Str 5 z 5 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
buszko | Post #1 Ocena: 0 2013-02-13 17:47:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
Zgadzam sie z Sev, z wlasnego doswiadczenia wiem ze moi rodzicie zyli i uczyli nas zycia zupelnie inaczej niz tego samo zycie wymaga... W zasadzie ja i moje rodzenstwo musielismy zweryfikowac swoja wizje bardzo szybko po wejsciu w dorosle zycie, przede wszystkim poprzez ponoszenie wszystkich konsekwencji swoich czynow... a to najlepszy nauczyciel zycia...
|
ma-munia | Post #2 Ocena: 0 2013-02-13 17:57:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-12-2012 Skąd: manchester |
Cytat: ja np jak bym byla w sytuacji autorki postu ( jedno dziecko + mieszkanie w jednym pokoju) to albo bym nogi razem trzymala, albo lykala bym tabletki, i jeszcze uzywala prezerwatyw
![]() pozatym nie wierze, ze autorka ma az tak pod wiatr, tzn chlop robi na czarno, mieszkaja w jednym pokoju z dzieckiem, i jeszcze sie sumiennie zabezpieczala i wpadla ![]() Z calym szacunkiem nie jestes w sytuacji autorki postu,bo gdy bys byla z pewnoscia nie pisala bys takich bzdur. To ze jej nie wierzysz to juz raczej Twoj problem. Nie wiem jak to zrobilam ale nie zadzialala opcja "cytuj" dwie pierwsze wypowiedzi nie sa moje Opinia moderatora: poprawiony cytat |
Roberto480 | Post #3 Ocena: 0 2013-02-13 18:06:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Mam komu pomagac
zapewniam ze jak bedzie trzeba to i jej pomoge jak bede w stanie i jak sie do mnie zwróci ale nie moge czytac tego biczowania dziewczyny mam nadzieje ze ktorejs z tych potepiajacych i umoralniajacych noga sie podwinie nawet zycze im tego |
Vivienne | Post #4 Ocena: 0 2013-02-13 18:12:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Bijemy wode na piane na kilka stron, a zainteresowana milczy.
Uwazam, ze aborcja nie jest rozwiazaniem, ale to moja prywatna opinia. Jesli autorka napisze jakiej pomocy potrzebuja, mam nadzieje, ze jesli nie pomoge, to jej chociaz nie zaszkodze. Przychodza mi tylko na mysl: CAB, Armia Zbawienia, Woman Aid. |
ewamik | Post #5 Ocena: 0 2013-02-13 19:13:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Boże...dziewczyna pyta tylko o radę,a tu dobre rady-ja to bym.....a na waszym miejscu to....lepiej związać nogi....
Jak mozna?! Czemu tyle jadu w Was??!! W innym temacie pytała o aborcje.MOże teraz zdecydowała sie urodzić. MOże wcale nie chciała usuwac tego dziecka.MOże nie może przyjmować tabletek antykoncepcyjnych(jak ja). Teraz pyta o radę. Albo pomagacie-tak,możecie złozyć aplikacje tu i tu...i koniec. Ewentualnie słowo wsparcia. I dziwicie się,że akutorka postu nie jest tu obecna. Znam rodzin tu w Anglii,gdzie nie potrafią sobie poradzić. Ona jako tako ale on kompletnie nie radzi sobie życiowo. Boi się zmienic prace i tkwi tak. Sprzedali samochód,ponieważ nie dali rady utrzymać go. Nie mieli obok siebie ludzi im pomocnych,nawet rodziny. Nie wiezieli jak mozna sobie samemu pomóc. Wszedzie każdy albo nabijali się z nich,docinali,prawili dobre rady jak tu powyżej.Te małżeństwo przestało komukolwiek ufać. Na dodatek maja dziecko i na prawde ciężko im się żyje. Nie zapraszają znajomych,w tym nas,bo wstydza się swojej biedy. A odnośnie ciąży..nie każda kobieta planuje ciąże z zegarkiem w ręku. Czasem antykoncepcja zawodzi. Ja wpadłam 2 razy....z zabezpieczeniem. Czasem tez tak się zdarza. Tez było ciężko,nawet bardzo i również trzeba było korzystac z pomocy.Ale mój mąz nalezy do tych ambitnych i zaradnych.Tak więc w tej chwli jest nam wygodnie finansowo. Dziewczyna jest w stresie. MOże oczekuje wsparcia duchowego...i w razie czego pomocy w załatwieniu wszelkich formalności. Przestańcie wymądrzać się. Nie można tak.Czy Wy wiecie,co czuje ta dziewczyna czytając takie wpisy??? MOże płacze,może załamała sie. A póxniej usłyszymy,przeczytamy,że dziewczyna w ciązy z Polski udusiła swoje małe dziecko,a sama popełniła samobójstwo. Jak to fajnie umoralniać. Jak żmije...sam jad ! |
|
|
agarudii | Post #6 Ocena: 0 2013-02-13 19:36:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2013-02-13 16:37:27, Severance_ napisał(a): Cytat: 2013-02-13 16:00:41, agarudii napisał(a): a to nie jest tak, ze wszystkie kobiety sa w "podobnej sytuacji", tzn jezeli chodzi o ciaze/ posiadanie dzieci. Nie, nie wszystkie jestesmy w "podobnej sytuacji", calkiem sporo z nas (kobiet), znajduje sie w tragicznej sytuacji. Gdyby tak nie bylo, nie byloby potrzeba tych wszystkich organizacji i infolinii wspomagajacych matki samotne, maltretowane psychicznie badz fizycznie, albo zwyczajnie nie radzace sobie. Dziwie sie, ze w ogole zadajesz takie pytanie. Gratuluje udanego zwiazku i zycia, bo zupelnie nie zrozumialas tej czesci mojej wypowiedzi w ktorej sugeruje, ze kobieta (nawet w srodku nowoczesnej Europy), nie zawsze ma wybor, albo inaczej: nie wie, ze ma wybor. Dobra ja juz sie nie odzywam, bo ja sie chyba na Marsie wychowalam Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2013-02-13 19:46:34 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Wczoraj wyczyscilam temat, bo autorka zadala proste pytanie o mozliwosc ubiegania sie o mieszkanie i zasilki (jedna ciaza czy 10-cioro dzieci w sumie nie ma znaczenia).
Dzisiaj widze rozwinela sie dyskusja na nowo, zupelnie nie na temat (to w kierunku tych urazonych usunietymi "poradami", spekulacjami, i tych ktorzy poswiecili kolejne 4 strony dzisiaj na wszystko, tylko nie odpowiedz na pytania zadane przez autorke). Ktos mi sie dziwil, ze chcialo mi sie sprzatac temat...sama sie teraz dziwie sobie, grugi traz bledu nie popelnie. temat wyczerpany, autorvce pozostaje doczytac w necie (jak nie wierzy) o zasadach mieszkania w UK dla obywateli EU, w tym Polski.
Ada
|