MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kamienie w nerce :(

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mama-f

Post #1 Ocena: 0

2013-03-21 08:32:59 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

Z nami od: 06-03-2013

dzieki.
wczoraj po powrocie do domu zadzwonił do mnie tel, nr prywatny. ja odbieram i babeczka ze szpitala dzwoni,pytała się mnie czy mój mąż dalej leży w szpitalu czy jest juz w domu :/. nie chcecie wiedzieć co jej odpowiedziałam....
wiecie co się okazało? że przez te dwa dni podawali mu zły antybiotyk, dlatego nie odczuwał poprawy i w dodatku lekarz mu powiedział że przez to ma zabrudzoną krew... :/
ja was proszę co za ludzie....
It's good to be nice but it's better to be naughty!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pamerson

Post #2 Ocena: 0

2013-03-21 08:57:45 (12 lat temu)

pamerson

Kobieta

Z nami od: 22-10-2012

Cytat:

2013-03-20 20:21:01, mama-f napisał(a):
ponad 4 litry, dwie butelki wody przynajmniej. to co akurat wymieniłas to nie je. jak mam sie dowiedziec czego nie moze jesc?

dowiesz sie co ma nie jesc jak lekarze powiedzac ci rodzaj kamieni jakie on ma
Nar­cyzm prze­siąknięty egoiz­mem do­pada zaz­wyczaj oso­by które nie radzą so­bie z włas­nym życiem lecz na siłę udo­wad­niają swą wielkość :)

Do góry stronyOffline

qlinka

Post #3 Ocena: 0

2013-03-21 09:31:49 (12 lat temu)

qlinka

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

zrobilabym tak jak pisza inni plus ta sloma, ja szczerze powiem ze nie wiem jaki rodzaj kamieni mialam (zapewne wroca znow), mialam dwa razy i zawsze pilam ta slome , pierwszy raz kamien byl duzy, nie pamietam ile to czasu zajelo ale dzieki systematycznemu piciu tego naparu nie musialam ich rodzic, bo sie rozkruszaly i po prostu wylatywaly rozdrobnione. Najlepsze jest to ze wiedzialabym o tym ze to juz , zauwazylam dopiero jak stukaly w toalecie - zero bolu. Moze nie kazdy reaguje tak samo, ale wydaje mi sie ze nie powinna zaszkodzic tylko pomoc.

[ Ostatnio edytowany przez: qlinka 21-03-2013 09:32 ]

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #4 Ocena: 0

2013-03-21 12:10:34 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

spróbujemy :)

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #5 Ocena: 0

2013-03-22 19:32:18 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

mąż zostaje kolejne kilka dni w szpitalu, znowu sie z czymś pomylili :/
wszystko byłoby ok ale jutro i w niedziele muszę iść do pracy :/

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #6 Ocena: 0

2013-03-22 22:09:48 (12 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Kiedyś znalazłam się w podobnej sytuacji. Po kilku dniach męki kamień znalazł się w cewce moczowej i przez trzy dni nie mogłam się wysiusiać. Byłam wtedy w 4 miesiącu ciąży. W szpitalu zrobiono mi tylko usg aby upewnić się, że dziecku nic nie zagraża. W PL zrobionoby cewnikowanie, a tutaj tylko USG i tabletki. Ja dosyć często wydalam kamienie z moczem, gdyż ciągle odnawiają mi się. Kilka zebrałam i dałam do analizy i wiem, że mam w 80% fosforanowe i w 20% wapniowe. Jak już wiadomo z jakiś pierwiastków zbudowane są kamienie, wówczas łatwiej z dopasowaniem diety. Tak czy siak, nie mogłabym jeść słodyczy, pić kawy, jeść owoców cytrusowy i w ogóle mój jadłospis byłby bardzo ubogi. Ze słodyczy jestem w stanie zrezygnować ale z kawy niestety nie. Po ostatniej wizycie u urologa zdębiałam. Powiedział, aby dużo pić napojów i zaczął wymieniać: kawa, cola, itp. Zrozumiałam, że tak naprawdę g...o wiedzą o tej chorobie, bo coli ani kawy nie powinno się pić przy kamicy nerkowej. Sposób mojej babci, to jeść dużo cytryny (rozkruszają kamienie) i pić raz dziennie łyżkę oliwy (kamienie lub piasek wylecą z poślizgiem :-D). Jeżeli mąż piwa nie pije, to polecam zieloną herbatę, a do jedzenia suszoną żurawinę lub stosować w tabletkach i pić dużo dużo niegazowanej wody.

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #7 Ocena: 0

2013-03-26 13:36:59 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

wyszedł ze szpitala, ma zakaz powrotu do pracy przez 2 tyg, jest na silnych antybiotykach. on je duzo słodyczy, pije kawe i codziennie cole :/

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,