Str 9 z 11 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-04-28 15:40:39 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-04-28 16:38:22 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2013-04-28 16:51:49 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-04-28 18:07:39 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2013-04-28 18:18:51 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Vivienne | Post #6 Ocena: 0 2013-04-28 18:29:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Zalapalam sie na biznesowa podroz do Aten z moim mezem, spedzilismy tam tylo tydzien, ja wrocilam do UK, on polecial do Tesalonik.
Co naprawde bardzo, bardzo mnie wkurzalo to... cmokanie mezczyzn na kobiety. Nie przeszkadzalo im to, ze szlam pod reke z moim mezem. I wlasnie jeden z Grekow (mocno sfilcowany, duzy nos) powiedzial mojemu mezowi, ze jestem jak grecki posag... Taaa Greczynki chca udawac marylin Monroe, farbuja wlosy na blond i nosza niebieskie szkla. Taksowkarze najczesciej nie wiedza gdzie jada, pala w taskowkach, rozmawiaja przez telefon i jezdza pod prad. Takie moje wspomnienie z wakacji... |
ewamik | Post #7 Ocena: 0 2013-04-28 19:09:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Grecy na widok kobiety najczęsciej robią -psss..pssss
![]() ![]() ![]() Na początku te ich -pss psss...wkurzało mnie,po kilku miesiącach przyzwyczaiłam się. A która nie przyzwyczaiłaby się do przepuszczania na przejściu dla pieszych czy w kolejce w banku ? ![]() Greczynki uwielbiają blond włosy ale z reguły wychodzi im mocno żółty. Uwielbiają niebieski cień. Kazda jedna pomalowana jest na niebiesko. Uwielbiają mocny makijaż. Niekoniecznie idzie to w parze z higieną ![]() Czy taksówkarze nie wiedza gdzie jadą? Hmm... oni doskonale wiedzą ale zależy im na nabijaniu kilometrów. Powiedzmy,że ja wsiadam do taxi i mówię adres,ktos tam tez macha ręką.Taksówkarz zatrzymuje sie i pyta gdzie trzeba.Jeśli w podobnym kierunku jedziemy,to zabiera następna osoba i zapamiętuje ile było na liczniku. Po drodze zabiera naste3pna osoba i następną. Pierwszy wysiada ten,kto ma po drodze ![]() Papierosy palą wszędzie. Swego czasu nawet w tv w czasie debaty tv. Grekom kompletnie nie przeszkadza,że kobeta jest w towarzystwie mężczyzny. Jesli mu się podoba kobieta,to psssss-yknie parę razy ![]() Greczynki uwielbiają modę. Fakt,w grecji ubrania i buty sa zajebiste. Greczynki to snobki. Nieważne czy dobre czy nie ale liczy się firma. Zwracają uwage na metki. Juz pisałam wcześniej,że wszystko robią na pokaz. Uwielbiają chwalić się. Żeby Grek szanował ,należy go zdeptac i zmieszać z błotem. Wtedy mamy szacunek. Uwielbiają podglądać. Wszelkiego rodzaju reality tv jest porządane. Nie wiedziałam po co w domach mają lornetki ![]() ![]() A ja zastanawiałam się-po co te lornetki? ![]() Kiedyś w jednej z gazet,znalazłam artykuł o gwiazdach tv i o tym-co maja w śmieciach. Paparazzi czekali pod domem takiej gwiazdy,kiedy ta wyniesie śmiecie. Później rozwalali taki worek i robili fotkę. W gazecie widzieliśmy,że -ta i ta piosenkarka wyrzuciała krem firmy x ,pudełko po mleku itd itp. A ten i ten piosenkarz w swoim worku miał-zuzyta prezerwatywę (zdjęcie było zrobione),pudełko po czekoladkach,po żelu,perfumach itd. Wszechogarniające wścibstwo. Pewna stara sąsiadka potrafiła mnie zbesztać,że ja sprzątam po południu swój dom,a powinnam rano bo"rano to ty pewnie śpisz,leniu!!! Każda szanująca się gospodyni rano powinna sprzątać i ugotowac obiad,a sjesta jest po południu!!" Wszystko można zrobic po znajomości-dosłownie wszystko. A co mi sie podoba u nich jeszcze? Potrafią pić. Nie widziałam pijanego Greka. Maja porywczy charaktery,kłoca się nawet o to,że nie ruszysz na zielonym świetle ![]() Podoba mi się rownież,że sa