MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co warto a czego nie warto kupic,dla dzieci...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

iwonisko

Post #1 Ocena: 0

2013-02-05 10:02:57 (12 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

Pomyslalam ze mozemy zrobic liste rzeczy ktore warto i ktorych nie warto kupic dla maluchow
Tyle jest tego wszystkiego ze czasem nie wiadomo co wybrac,wiec moze najlepiej niech wypowiedza sie osoby uzywajace dane przedmioty na codzien
Zaczynam
WARTO
-nianie z monitorem,przez caly czas widzisz co robi twoj maluch dodatkowo moozna z niej puszczac kolysanki
-termometr do ucha,1 sekunda i temp.zmierzona
-rozek do spania,wygodniejszy dla nas od kocykow i pierzynek
-zasypka Alantan do pupy,dziala cuda na wszelkiego rodzaju zaczeriewnienia
-chusteczki pampers sensitiive
-gruszke do nosa
-woreczki na pieluchy zuzyte z asdy
-wanienke mamas papas z przewijakiem,ma tak wyprofilowane dno ze mozna samej wykapac dziecko bo praktycznie samo w niej lezy

tyle mi przychodzi do glowy na teraz jak cos jeszcze wymysle to napisze
NIE WARTO
-wiaderka na zuzyte pampersy,zeby nie pachnialo brzydko trzeba i tak odrazu wyrzucac na zewnatrz a wklady do tego wiaderka kosztuja prawie 6 funciakow
-plyny i kosmetyki jonshon,uczulily mala wszytkie od plynu do kapania po mokre chusteczki
-ubranka,spiochy zapinane na jedna noge,zmiana nocna pieluchy to wtedy wyczyn
-ubranek zapinanych na plecach
-wozka na pompowanych kolach,dwa razy zlapalysmy juz gume*STOP*

Dopisujcie swoje typy i nitypy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #2 Ocena: 0

2013-02-05 10:42:41 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Ale super temat!!Bardzo mi sie przyda w późniejszym czasie.Będę czytać i pytać ;)
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-02-05 10:55:24 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

buszko

Post #4 Ocena: 0

2013-02-05 11:29:10 (12 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

Fajne jest koło pompowane do zabawy-siadania, zajmuje trochę miejsca ale dziecko ma swój kącik i jest pomocne przy nauce siadania,
Jak podrośnie polecam plecacek ze smyczą, przydatny na spacerach i nauka dobrego nawyku nie odbiegania od dorosłego

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #5 Ocena: 0

2013-02-05 11:36:14 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2013-02-05 10:55:24, Promy_UK napisał(a):
Cytat:

2013-02-05 10:02:57, iwonisko napisał(a):
WARTO
1.nianie z monitorem,przez caly czas widzisz co robi twoj maluch dodatkowo moozna z niej puszczac kolysanki

NIE WARTO

2.plyny i kosmetyki jonshon,uczulily mala wszytkie od plynu do kapania po mokre chusteczki
3.wozka na pompowanych kolach,dwa razy zlapalysmy juz gume*STOP*

1. moze lepiej CCTV zamontowac i microchipa? :-]
2.jednych uczula jonson drugich wonson etc - dobor kosmetykow dla dziecka to indywidualna sprawa rodzicow
3. pompowane kola sa bardziej komfortowe niz plastiki, a w razie malej awarii jest szansa na wykazanie sie dla ojca ;-)

Obiecuje ze juz nie bede sie udzielal w mamuskowych tematach - tytul watku spowodowal ze sie tu znalazlem.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Promy_UK</i> 05-02-2013 11:07 ]

A niby dlaczego to jest mamuskowy temat?Ojcowie tez powinni wyrazić swoją opinie.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

marklar666

Post #6 Ocena: 0

2013-02-05 11:51:43 (12 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Cytat:

-nianie z monitorem,przez caly czas widzisz co robi twoj maluch dodatkowo moozna z niej puszczac kolysanki

Zdecydowanie nie warto. Uzywanie takich gadzetow podpada pod termin "paranoja".
A co warto? Zestaw Scaletrix i drugi pad do konsoli. Dobra zabawa z "maluchem" gwarantowana! :)
I oczywiscie ksiazki, praktycznie od kiedy maly zacznie skupiac na nas uwage na dluzej niz 10 sekund.

