MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kamienie w nerce :(

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mama-f

Post #1 Ocena: 0

2013-03-20 10:18:27 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

Z nami od: 06-03-2013

od początku,
mój mąż już jako cztero-latek miał problemy z nerkami. rok temu wdała się infekcja, po konsultacji z gp zaczął brać antybiotyki po których przeszło, na chwilkę, tydz później powtórzył kuraje i tak w kołko...
wysłali go w końcu na xray który wykazał 3 kamienie w nerce. wysłali nas do domu i kazali czekać na listy. ból był ogromny, mąż dostał ataku... wezwałam karetkę która z ,łaską przyjechała po 6 godz i stwierdzili że nic przeciw bólowego nie mogą podać gdyż mąż już wziął cocodamol.poprosiłam ich aby zabrali go do szpitala ale odmówili tłumacząć że nie są darmową taksówką.. to była sobota w nocy, wszyscy znajomi popili, taksówki wolne dopiero za 3 godz :( ale przecierpiał, niedziela upłynęła spokojnie po czym w poniedziałek znowu złapał go silny ból, znowu pojechał do gp, dostał naproxen po którym "spatraliżowało" go od pasa do nóg, jakimś cudem wysikał najmniejszy kamyk i nawet nie odczuł bólu. bóle przeszły. dostaliśmy wezwanie do szpitala, zaczęli go leczyć metodą naświetlania, kilka zabiegów 20-minutowych. na koniec zrobili kolejny skan. dwa tyg później wysłali nam list że niestety naświetlanie nie dało rezultatów i zbiorą drużynę która po pół roku sie z nami skontaktuje i powiedzą co dalej zrobią. pół roku minęło. życie upływało bez kompikacji. dwa dni temu mąż znowu dostał silny atak, znajomy zabrał go do szpitala po czym podali mu czopka przeciwbólowego i kazali odczekać pół godz, ból ustał. mąż wrócił do domu. od drugiej w nocy zaczęło się na nowo. o 8 rano pojechał do gp, dostał skierowanie do szpitala, wrócił do domu, zadzwonił do mnie ambulans, przyjechali po niego i zawieźli go do szpitala. wczoraj podali mu morfninę i monitorują go, nie pozwolili mu cały dzien jesc ani pić na wypadek operacji. okazało się po skanie że operacji nie będzie gdyż kamienie nie utkwiły w przewodzie moczowym. dzisiaj rano dzwonił że pewnie zostawią go jeszcze na 24 godz bo widzą że ból nie ustał a rano znowu miał kolejny atak. ja już sama nie wiem co robić, jak ich zmusić żeby mu te kamienie wyciągnęli? mówili że po powrocie do domu wyślą mu list i znowu bedzie chodził na naświetlenia, ale one już wczesniej nie dały rezultatów bo kamienie są za duże. co robić? jak z nimi gadać żeby zaczęli działać? przecież widzą że on cierpi.. co z tego że wróci do domu na środkach znieczulających przecież jak puszczą to znowu go będzie bolało...
It's good to be nice but it's better to be naughty!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

qlinka

Post #2 Ocena: 0

2013-03-20 10:56:58 (12 lat temu)

qlinka

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Polecam zaopatrzyc sie w słomę z lnu. Nie ma lepszego domowego sposobu. Mnie swego czasu bardzo pomogła. Robi sie z niej napar i pije. Powoduje ona ze kamienie sie krusza i mozna sie ich pozbyc bezbolesnie, tak bylo w moim przypadku. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla meza.

Do góry stronyOffline

madziark

Post #3 Ocena: 0

2013-03-20 11:06:48 (12 lat temu)

madziark

Konto usunięte

Qlinka a mozna ta slome tu kupic.....moj maz ma to samo od jakiegos czasu jest cisza ale jak go zlapie to masakra, szpital jak zwykle tylko przeciwbolowe daja.

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #4 Ocena: 0

2013-03-20 11:11:50 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

dzięki i dokladnie, gdzie mogę to kupić?

Do góry stronyOffline

qlinka

Post #5 Ocena: 0

2013-03-20 11:18:45 (12 lat temu)

qlinka

Kobieta

wiem ze mozna dostac , ale gdzie hmm obiecuje ze postaram sie dowiedziec, mi ostatnio przywiozl moj tato wiec napewno skads sie da. odezwe sie pozniej jak sie z nim skontaktuje . pozdrawiam

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2013-03-20 11:19:44 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Pamietam z mlodych lat okreslenie "kamica nerkowa" i to cóś, zapachu nie da sie pokazac, ale okreslilbym go jako "naturalny".

Mama to calymi lyzkami pochlaniala.
Jak ja atak dorwal to pyralgine z ampulek lykala.

PS

*THUMBS UP* Zmienilem linka *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 20-03-2013 11:30 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

mama-f

Post #7 Ocena: 0

2013-03-20 13:29:40 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

właśnie za chwilkę jadę do szpitala więc dowiem się więcej, tylko nie wiem sama co robić? płakać? wyłudzić na nich żeby mu usuneli te kamienie? jak?

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #8 Ocena: 0

2013-03-20 13:45:08 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Mój tata ma ten sam problem. Od kilku kat wciąż nawracają kamienie. Miał już kilka razy naświetlania, rozbijania. Kiedyś w poczekalni jak dostał ataku to połamał jakieś krzesła, też dostał morfinę. Teraz za jakieś dwa tygodnie jedzie na zabieg, mają mu te kamienie jakoś rozbijać na mniejsze pod narkozą. Z tego co wiem chyba nie wyciągają tych kamieni tylko rozbijają i trzeba je wysikać. Lekarz zalecał picie piwa. Nie wiem czy to dobry sposób, bo tata za piwem nie przepada, więc zaleceń nie przestrzega.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2013-03-20 13:52:01 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2013-03-20 13:45:08, AriaLia napisał(a):
...Nie wiem czy to dobry sposób, bo tata za piwem nie przepada, więc zaleceń nie przestrzega.

Kiedyś w mieście mojego urodzenia, popularne było "piwo grodziskie", polecane przez lekarzy na różne dolegliwosci.

Ja tez nie lubię piwa.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

qlinka

Post #10 Ocena: 0

2013-03-20 15:18:28 (12 lat temu)

qlinka

Kobieta

no to juz wiem.... tzn pomylilam sie i chodzi o słome z owsa ( nie z lnu ) , tata przywiozl ja z polski , z tego co sie orientuje to mozna ja dostac na farmach koni z tym ze najlepiej nie mowic anglikowi ze to potrzebne dla zdrowia, bo wtedy zazwyczaj sie smieja i nic nie pomoga.... zapewne mozna to kupic, ja widzialam kiedys w aptece ale wtedy jest to dosc drogie.... mam nadzieje ze choc troche pomoglam....

[ Ostatnio edytowany przez: qlinka 20-03-2013 15:19 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,