MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kamienie w nerce :(

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pamerson

Post #1 Ocena: 0

2013-03-20 15:37:14 (12 lat temu)

pamerson

Kobieta

Z nami od: 22-10-2012

mama- kobieto,pierwsze co nie panikuj. To jest najgorsze. Bo nawet nie zdajesz sobie sprawy jak to nie pomaga jemu. Wiem po sobie. Mam problemy z nerkami od 10 lat dokładnie. Miałam 8 kamieni... urodziłam 2. Przeszłam dokładnie to samo piekło bólowe co twój mąż. I jako kobieta, powiem Ci, że te bóle co on ma są gorsze od porodu. Najważniejsze,że urodził jeden kamyk.
Operacja czy rozbijanie kamieni to nie jest takie hop siup. Dlatego rozumiem lekarzy. Oni nie chcą tego robić zwłaszcza młodym ludziom. Dlaczego ?
Rozbijanie polecają staruszką,żeby się nie wykończyli chyba z bólu. A prawda jest taka, że rozbiją, zrobi się piasek i nie ma gwarancji,że gdzieś nie utknie np w kielichu i na nowo się utworzy.
Operacji nie chcą pewnie mu zrobić bo może zagrozić mu to bardziej życie,niż pomóc. Zwłaszcza jak są duże. I zaklinowały się.
Poza tym niech się dowie jaki rodzaj ma kamieni. JA mam szczawianowe i nic nie jestem w stanie zrobić. Ta odmiana jest na tyle twarda,że nie rozbiłyby się. Poza tym nie mają pewności ile tych kamieni jest.Bo one się chowają i nie widać ich na zdjęciach jak już nie boli!Ja za nim dowiedziałam się o kamieniach konałam jak twój mąż, 8 razy codziennie jeździłam i nie wiedzieli co mi jest.Bo jak dojechałam to ból przechodził i nic nie widzieli.
U mnie nie zgodzili się na rozbijanie ani na operacje. Mogłoby nawet na tyle mi zaszkodzić, że mogłabym nie mieć dzieci. ponad 3 lata temu urodziłam syna. Teraz właśnie robię urografię by zobaczyć co z moimi nerkami.

Twój mąż musi przede wszystkim dowiedzieć się jaki ma rodzaj kamieni, zmienić dietę, uprawiać sport ( mi proponował koszykówkę lekarz), pić bardzoooo dużo wody. I...piwo! tak niech pije piwo jedno dziennie. Ja od 10 lat nie mam bóli nerek. Czasem jakiś delikatny ból, ale to rzadko.

głowa do góry:)
Nar­cyzm prze­siąknięty egoiz­mem do­pada zaz­wyczaj oso­by które nie radzą so­bie z włas­nym życiem lecz na siłę udo­wad­niają swą wielkość :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

madziark

Post #2 Ocena: 0

2013-03-20 16:38:32 (12 lat temu)

madziark

Konto usunięte

Qlinka znalazlam na ebay jest mnostwo tej slomy wpiszcie sobie Oat straw, musze poczytaco tym moze kupie mojemu....

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #3 Ocena: 0

2013-03-20 16:40:41 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

Z nami od: 06-03-2013

wróciłam ze szpitala, i jak się spodziewałam nic mi nie powiedzieli, bo lekarza nie było a pielęgniarki robią co im każą i nic więcej nie wiedzą...także..nic się nie dowiedziałam. może go wypiszą jutro a może nie, takie odpowiedzi uzyskałam. odżywiamy się zdrowo, mój mąż chodzi regularnie codziennie na dwie godz na siłownię i piję mnóstwo wody. no piwa tylko nie pije bo u nas w domu nie ma alkoholu.
no zobaczymy jak to się dalej potoczy.
It's good to be nice but it's better to be naughty!

Do góry stronyOffline

invisible

Post #4 Ocena: 0

2013-03-20 17:35:09 (12 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

Dziewczyny polecam ksiazek DR TOMBAKA,np jak zyc 150lat tam znajdziecie rozne sposoby na zdrowe zycie i walczenie z przyczynami a nie tylko lagodzenie ich.Dowiecie sie skoad sie biora kamienie nerkowe,ze to produkuje organizm w wyniku zlego zywienie.Usuncie przyczyne,czyli wprowadzcie diete,a mozna tego sie pozbyc na zawsze

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2013-03-20 18:13:09 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

mojemu dziadkowi, gdy byl w szpitalu na kamienie, kazali dzuo po schodach chodzi i piwo pic, oczywiscie nei tak, zeby nie dal rady chodzic, 1-2 na dzien na przeplukanie nerek.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #6 Ocena: 0

2013-03-20 19:00:18 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

wystukałam ogólnie w google i wszyscy radzą z tym piwem, ale no cóż my nie pijemy alkoholu..

Do góry stronyOffline

pamerson

Post #7 Ocena: 0

2013-03-20 19:30:29 (12 lat temu)

pamerson

Kobieta

Z nami od: 22-10-2012

mama-f ja też nie piłam. Bosheee nie znosiłam. Ale on muuuusi zacząć. wiem co mówię.
Myślę, też że jednak nie ma odpowiedniej diety twój mąż. I są składniki i pokarmy które mu w tym utrudniają. To będzie zależeć którą kamicę nerkową ma.
przy mojej nie mogę jeść takich jak:
szpinak, szczaw, rabarbar, rzepa, rośliny strączkowe, buraki, mocna herbata,czekolada, kakao, agrestu, śliwek, truskawek, ostre przyprawy,konserwy rybne, produkty zawierające glutaminian sodu.
A ja kocham wiele z tych produktów :(
Więc tak naprawdę nie masz pojęcia co nie powinien jeść a zapewne je jakieś produkty z grupy zakazanych.
ile litrów pije płynów dziennie ???
Nar­cyzm prze­siąknięty egoiz­mem do­pada zaz­wyczaj oso­by które nie radzą so­bie z włas­nym życiem lecz na siłę udo­wad­niają swą wielkość :)

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #8 Ocena: 0

2013-03-20 20:21:01 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

ponad 4 litry, dwie butelki wody przynajmniej. to co akurat wymieniłas to nie je. jak mam sie dowiedziec czego nie moze jesc?

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #9 Ocena: 0

2013-03-20 23:57:53 (12 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Współczuję problemów z nerkami :-(

Tutaj możesz kupić słomę:

TUTAJ

lub na ebay'u:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=oat+straw&_sacat=0&_from=R40

[ Ostatnio edytowany przez: TITANIUM 20-03-2013 23:59 ]

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2013-03-21 07:43:42 (12 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Moja koleżanka nabawiła się kamieni, jedząc produkty mleczne-sery, serki, twarożki.
Popieram pamerson, że należy zbadać, jaki jest to rodzaj kamieni.
NA nerki chorowałam 7 lat, kamienie też się przyplątały. Pozbyłam się ich pijąc jakąś trawę suszoną trawę z Białorusi.
A smak fitolizyny do tej pory pamiętam...
Podobno sok z kiszonej kapusty pomaga rozić kamienie
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,