MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Rorat75

Post #1 Ocena: 0

2013-03-04 07:45:50 (12 lat temu)

Rorat75

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2013

Witam, mam pytanie zamierzamy sie rozwiesc ze zona polubownie i chcialbym sie dowiedziec czy wie ktos jaki jest koszt wynajecia prawnika do takiej sprawy?Moja zona ma prawnika i mowila ze ja nie potrzebuje ale teraz dostelem pismo od jej adwokata w ktorym nie wszystko mi pasuje :( Nie wiem nawet jak to sie wszystko odbywa bo zona mi mowi ze nie musze byc nawet na sprawie.Czy moze byc rozwod bez mojego oswiadczenia?Bez mojego podpisu i obecnosci????To jest chore.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-03-04 08:07:35 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rorat75

Post #3 Ocena: 0

2013-03-04 08:37:12 (12 lat temu)

Rorat75

Mężczyzna

Tak to bedzie rozwod bez podzialu majatku, itp. Tylko ze ja bylem przygotowany na alimenty tylko na dzieci i kwota jaka zaproponowala tamta pani adwokat mi odpowiada.Problem w tym ze ona chce jeszcze dodatkowych pieniedzy na zone a, to juz jest za duzo dla mnie i nie bylbym sie tu w stanie utrzymac.Zona ma prace i nie spodziewalem sie ze bede musial placic jeszcze jej.

Do góry stronyOffline

pamerson

Post #4 Ocena: 0

2013-03-04 12:11:43 (12 lat temu)

pamerson

Kobieta

Z nami od: 22-10-2012

Z tego co się orientowałam, nie może być alimentów na żonę, skoro ona pracuje. Pracuje na part czy full time ? Dużo zarabia czy mało?
Istnieć istnieją alimenty na żonę jeśli nie pracuję lub jeśli jej sytuacji materialna jest kiepska.
Nar­cyzm prze­siąknięty egoiz­mem do­pada zaz­wyczaj oso­by które nie radzą so­bie z włas­nym życiem lecz na siłę udo­wad­niają swą wielkość :)

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2013-03-04 12:19:46 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Koszty rozwodowe ( prawnika plus oplaty sadowe ), to okolo 2500-3500 funtow. Takie rozliczenie koncowe przynajmiej ja dostalam po rozwodzie. Tylko, ze mi wtedy przyslugiwala darmowa pomoc prawna ( ze wzgledu na sytuacje finansowa ) i nie musialam tego placic. Ale tyle mniej wiecej kosztuje rozwod od poczatku do konca - prawnik reprezentuje Cie wtedy na kazdej rozprawie i zajmuje sie wszystkim - Ty nie musisz sie wtedy nawet stawiac do sadu.
Wszystkie informacje ( o postepach sprawy, a pozniej orzeczenie o rozwodzie ), dostajesz od swojego prawnika poczta.
Prawnicy to tu pozyja ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 04-03-2013 12:20 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Rorat75

Post #6 Ocena: 0

2013-03-05 11:09:46 (12 lat temu)

Rorat75

Mężczyzna

Moja zona ma podobne pieniadze jakie ja zarabiam wiec nie bedzie zyla w biedzie.Bylem u prawnika ale oni biora 115 funtow za godzine pracy :) Na szczescie dostalem porade co mam zrobic i najpierw sproboje sam zawalczyc, prawnik w ostatecznosci.

Do góry stronyOffline

treetwoone

Post #7 Ocena: 0

2013-08-11 13:29:47 (12 lat temu)

treetwoone

Kobieta

Z nami od: 25-05-2011

Witam.
Moja sytuacja zyciowa ulega zmianie. Chcemy sie rozwiesc z mezem, wzielismy slub cywilny w Anglii. On chce jak najszybciej wyjechac wrocic do swojego kraju a ja tego raczej nie zrobie. Nie ma mowy tutaj o jakim kolwiek sporze, w zwiazku z tym prosze o nakierowanie mnie jak sie za to zabrac, krok po kroku. DZIEKUJE :(

Do góry stronyOffline

irotom

Post #8 Ocena: 0

2013-08-14 01:32:24 (12 lat temu)

irotom

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

Rozwod wyjasniony krok po kroku:
http://www.wikivorce.com/divorce/Guide-To-Divorce.html

Jezeli bierzecie prawnika, nie bedzie sporow o finanse (tzw. Clean Break gdzie zrzekacie sie jakichkolwiek roszczen majatkowych wobec siebie) i sprawy odnosnie dzieci macie uregulowane to koszt nie powinien przekroczyc £1000 na osobe (wliczajac koszty aplikacji). Ponownie - jezeli nie ma sporow o dzieci i koszty to nie trzeba nawet przychodzic na rozprawe. Otrzymacie wtedy poczta Decree of Nisi a po 6 tygodniach mozna sie starac o Decree of Absolute.

Opcja dla prawnika o ktorej malo osob wie jest przeprowadzenie rozwodu z pomoca tzw. McKenzie friend. Sa to osoby czesto o wyksztalceniu paralegalnym (np. ILEX) ktorych funkcja jest praktycznie taka sama jak prawnika a koszt - przynajmniej 3 razy nizszy. Przed zleceniem, popytajcie w ilu rozwodach pomogli:
http://www.fnf.org.uk/law-and-information/mckenzie-friends
Lista przykladowych McKenzie:
http://www.fnf.org.uk/law-and-information/mckenzie-friends-listings
Moge polecic 'godnych' McKenzie z Londynu lub Birmingham.

W kazdym razie - powodzenia. Sam rozwod jest najlatwiejsza czescia "procesu". Zostaja jeszcze kwestie odnosnie dzieci i finansow ktore czesto dziela ex-malzonkow.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,