No ja jeszcze tez hehhe ale w ciazy jestem. Tez tu przyjechalam w ciazy i mimo ze szukalam pracy nie znalazlam nic niestety. Jak wiadomo praca w fabryce na 3 zmiany w ciazy nie jest wkazana a to byly jedyne oferty jakie udalo mi sie wtedy znalesc. Moze byc ciezko na poczatku, ale moze chlopak siostry znajdzie jakos w miare platna prace, na te dodatki niestety tez sie chyba dosc dlugo czeka, nie wiem bo nie aplikowalismy o to. I musza miec chyba ponad 25 lat oboje lub jedno. Poczytajcie dokladnie bo nie chce wprowadzic w blad. W kazdym razie najwazniejszy numer NiN na poczatek dla obojga i nr NHS dla siostry.
Ja chyba drugiego dnia po przyjezdzie poszlam do przychodni sie zapisac, nie wymagali ode mnie nic. Zadnego nr NiN, tylko jakies potwierdzenie adresu. Mielismy umowe najmu na nas oboje i to wystarczylo. Ale czytalam tu na forum ze to zalezy od przychodni i czasem ten NiN wymagaja. Wiec zaraz po przyjezdzie niech dzwonia i sie umowia po nr. Nie wiem w ktorym miesiacu ciazy bedzie wtedy siostra, ale niech nie traca czasu bo czasem na ten NiN sie do 6-8 tyg. czeka. W razie gdyby nie miala tego NiN a do przychodni nie chcieliby zapisac, niech pochodza do innych przychodni w okolicy i szukaja takiej w ktorej zapisza. Ciaza to nie przelewki i opieka podczas musi byc, nie ma co czekac na nr.
W razie czegos, jakis pytan mozesz do mnie pisac na priv, jesli nie chesz tu. U nas wszystko jest w toku o becikowe byc moze bedziemy sie starac i WTC, CTC tez. Ale jeszcze sie nie staramy wiec nie wiem jak to wyglada w praktyce. To zalezy jak sie sprawa u mojego chlopaka z praca na dluzej rozwiaze. Znaczy jakie bedzie miec zarobki. Jak cos to pisz, jak bede znac szczegoly opisze Ci co i jak
O nic nie moze sie starac siostra bo tu nie pracowala, ale jesli chlopak znajdzie prace i bedzie miec niskie zarobki i bedzie im naprawde ciezko to chyba, nie jestem pewna po 3 miesiacach lub od razu chlopak moze sie starac o WTC. To bylaby aplikacja na niego. Ale do jej zlozenia niezbedny jest nrNiN siostry, czyli jego partnerki!
[ Ostatnio edytowany przez: sssid1 29-03-2013 15:55 ]