MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mężowie i żony dookoła świata

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 3 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sssid1

Post #1 Ocena: 0

2013-04-22 18:20:47 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Moj Anglik nie jest do konca typowy. Traktuje mnie jak ksiezniczke od poczatku zwiazku. Do pubow nie chodzi, chodzil ze mna, ale beze mnie juz nie chce. A nie! bylismy ostatnio. On jedno piwko ja jeden soczek pomaranczowy hehhe w przerwie zakupow ;)
Co do relacji rodzinnych to przez telefon ok, spotkac tez sie spotka, ale od czasu do czasu. Nie pozwoli zeby ktos z rodziny wtracal sie do naszych spraw i bardzo to u niego cenie!
Rodzine traktuje przede wszystkim, ale ta rodzina jestem ja, on i nasze przyszle dziecko. Reszta owszem moze nas odwiedzic, podoradzac, ale i tak zrobimy jak chcemy.
Nie lubi wtracania sie.
Nie przeszkadza mu ze nie pracuje i kiedy mowie ze w przyszlosci jak maly podrosnie pojde do pracy, mowi mi ze nie musze bo jego obowiazkiem jest nas utrzymac, ale szanuje moje zdanie i wie ze i tak do pracy pojde dla wlasnej satysfakcji.
Robi wszystko w domu, nie lezy z piwem przed tv, no zdarza sie, ale robi tez pranie, pomaga w gotowaniu, zmywa, sprzata, robi zakupy i jest to dla niego zupelnie naturalne.
Poza tym otwarty umysl, interesuje sie wszystkim, nie grymasi jak mu dziwne potrawy gotuje, wszystkiego chetnie sprobuje. Nie zamyka sie w swoim swiatku.

Jestem troche w szoku z tym, jak porownam poprzedniego co to nic nie robil poza praca, a ja tez pracowalam. A jak trzeba bylo cos w domu zrobic, to on wielce wielmozny i zmywac? No chyba mi odbilo!

Takze to co mam to skarb, nie wiem czy angielskie zachowanie jego, szczerze nie wydaje mi sie..

Najgorsza wada to chyba brak zainteresowania wycieczkami, spacerami. Ja uwielbiam przyrode, spacery, a dla niego to ostatnia tortura, no chyba ze jakies interesujace go zakupy, ale tak bez celu do lasu czy gdzies to ciezko. No ale zmuszam wiec to do parku, to nad jeziorko pokarmic labedzie. Wie ze to lubie wiec jakos sie stara.
Chetnie przeczytam jacy sa typowi anglicy w zwiazku, w domu.
On niby i angielska urode ma, te oczy, z tych przystojnych. Ale charakterek nie do konca mi sie zdaje angielski.
Nie znam dobrze innych Anglikow wiec porownania brak

Ostatnio bylismy przypadkiem w sklepie zoologicznym bo ja lubie sobie zwierzatka poogladac, w sklepie mieli pelno gadow, wezy itp.
Akurat pani postanowila posprzatac terarium dla warana hehhe.
Kto wie co to waran ten wie...ponad metr czy z poltora mial i pani puscila go na podloge w sklepie zeby sobie polazil gdy sprzatala, a Moj hehhhe prawie mi na rece wskoczyl jak go zobaczyl, chyba sie troche boi zwierzatek ;) ja natomiast bylam zachwycona. Myslimy o piesku w przyszlosci i tu moze byc problem, no ale piesek to nie waran wiec moze cos z tego bedzie ;)

[ Ostatnio edytowany przez: sssid1 22-04-2013 18:30 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-04-22 18:51:39 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #3 Ocena: 0

2013-04-22 19:13:45 (12 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Judyta...reklame chcialas zrobic komus? Poza tym ciekawa stronka ;)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-04-22 20:40:09 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-22 20:44:31 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2013-04-22 20:51:34 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Kiedyś czytałam bardzo fajny artykuł o Japończykach. Słowianki,w tym przypadku chodziło o Polki,sa zatrudniane w japońskich barach po to tylko aby siedziały i nic nie robiły.
To nie sa dziewczyny do towarzystwa,nie muszą łazic od klienta do klienta. One mają siedzieć sobie przy barze i sączyć drinki.
Musża być wyoskie,szczupłe,miec niebieskie oczy i blond włosy.
Podobno bardzo ale to bardzo przyciągają klientów. Dziennikarz przeprowadził nawet wywiad z dwiema Polkami,które prcowały w tym charakterze. Mówiły,że super zarabiały,to jeszcze miały fajne znajomości.
Po prostu grały potencjalne klientki tego baru.
Gdybym nie miała męża i dzieci,to sama pojechałabym do Japonii i siedziała przy barze. :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-04-22 21:04:08 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #8 Ocena: 0

2013-04-22 21:09:17 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2013-04-22 20:44:31, Bestia napisał(a):
A cos od siebie, jakies wlasne spostrzezenia?

Przeciez latwiej jest "kopiuj I wklej":-8

Znajomy mojego meza pracowal kilka lat w Japonii. Poza tym moj kuzyn. Rowniez w Polsce i w UK poznalam kilka Japonek. Z opowisci tych osob wylania sie inny obraz kraju kwitnacej wisni.
Jest to kraj zdecydowanie patryjarchalny, kobiety nie robia kariery, nie zasiadaja w radach nadzorcych korporacji, nie pracuja w dypolmacji, bankowosci. Najwyzszym stanowsikiem, ktore osiagaja to PA, ktore traca wraz ze zmiana stanu cywilnego. Bo zamezna kobieta nie pracuje. Dobrze dla niej, gdy trafi na sznujacego ja meza.
Poza tym dziewczynki sa zupelnie inaczej edukowane niz chlopcy. Musza grac na jakims instrumencie muzycznym, maja zajecia z etykiety etc. Wspolczesne gejsze.
W dobrym tonie jest posiadanie przez mezczynze kochanki, im bogatszy tym wiekszy harem. Zona nie moze sprzeciwic sie, bo jest finansowo zalezna od meza. Stad tez dosc duzy odsetek kobiet popelniajacych samobojstwa.
Malzenstwa sa aranzowane, a gdy kobieta przed 25 rokiem zycia nie wyjdzie za maz jest to hanba dla jej rodziny.
Wiele mlodych dziewczyn ucieka wiec do Europy, glownie Francji, gdzie staja sie latwym kaskiem dla znudzonych lowelasow. I zostaja ich utrzymankami.

tutaj poznalam dziewczyne, ktorej rodzice znalezli narzeczonego: kolege jej ojca. Dziewczyna szczerze nienawidzila go i wolala tutaj testowac na sobie lekarstwa dla koncernu farmaucetycznego niz go poslubic.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-04-22 21:21:50 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-04-22 21:29:14 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,