patriotami. Gdy sa wybory,kazdy bez wyjątku,musi w nich uczestniczyć. Każdy pełnoletni obywatel posiada książeczke do głosowania....i musza jechac do miejsca urodzenia. Wtedy gdyb ktoś ich z góry filmował,wygląda to jak mrowisko. Płyna na wyspy,do swoich wiosek,wioseczek...czesto Ateny wymierają,bo większośc,to przyjezdni. Mają swoje 2-3dni wolne od pracy,by jechac do wioski ![]() Spełniaja swój obywatelksi obiwązek,wbijają im stempel i wracają do miast ![]() Za niespełnienie tego,grozi kara. Każdy jeden Grek musi iśc do wojska na 2lata. I nie ma,że boli. Jak nie w wieku 23lat,to capną 50-latka i na kilka miesięcy pożegna się z rodziną ![]() ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2013-04-28 19:24:33 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #9 Ocena: 0 2013-04-28 19:51:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
O tak ! Masz rację
![]() Bez łapówki niczego nie załatwisz się. Nie urodzisz dziecka,nie dostaniesz prawa jazdy ani pozwolenia na dom czy inne licencje. Odnośnie prawa jazdy -w samochodzie siedzi 3 egzaminatorów i instruktor. Instruktor mówi tylko komu z tej "swiętej trójcy" dac najwięcej. Tak więc kursant wręcza każdemu po kryjomu. ![]() ![]() Każdy jeden "szanujący" sie Grek ma kochankę . Gdzies juz o tym pisałam. Prawnik,inzynier,bankier(na stanowisku),księgowy,policjant itd . Bardzo często kochankami zostają właśnie Polki. Widać to w soboty wieczorem na niezaludnionej cichej plaży. Stoi kilka samochodów wzdłuż morza i rżna sie jak deski w tartaku. Greczynki zazwyczaj nie zachodza w nieplanowaną ciąże. Albo dzięki tabletkom...albo...sex po grecku ![]() ![]() Tak więc jesteśmy przy tym,że Grecy maja kochanki. Greczynki również ale tu juz sprawa nie jest taka prosta. Jesli mąz nakryje żone na zdradzie i bedzie kazał jej opuścić dom,ta idzie tak jak stoi. Nie dziela majątku. Oddaje nawet całe złoto,któe dostała na zaręczyny od rodziny męza. Ja zerwałam swoje zaręczyny i równiez zamierzałam oddać te pierścionkei,zegarki i naszyjniki. Jednak mój "narzeczony" był honorowy i nie wziął nic. Jedynie naszyjnik od jego matki oddałam mu. Ale mi się podobał..! ![]() Zaręczyny: Zaręczyny odbywają się w obecności....u lalala... 50-100-150 świadków. U mnie było malutko,bo 50osób. Traf chciał,że moi rodzice byli akurat w Grecji u mojego brata. Tak więc stoimy oboje jak te pały przed stołem,a na stole -kwiaty w wazonie,ikona matki boskiej,woda święcona i obrączki. Naprzeciwko nas po drugiej stronie stołu stoi ojciec narzeczonego. Bierze obrączki do ręki i robi nimi 3 razy znak krzyża na czole moim i mojego narzeczonego wymawiając słowa -zaręczam obecna tu Ewę oraz xxxx...w imie Ojca i Syna i Ducha św..i tak 3 razy. Zakłada nam obrączki na palec serdeczny lewej ręki(chyba dobrze pamiętam?) daje nam pocałowac ikonę,święci wodą. Później pijemy szampana i po kolei podchodza goście i zakładają złoto na szyje,włosy,palce itd. Moja rodzina daje chłopakowi,a jego rodzina dla mnie. Później tance i spiewy do białego rana ![]() Po zaręczynach juz legalnie mozna mieszkac razem. Przed zaręczynami nie jest to mile widziane. Zaręczyny,to juz jedną noga małżeństwo ![]() Byłam świadkiem zaręczyn,gdzie dziewczynie już palców nie starczyło na pierścionki. Jeśli ojciec dziewczyny nie zgadza się na związek ,to chłopak....porywa dziewczynę. ![]() MOja znajoma właśnie w ten sposób została porwana przez znaszego kolegę. Ojciec chciał ja wydac za 40-latka(ona miała 18lat),a ona chciała innego. Tak wię cpewnego dnia porwał ją z rodzinnego cafeneio i....zamieszkali u mnie. Później pomogła im dalsza rodzina. Do domu wrócili ,gdy ojciec w końcu ugiał sie. ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2013-04-28 21:43:40 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|