakacje..dluzsze wakacje. Bardziej to chciala moja bratowa,poniewaz przepada za moja mama :)
Mama byla u mnie w Grecji 2razy . Za kazdym razem na miesiac przyjezdzala. Tak samo chcial moj brat z Chicago ale na dluzej .
A Ty zdaje sie masz male dziecko,wiec moze w planach chcesz zrobic z mamy opiekunke,a zone wyslac do pracy,na co nie zgadza sie zona?
Moja mama nie znioslaby mysli,ze syn bardziej na uwadze ma ja,niz wlasna zone.
Ma ich trzech i nigdy nie nianczyla moich trzech braci.
Zreszta dla niej to nie do pomyslenia.

A na mysli mialam m.in mojego szwagra,a tesciowej bardzo pasuje,ze syn ubostwia mamcie,a zona nie musi o wszystkim wiedziec. Zona domysla sie i wscieka.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 29-04-2013 15:51 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-04-29 18:45:17 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-04-26 17:24:08, ewamik napisał(a):
A co zrobicie w sytuacji gdy: Matka jest chora,wymaga opieki. Tu mieszkacie,dzieci chodza do szkoły,pracujecie. Matka za nic w świecie nie zgadza się na wyjazd za granice i prosi ,abyście to Wy przyjechali do Polski i zamieszkali z nią. Nie wiadomo gdzie do pracy,nie wiadomo jak życ. Dzieci zmiana szkoły,systemu nauczania itd.
Co zrobicie w takiej sytuacji? Wracacie?

Kiedys pare osob pytalo sie czy zabiore matke do UK. Odpowiedzialam, ze nie widze takiej opcji, bo ona ma rodzine i mnostwo znajomych w Polsce i tam bedzie lepiej sie czula. Bardzo duzo osob ja odwiedzalo gdy byla chora, a w UK bylaby zwyczajnie samotna.

Z doswiadczenia moge tylko powiedziec, ze latanie do PL co tydzien jest meczace na dluzsza mete, ale przeprowadzka nie wchodzila w gre. Jakos to przezylam, ale bylo ciezko.

W przypadku autora watku, faktycznie zona moze obawiac sie, ze cala opieka spadnie na nia, ze to ona bedzie tesciowa kapac, ubierac, zajmowac sie nia w ciagu dnia i nie ma sie co dziwic, ze nie pali sie do tego. Moze jednak taki prywatny dom opieki, jak ktos tu pisal?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Andy71

Post #4 Ocena: 0

2013-04-29 18:57:14 (12 lat temu)

Andy71

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2013

Nie doczytalas droga forumowiczko.Moja matka nie ma tam nikogo.Ani rodziny ani znajomych,wiec to troche inna sytuacja.Poza tym to nie jest roslinka.Wszystko zrobi kolo siebie,umyje sie, ugotuje.Chodzi o to ze coraz ciezej jej sie poruszac.Zawroty glowy,przewracanie sie na ulicy.Problem w tym,ze jak cos jej sie stanie to nie ma kto jej pomoc wtedy w najprostszych pracach domowych,zrobic zakupow itd

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-29 19:00:49 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2013-04-29 19:05:16 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

jesli nie ma nikogo, to lepiej przywiezc do siebie i ew. obiecac pogrzeb w ojczyznie...

mialem to szczescie, ze siostra opiekowala sie rodzicami, wiec co tydzien latac nie musialem, ale... spoznilem sie i nikomu nie zycze mysli, ze 'moglbym pojechac dzien wczesniej'...