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #7 Ocena: 0

2013-02-05 12:19:29 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Warto zapisac sie do Boots children club czy Sainstbury's little one club, pampers club. Zawsze sa jakies promocje i kupony rabatowe.

Samurajka gratulacje!

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #8 Ocena: 0

2013-02-05 12:50:11 (12 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Cytat:

Pomyslalam ze mozemy zrobic liste rzeczy ktore warto i ktorych nie warto kupic dla maluchow
Tyle jest tego wszystkiego ze czasem nie wiadomo co wybrac,wiec moze najlepiej niech wypowiedza sie osoby uzywajace dane przedmioty na codzien
Zaczynam
WARTO
-termometr do ucha,1 sekunda i temp.zmierzona
-rozek do spania,wygodniejszy dla nas od kocykow i pierzynek
-zasypka Alantan do pupy,dziala cuda na wszelkiego rodzaju zaczeriewnienia
-chusteczki pampers sensitiive
-gruszke do nosa
-woreczki na pieluchy zuzyte z asdy
-wanienke mamas papas z przewijakiem,ma tak wyprofilowane dno ze mozna samej wykapac dziecko bo praktycznie samo w niej lezy

tyle mi przychodzi do glowy na teraz jak cos jeszcze wymysle to napisze
NIE WARTO
-wiaderka na zuzyte pampersy,zeby nie pachnialo brzydko trzeba i tak odrazu wyrzucac na zewnatrz a wklady do tego wiaderka kosztuja prawie 6 funciakow
-plyny i kosmetyki jonshon,uczulily mala wszytkie od plynu do kapania po mokre chusteczki
-ubranka,spiochy zapinane na jedna noge,zmiana nocna pieluchy to wtedy wyczyn
-ubranek zapinanych na plecach
-wozka na pompowanych kolach,dwa razy zlapalysmy juz gume*STOP*

Dopisujcie swoje typy i nitypy

ja termometru do ucha nie polecam, swoje 2 wyrzuciłam, bo zawsze pokazywały sporo zanożoną temperaturę. Polecam za to paskowe, może nie są dokładne co do ułamka, ale adekwatne co do tewmperatury.
Z nianią z monitorkiem się zgodzę, co prawda nie miałam, dltaego doceniam taką, na któej widziałabym co się dzieje, zamiast lecieć z jęzorem i strachem w oczach po dziwnych niezidentyfikowanych odgłosach ze zwyczajniej niańki.
Chwalę sobie natomiast kosz na pieluchy, co prawda ceny wkładów nie są tanie, ale uważam, że warte tego kosztu.
Nie polecam wózków trójkółek, wózków miałam kilka pojazdów dla córy :) i najlepszy był najzwyklejszy, aby duży i wygodny dla dziecka. Oczywiście głęboki, bo jak widze mamusie prowadzące dzieci w fotelikach samochodowych, to mnie telepie. O spacerówkach z 3 miesięcznymi maluchami nie wspomnę.
Ubranka zapinanie na plecach - zgadzam się, pomysł nietrafiony.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

iwonisko

Post #9 Ocena: 0

2013-02-05 14:30:45 (12 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

NIania z monitorem to nie moja paranoja,tylko wygoda
Nie musze biegac po schodach i sprawdzac co kilka minut dlaczego jest cicho tylko widze ze np.mala teraz sie rozglada czy robi inne rzeczy

Wozek,fakt wykazanie sie dla tatusia,tylko mi kolo poszlo jak bylam sama w sklepie z pelnym koszem zakupow pod wozkiem wiec smiesznie nie bylo...

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2013-02-05 15:55:12 (12 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Cytat:

2013-02-05 14:30:45, iwonisko napisał(a):
NIania z monitorem to nie moja paranoja,tylko wygoda
Nie musze biegac po schodach i sprawdzac co kilka minut dlaczego jest cicho tylko widze ze np.mala teraz sie rozglada czy robi inne rzeczy

Wozek,fakt wykazanie sie dla tatusia,tylko mi kolo poszlo jak bylam sama w sklepie z pelnym koszem zakupow pod wozkiem wiec smiesznie nie bylo...

nie zrozumiałaś mnie. Ja właśnie chwalę niańkę z monitorem, pomimo, że takowej nie posiadam.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,