MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opieka nad rodzicem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 4 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Cruzcampo

Post #1 Ocena: 0

2013-04-26 16:25:11 (12 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Cytat:

2013-04-26 16:01:42, galadriel napisał(a):
Zasad etycznych.

wracamy do punktu wyjscia - zdobedziesz sie na odwade, aby w slusznym wieku poprosic doroslego juz syna o bezgraniczna opieke? ..
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2013-04-26 16:31:13 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2013-04-26 16:25:11, Cruzcampo napisał(a):
Cytat:

2013-04-26 16:01:42, galadriel napisał(a):
Zasad etycznych.

wracamy do punktu wyjscia - zdobedziesz sie na odwade, aby w slusznym wieku poprosic doroslego juz syna o bezgraniczna opieke? ..

Kto, ja?

Ja nie bede musiala. Tak jak mnie rodzice pewnie by nie poprosili. Natomiast dla mnie jasne jest co zrobic w takiej sytuacji. Dziecko wychowane przeze mnie byloby pewnie kalka moich zachowan.

Slabszych ( w tym starcow) nie zostawiamy samym sobie.

; )

PS: Nie wiem, czy jestem dobrym przykladem. Ja zawodowo opiekuje sie ludzmi. To zreszta tez wynioslam z domu; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 26-04-2013 16:32 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

rybka66

Post #3 Ocena: 0

2013-04-26 16:36:51 (12 lat temu)

rybka66

Kobieta

Z nami od: 29-11-2010

Ja myśle,że prawie każda z nas będzie kiedyś matką lub teściową.A w życiu jak w lustrze,co dajesz to dostajesz.I czasem nie trzeba długo czekać.Zastanów się czy Ty chcialabyś znaleśc się w takiej sytuacji,że Twoja synowa nie chce Cię widziec w swoim domu,bo normalnie nie lubi teściowej.A moze tak jej wygodnie ? Jestem jak najbardziej za tym,że matka jest jedna a żon można mieć wiele,chociaż sama jestem żoną.Traktuj innych tak jak sam chciałbyś być traktowany,chociaz czasem to wcale nie łatwe.
No coż jeszcze jedna uwaga.Każdy z nas może zachorowac bez względu na wiek.I co wtedy.Będziesz miał ochotę opiekowac się chorą żoną,czy wymienisz ją na zdrową?

Do góry stronyOffline

Cruzcampo

Post #4 Ocena: 0

2013-04-26 16:59:54 (12 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-04-26 16:36:51, rybka66 napisał(a):
No coż jeszcze jedna uwaga.Każdy z nas może zachorowac bez względu na wiek.I co wtedy.Będziesz miał ochotę opiekowac się chorą żoną,czy wymienisz ją na zdrową?

Tak, kazdy moze zachorowac bez wzgledu na to, gdzie zyje, ale troche odbiegamy od tematu, bo - czym innym jest choroba malzonka i opieka nad nim, a czym innym przyjazd tesciawej robiacej rewolucje w rodzinie..
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #5 Ocena: 0

2013-04-26 17:10:00 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Rodzina, to również teściowie. Razem z mężem/ żoną bierzemy również odpowiedzialność za jego/ jej rodziców. W normalnym związku, małżeństwo/partnerzy omawiają mozliwe scenariusze bez stawiania ultimatów. Nigdy, żadne z nas nie powinno się znaleźć w sytuacji kiedy musi wybierać, pomiędzy rodzicem a partnerem, albo odwrotnie- albo obawiać się podjętych decyzji.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2013-04-26 17:24:08 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

OK....Gal wspomnia ła o etyce,ktos inny o tym,że żon można mieć kilka,a matka jest jedna.
A co zrobicie w sytuacji gdy: Matka jest chora,wymaga opieki. Tu mieszkacie,dzieci chodza do szkoły,pracujecie. Matka za nic w świecie nie zgadza się na wyjazd za granice i prosi ,abyście to Wy przyjechali do Polski i zamieszkali z nią. Nie wiadomo gdzie do pracy,nie wiadomo jak życ. Dzieci zmiana szkoły,systemu nauczania itd.
Co zrobicie w takiej sytuacji? Wracacie?

Do góry stronyOffline

Cruzcampo

Post #7 Ocena: 0

2013-04-26 17:25:10 (12 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

dokladnie tak ja mowisz,, rodzice sa tylko jedni, ale jesli masz juz ulozone zycie,, partnerke/partnera, to wypadaloby omowic te kwestie z droga polowka,, i nie boczyc sie, gdy uslysze "nie" .. to zrozumiale,, to jest naprawde trudna decyzja,,, nawet nie kazy zdaje sobie sprawe jak trudna :-(... decyzja ktora przewartosciowuje wszystko,..

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-04-26 17:34:32 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2013-04-26 17:35:31 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Mam tu znajomą,któej mama chorowała na stwardnienie zanikowe boczne. Mama mieszkała w Polsce,ona z rodziną tutaj. Często do Polski jeździła ale tam na miejscu rodzicami opiekowała sie pielęgniarka dochodząca. Była też pani,któa co 2 -gi dzien przychodziła i gotowała,sprzatała.
Mama zmarła i pozostał tata. Wszystko pozostało i pielęgniarka i opiekunka. Czy to jest wyrodna córka? Nie. Powiedziałabym,że bardzo odpowiedzialna.
Jak będzie trzeba,również tak samo postąpię. Jednak moja mama nigdy nie chciała byc u nikogo na głowie,nie zamierza zmienić domu,bo co z tamtym zrobić? Na ile moge,to ja z rodzeństwem zapewniamy jej opiekę. Mama jest bardzo uparta nawet na odległośc

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2013-04-26 17:41:39 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Cytat:

2013-04-26 17:34:32, konduktor68 napisał(a):
Cytat:

2013-04-26 17:24:08, ewamik napisał(a):
OK....Gal wspomnia ła o etyce,ktos inny o tym,że żon można mieć kilka,a matka jest jedna.
A co zrobicie w sytuacji gdy: Matka jest chora,wymaga opieki. Tu mieszkacie,dzieci chodza do szkoły,pracujecie. Matka za nic w świecie nie zgadza się na wyjazd za granice i prosi ,abyście to Wy przyjechali do Polski i zamieszkali z nią. Nie wiadomo gdzie do pracy,nie wiadomo jak życ. Dzieci zmiana szkoły,systemu nauczania itd.
Co zrobicie w takiej sytuacji? Wracacie?

Nie,nie wracamy bo ciężko się utrzymać z maminej rentki lub emeryturki :(

Wiesz..można też cisnąc się w jednym pokoiku,a do pracy iśc za 600-700zł. Czekac na śmierc matki i wtedy dom jest nasz.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,