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-04-29 19:17:46 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Przywiezc do siebie....ale zona nie zgadza sie na to. Poza tym nie darzy sympatia tesciowej.
Maja rowniez 2-letnie dziecko.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 29-04-2013 19:18 ]

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #8 Ocena: 0

2013-04-29 19:18:15 (12 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Cytat:

2013-04-29 18:57:14, Andy71 napisał(a):
Nie doczytalas droga forumowiczko.Moja matka nie ma tam nikogo.Ani rodziny ani znajomych,wiec to troche inna sytuacja.Poza tym to nie jest roslinka.Wszystko zrobi kolo siebie,umyje sie, ugotuje.Chodzi o to ze coraz ciezej jej sie poruszac.Zawroty glowy,przewracanie sie na ulicy.Problem w tym,ze jak cos jej sie stanie to nie ma kto jej pomoc wtedy w najprostszych pracach domowych,zrobic zakupow itd

Andy, teraz mama sobie sama radzi i zrobi wokol siebie, ale co bedzie jak to za kilka miesiecy/lat sie zmieni?
Kto wtedy sie nia zajmie, przebierze, umyje czy pieluche zmieni?

Ja nie wiem czy potrafila bym sie zajac starsza osoba (taka przy ktorej trzeba zrobic wszystko) niezaleznie czy to tesciowa czy wlasna matka.

Moja rada, to porozmawiaj z zona. Na spokojnie. Spytaj o jej powody i obawy.

Zeby sie nieskonczylo, ze malzenstwo sie rozpatnie, a mama i tak wyladuje w domu opieki, bo sam sobie nie poradzisz.

Wspolczuje sytuacji i mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy:-)

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2013-04-29 19:29:14 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Mam kolezanke,ktora zajmowala sie tesciem.Tesc zgodzil sie dac mieszkanie temu,kto bedzie sie nim zajmowal. Corka owszem,chciala mieszkanie ale bez ojca.
Tak wiec moja kolezanka zajmowala sie nim. Ten starszy czlowiek poruszal ske na wozku,nie mial nogi,poniewaz kieys wdala sie gangrena i mu ja amputowali.
Staruszek byl okropnie zlosliwy. Wybrzydzal jedzenie,wolal ja o byle glupstwo.Gdy my kolezanki przyhodzilysmy do niej,to wczesniej przygotowala tescia na nasza wizyte.Dala mu jesc,jakies przekaski,picie itd.Gdy juz siedzialysmy w salonie,to on ciagle ja wolal. Nie dal jej porozmawiac. Nie wychodzili z mezem w nocy,ona w ciagu dnia szybkie zakuoy robila i pedem do domu gnala.czasem jakas kawka ze mna. Gdy rozmawiala przez tel ze swoja mama,to potrafil wylaczyc kabel telefoniczny.
Ona go kapala,przebierala,sadzala na toalete itd.
Wracal maz z pracy,to tesc byl slodki jak miod i grzeczny. Nawet poskarzyc sie nie mogla,bo przeciez tata jest milutki. Raz nie wytrzymala,puscily nerwy. Zaczela nim trzasc i telepac.Darla sie na niego.Przestraszyl sie jej reakcji i jakby zwolnil tempa. Dodam,ze zajmowala sie nim blisko 9lat. W tym czasie swiadomie nie miala dzieci.
Wiem,ze to glupie ale byl na tyle podly,ze umarl na sedesie w Sylwestra,pare minut zanim kolezanka wyszla na bal.Meza nje bylo w domu,poniewaz wracal z pracy.Ona juz wyszykowana,godzina 20.00 .Zawiozla tescia do wc i posadzila na sedes. Zmarl.
Jak mi pozniej powiedziala-do samego konca byl podly,a to mial byc ich pierwszy Bal Sylwestrowy.
Przez nastepne 4lata odpoczywala,zanim zaszla w ciaze.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2013-04-29 20:07:34 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-04-29 19:17:46, ewamik napisał(a):
Przywiezc do siebie....ale zona nie zgadza sie na to. Poza tym nie darzy sympatia tesciowej.
Maja rowniez 2-letnie dziecko.

coz, widac kazdy ma inne zasady... ja nie musze kogos lubic, by go szanowac, szczegolnie jesli urodzil mojego partnera ;-)

a dziecko w czym przeszkadza, szczegolnie tak male?

Do góry stronyOffline

Strona 8.3 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.3 | 8.3 | 9.3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,