MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co warto a czego nie warto kupic,dla dzieci...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2013-02-06 12:20:17 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

chusteczki nawilżające-używałam jedynie poza domem.
W domu zawsze myłam pod bierząca woda. Wiedziałam na 100%,że dziecko jest czyste. Natomiast w nocy,lub przy zwykłej zmianie pieluszki uzywałam zwykłych ściereczek a'la frotte. Po uzyciu płukałam i często je prałam.
Widziałam koleżanki,co non stop uzywały chusteczek czy na pupę,buzie przemyc,rączki itd.A same od razu myły ręce,ponieważ dziwne uczucie na dłoniach miały.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

OKidoki444

Post #2 Ocena: 0

2013-02-06 13:16:27 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2013-02-06 12:05:51, ewamik napisał(a):
Nie warto -chodzików. Po co przyspieszać chodzenie? Po co pakować dziecko w tego potwora? Bo co? Śpioszki sobie pobrudzi? Niech brudzi.
Moja koleżanka pakowała synka w chodzik. Chłopak jeszcze w zerówce chodził na palcach.
To nie jedyna taka historia. A termometr? Najlepiej rtęciowy. Wiem,że wycofują ale warto kupic 2-3 na wszelki wypadek. Ja kupiłam.
I to nieprawda iz UE zabroniła takich termometrów. w Grecji cały czas mozna kupić.
Taki termometr jest najbardziej dokładny.
Bujaczki,leżaczki...dziecko długo nie poleży i szkoda wyrzuconych pieniędzy. Rozłozyc kocyk ,dać zabawki i niech bawi się
a widzisz ja mam inne zdanie,moje pierwsze dziecko uwielbialo chodzik,sama tez zaczela bardzo szybko chodzic.Natomiast moje drugie dziecko chodzika nie znosilo.
Co do "chodzenia na palcach" heh to nie byla raczej wina chodzika.
Prosze tez stonuj swoje wypowiedzi,gdyz maja napastliwy/wszystkowiedzacy ton.

[ Ostatnio edytowany przez: OKidoki444 06-02-2013 13:18 ]

[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Kitek1

Post #3 Ocena: 0

2013-02-06 13:24:09 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Dziewczyny, co do chodzików- typowych chodzików, to nawet lekarze je odradzają. Mnie już dwóch mówiło, że to tylko psucie postawy u dziecka i później faktycznie są kłopoty z chodzeniem. To opinia nie moja, a lekarzy. Moja znajoma też to słyszała od lekarza. Ja, jak już będę kupowała to chodzik-pchacz (ten którego dziecko się trzyma do chodzenia, a nie siedzi w nim).
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

OKidoki444

Post #4 Ocena: 0

2013-02-06 13:35:29 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2013-02-06 13:24:09, Kitek1 napisał(a):
Dziewczyny, co do chodzików- typowych chodzików, to nawet lekarze je odradzają. Mnie już dwóch mówiło, że to tylko psucie postawy u dziecka i później faktycznie są kłopoty z chodzeniem. To opinia nie moja, a lekarzy. Moja znajoma też to słyszała od lekarza. Ja, jak już będę kupowała to chodzik-pchacz (ten którego dziecko się trzyma do chodzenia, a nie siedzi w nim).
Jestem fizjoterapeutka inic mi nie wiadomo zeby udowodniono, by nauka chodzenia w chodziku powodowała wady postawy i problemy rozwojowe układu mięśniowo-kostnego przy jego prawidłowym stosowaniu. Rzeczą oczywistą dla każdego rodzica jest zrozumiały fakt, że w nadmiarze wszystko szkodzi – chodzik też, ale nikt przy zdrowym rozumie nie pozwoli małemu dziecku na „przesiadywanie” w chodziku dłużej niż godzinę dziennie i to w dwóch, może trzech podejściach, w zależności od wieku i sprawności maluszka.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

moni55

Post #5 Ocena: 0

2013-02-06 13:54:59 (12 lat temu)

moni55

Kobieta

Z nami od: 13-09-2012

Cytat:

2013-02-05 10:02:57, iwonisko napisał(a):
Pomyslalam ze mozemy zrobic liste rzeczy ktore warto i ktorych nie warto kupic dla maluchow
Tyle jest tego wszystkiego ze czasem nie wiadomo co wybrac,wiec moze najlepiej niech wypowiedza sie osoby uzywajace dane przedmioty na codzien
Zaczynam
WARTO
-nianie z monitorem,przez caly czas widzisz co robi twoj maluch dodatkowo moozna z niej puszczac kolysanki
-termometr do ucha,1 sekunda i temp.zmierzona
-rozek do spania,wygodniejszy dla nas od kocykow i pierzynek
-zasypka Alantan do pupy,dziala cuda na wszelkiego rodzaju zaczeriewnienia
-chusteczki pampers sensitiive
-gruszke do nosa
-woreczki na pieluchy zuzyte z asdy
-wanienke mamas papas z przewijakiem,ma tak wyprofilowane dno ze mozna samej wykapac dziecko bo praktycznie samo w niej lezy

