Z rzeczy kupionych zupelnie niepotrzebnie - podgrzewacz do butelek, reczna odciagarka, smycz i buciki przed rozpoczeciem chodzenia.
Str 3 z 5 |
|
---|---|
macadi | Post #1 Ocena: 0 2013-02-05 20:56:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Lezaczek dostalismy w prezencie slubnym od bliskiej rodziny i oczy nam malo z orbit nie wyszly ale pozniej okazal sie jednym z najbardziej przydatnych sprzetow. Nie rozumiem w ogole co znaczy, ze dziecko na lezaczku jest 'przykurczone'
![]() Z rzeczy kupionych zupelnie niepotrzebnie - podgrzewacz do butelek, reczna odciagarka, smycz i buciki przed rozpoczeciem chodzenia. |
Kitek1 | Post #2 Ocena: 0 2013-02-05 21:32:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2012 Skąd: Yyyyy a to istotne? |
Dołączam się do Maxadi- laktator ręczny to wydatek zbędny. Nie sprawdził się totalnie. Miałąm z tommee tippee (czy jak to tam sie pisze) i ręką więcej ściagałam niż tym laktatorem. CO do elektornicznych- nie miałam.
Podgrzewacz do butelek stoi nieużywany. Nie ma szans podgrzania mleka z lodówki!! Uważam, że warto kupować pajacyki (ubranka) w Asdzie. Jestem zadowolona- zwłaszcza z tych, które są pod szyję. Przystępna cena. Ładne wzory. Całe rozpinane- wygodne do przewijania i przebierania. Odradzam butelki Tomme Tippee. Moja Mała nie chce z nich pić. Woli Philips Avent. Dodatkowo warto od razu kupić antykolkkową wersję, bo jak dziecko ma kolkę to nie wydamy 2 razy pieniędzy- na zwykłą i antykolkową. Ale taką z krążkiem, a nie z napisem "less colic"- która ma jedynie dodatkowe otwory na smoczku. U Nas butelka antykolkowa Avent złagodziła kolki. Karuzelka nad łóżeczko- przyciąga uwagę Maluszka i ma delikatne melodyjki- kołysanki. Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|
Vivienne | Post #3 Ocena: 0 2013-02-05 21:35:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
A mnie reczna odciagarka mleka bardzo przydala sie.
termometr mam Brauna, dziala perfekcyjnie wozek na pompowanych kolkach Moj syn tez ma pozytywke, ktora zmienia kolory, a jego jedna z ulubionych zabaw jest puszczanie zajaczkow na suficie latarka. Po prostu kazde dziecko jest inne, kazda mama jest inna. |
nemesis83 | Post #4 Ocena: 0 2013-02-05 21:46:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2011 Skąd: Dorset |
a moje dziecko nadal je z Tommie tippee i ja sobie je chwale
dobór butelki to jak dobór smoczka dla dziecka nigdy nie wiesz co dziecku spasuje lezaczki jak najbardziej, maty edukacyjne, body zapinane z boku sa super rozwiazaniem co do kosmetykow, skora kazdego dziecka jest inna i moze roznie reagowac. Johnson bardzo czesto uczula niania elektroniczna to zbedny wydatek, chyba tylko bym nasłuchiwala czy wszystko ok, a zreszta najczesciej maluszek jest w tym samym pokoju co rodzice w pierwszych miesiacach zycia [ Ostatnio edytowany przez: nemesis83 05-02-2013 21:46 ] |
Vivienne | Post #5 Ocena: 0 2013-02-05 21:58:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
No wlasnie: ile rodzicow tyle opinii.
Ja caly czas uzywam butelek tomee tippee, smoczkow Avent bo maja nakladki, odcigarki pokarmu bo nie potrafilam zrobic tego recznie, a poza tym latwo jest chyba przelac mleko z butelki do woreczkow a potem do wstawic lodowki. Moj syn gubil buty i skarpetki w hurtowych ilosciach. teraz gdy jest zimno zakladam mu rajstopki i problem rozwiazany. I potwierdze, ze ubranka w Asda dorownuja jakoscia tym z M&S. Nie lubilam body czy spioszkow z Mothercare, po praniu rozciagnely sie. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-02-05 22:08:27 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
macadi | Post #7 Ocena: 0 2013-02-05 22:28:33 (12 lat temu) |
Co do bodziakow - dla noworodka rzeczywiscie lepsze sa te rozpinane niz wkladane przez glowe. kiedys ciezko je bylo dostac - tylko h&m je mial z tego co pamietam.