tyle mi przychodzi do glowy na teraz jak cos jeszcze wymysle to napisze
NIE WARTO
-wiaderka na zuzyte pampersy,zeby nie pachnialo brzydko trzeba i tak odrazu wyrzucac na zewnatrz a wklady do tego wiaderka kosztuja prawie 6 funciakow
-plyny i kosmetyki jonshon,uczulily mala wszytkie od plynu do kapania po mokre chusteczki
-ubranka,spiochy zapinane na jedna noge,zmiana nocna pieluchy to wtedy wyczyn
-ubranek zapinanych na plecach
-wozka na pompowanych kolach,dwa razy zlapalysmy juz gume*STOP*

Dopisujcie swoje typy i nitypy

Mam rożek który użyłam tylko dwa razy a chusteczki pampers sensitive jak dla mnie są za suche. Co dla jednych jest dobre to dla drugich być nie musi:-] Za to u mnie się sprawdzają śpioszki zapinane z tyłu ponieważ moje dzieciątko śpi i na brzuszku a wtedy nic go nie ugniata.

Do góry stronyOffline

iwonisko

Post #6 Ocena: 0

2013-02-06 17:34:48 (12 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

http://dziecko.onet.pl/8501,0,33,czy_chodzik_jest_zdrowy,artykul.html
Odnosnie chodzikow

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #7 Ocena: 0

2013-02-06 21:14:08 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Podobny temat powstal na innym polonijnym portalu. jedna z mam napisala, ze nie mila koszyczka dla dziecka, bo dla niej byl do d.. i ona odradza, a tak w ogole to szkoda pieniedzy:-8
Moj syn ma prawie rok i mam nadzieje, ze zakupy dla niego byly dosc przemyslane. Jedyny zbedny zakup to nosidelko, ktore kupilam gdy mial 9 miesiecy bo chcialam go uzyc na lotnisku. Gdy tylko mlodego wsadzilam w niego w domu bardzo mu sie nie spodobalo,(jesli ktos chce odkupic, prosze o priva).
Nie mialam bujaczka bo jakos mi umknal ten zakup, za to syn lubil bawic sie na macie i pierwszy raz wlaczyl swoja grajaca malpke gdy mial 9 tygodni.
Mnie rowniez pediatra odradzal chodzik, moj syn ma walker, ktorym lubi bawic sie, a nas doprodzadza do szalu:-?

Do góry stronyOffline

macadi

Post #8 Ocena: 0

2013-02-06 21:46:16 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Cytat:

2013-02-06 12:05:51, ewamik napisał(a):
A termometr? Najlepiej rtęciowy. Wiem,że wycofują ale warto kupic 2-3 na wszelki wypadek. Ja kupiłam.
I to nieprawda iz UE zabroniła takich termometrów. w Grecji cały czas mozna kupić.
Taki termometr jest najbardziej dokładny.
Bujaczki,leżaczki...dziecko długo nie poleży i szkoda wyrzuconych pieniędzy. Rozłozyc kocyk ,dać zabawki i niech bawi się

Nie bardzo wyobrażam sobie mierzenie temperatury termometrem rteciwym u dziecka dajmy na to 1,5 rocznego. Wiem, że kiedys byly tylko takie termometry (chodzi o te co sie trzymalo pod pachą przez 10 minut ???) wiec pewnie jakos można ale w przypadku mojego rozkapryszonego urwisa byłaby to wielce karkołomna sztuka i nie sądzę, że opłaciłoby się walczyc, zeby uściślic wynik o pół stopnia. Zresztą zastanawiam sie też po co? Temperatura to temperatura - nie ważne czy 38 czy 39, dawka paracetamolu ta sama, a do wiekszej goraczki nigdy nie dopuściliśmy wiec nie wiem czy by to mialoby jakos znaczenie. Oświeccie mnie jesli sie mylę :-)

[ Ostatnio edytowany przez: macadi 06-02-2013 21:47 ]

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #9 Ocena: 0

2013-02-06 22:00:13 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Ja tez nie wyobrazam sobie mojego mlodego z termometrem pod pacha, nawet zmierzenie mu temperatury dousznie jest wyczynem. podobnie zreszta jak podanie paracetamolu czy kropli do nosa czy oczu.
gdy bylam w Polsce, moj wowczas szesciomiesieczny syn mial zatwardzenie. Jaka byla rada tesciowej mojej siostry? Termometr w pupe, az mnie ciarki przeszly.

Do góry stronyOffline

buszko

Post #10 Ocena: 0

2013-02-06 22:08:48 (12 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

Vivienne to akurat była bardzo dobra rada-oliwką i termometrem pomaga się dzieciątku stymulując zwieracze :) Czasem lepiej dziecku ulżyć...

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,