|
iwonisko | Post #8 Ocena: 0 2013-02-06 09:01:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-10-2012 Skąd: Manchester |
Cytat: 2013-02-05 20:56:05, macadi napisał(a): Lezaczek dostalismy w prezencie slubnym od bliskiej rodziny i oczy nam malo z orbit nie wyszly ale pozniej okazal sie jednym z najbardziej przydatnych sprzetow. Nie rozumiem w ogole co znaczy, ze dziecko na lezaczku jest 'przykurczone' ![]() Co znaczy?To,ze maluch nie lezy idealnie na prosto tylko przyjmuje nienaturalna pozycje,ale to moj glos na NIE WARTO,jesli sprawdzal sie u Ciebie i bylas zadowolona to fajnie Wogole,powoli z watku robi sie lekka przepychanka i krytykowanie typow i nietypow innnych Zakladajac watek chcialam zeby kazdy polecil co u niego sie sprawdzalo a co bylo niewypalem,pisanie ze glupota jest ze pani x kupila cos tam, a pan y nie pomaga Najsmiesniejsze sa wypowiedzi osob ktore danych przedmiotow nie mialy,nie testowaly -ale wiedza ze sa do niczego,heh |
macadi | Post #9 Ocena: 0 2013-02-06 11:49:27 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-02-06 09:01:05, iwonisko napisał(a): Cytat: 2013-02-05 20:56:05, macadi napisał(a): Lezaczek dostalismy w prezencie slubnym od bliskiej rodziny i oczy nam malo z orbit nie wyszly ale pozniej okazal sie jednym z najbardziej przydatnych sprzetow. Nie rozumiem w ogole co znaczy, ze dziecko na lezaczku jest 'przykurczone' ![]() Co znaczy?To,ze maluch nie lezy idealnie na prosto tylko przyjmuje nienaturalna pozycje,ale to moj glos na NIE WARTO,jesli sprawdzal sie u Ciebie i bylas zadowolona to fajnie Wogole,powoli z watku robi sie lekka przepychanka i krytykowanie typow i nietypow innnych Zakladajac watek chcialam zeby kazdy polecil co u niego sie sprawdzalo a co bylo niewypalem,pisanie ze glupota jest ze pani x kupila cos tam, a pan y nie pomaga Najsmiesniejsze sa wypowiedzi osob ktore danych przedmiotow nie mialy,nie testowaly -ale wiedza ze sa do niczego,heh Iwonisko, nie chodzilo mi o krytykowanie tylko po prostu chcialam wiedziec, co mialas na myśli, czy to tylko Twoje zdanie czy może są jakieś uzasadnienia. Swojego czasu zachwalano chodziki a teraz wszyscy mówią, że wręcz szkodzą dziecku. Co do bujaczków/leżaczków/huśtawek uważam, że małe dziecko wręcz powinno przyjmowac różne pozycje a nie leżec cały czas 'idealnie prosto' bo wtedy mięśnie nie wzmacniają się i czasem odkształca główka, poza tym dziecku trudniej jest obserwowac co sie dzieje wokół, jest bardziej znudzone. No ale kto wie, może za jakiś czas okaże się, że leżaczki są szkodliwe, tak samo huśtawki, foteliki samochodowe i wszystko inne. ![]() |
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2013-02-06 12:05:51 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Nie warto -chodzików. Po co przyspieszać chodzenie? Po co pakować dziecko w tego potwora? Bo co? Śpioszki sobie pobrudzi? Niech brudzi.
Moja koleżanka pakowała synka w chodzik. Chłopak jeszcze w zerówce chodził na palcach. To nie jedyna taka historia. A termometr? Najlepiej rtęciowy. Wiem,że wycofują ale warto kupic 2-3 na wszelki wypadek. Ja kupiłam. I to nieprawda iz UE zabroniła takich termometrów. w Grecji cały czas mozna kupić. Taki termometr jest najbardziej dokładny. Bujaczki,leżaczki...dziecko długo nie poleży i szkoda wyrzuconych pieniędzy. Rozłozyc kocyk ,dać zabawki i niech bawi się |