MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wrocilem na swieta do pl..

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

DreamBox

Post #1 Ocena: 0

2012-12-23 13:26:10 (13 lat temu)

DreamBox

Kobieta

Z nami od: 24-05-2012

udam zaskoczoną, człowiek jest winny komuś pieniądze i oni domagają sie zwrotu?! no kto to widzial, takie rzeczy tylko w Polsce! *ROFL*:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

darmund

Post #2 Ocena: 0

2012-12-23 13:36:28 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2012-12-23 13:26:10, DreamBox napisał(a):
udam zaskoczoną, człowiek jest winny komuś pieniądze i oni domagają sie zwrotu?! no kto to widzial, takie rzeczy tylko w Polsce! *ROFL*:-]

Czym jesteś zaskoczona? Myślisz, że wszyscy w Polsce oddają pożyczone pieniądze? Spojrzyj wstecz co robiły partie, fundacje. No, ale cóż im więcej zagrabione tym ciszej nad trumną.

Do góry stronyOffline

77Michal

Post #3 Ocena: 0

2012-12-23 13:40:04 (13 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-10-2012

Cytat:

2012-12-23 12:30:44, ankauk napisał(a):
Cytat:

2012-12-22 20:45:03, 77Michal napisał(a):
Cytat:

kiedys nie zaplacilem za rach.tel.Odsetki urosły i warto sie pokusic i odbywa sie to bez wzywania swiadka.

Wierze,ja przez przypadek dowiedzialem sie ze moja ex zawiesila mi prawa do dziecka.W sadzie w sekretariacie mile starsze panie stwierdzily ze wysylaly zawiadomienia a dlaczego nie doszly,tego nie wiedza.

Powodzenia w Polsce:-]

Jesli matka wie, ze mieszka Pan za granica i zna adresy tutaj w UK, lub adresy Pana rodziny- to moze Pan wystapic o przywrocenie terminu rozprawy. Uzasadnic, ze matka powinna wystapic o kuratora lub podac Pana wlasciwy adres. Jesli sad sie przychyli to sprawa wroci na wokande. Jesli natomiast nastapilo ograniczenie praw do pewnych czynnosci, to dalej matka potrzebuje Pana zgody na to co wskazal sad.
Jesli dziecko nie jest z Panem, to norma jest ograniczenie wladzy, tak aby jeden z rodzicow mogl sprawowac opieke bez konsultacji z drugim rodzicem na temat spraw zycia codziennego ( np z kim dziecko moze sie zadawac na podworku, co bedzie jesc itp.)
Pan moze wystapic do sadu o ustalenie kontaktow z dzieckiem. W ten sposob bedzie miec Pan pewnosc, ze z dzieckiem bedzie kontakt ( jesli matka zacznie utrudniac, mozna ja bedzie ukarac).

Wszystko do czego ma sie prawo duzo rozni sie od tego co sie dzieje jak ojciec wnosi wniosek o cokolwiek w sadzie rodzinnym,znam to z wlasnego doswiadczenia,moja ex znala moj adres i podala,mimo wszystko polecone listy gdzies zagubialy sie a oni uznali ze odebralem bo nie wrocily do PL
Sedzia nie byla obiektywna(nie chce uzyc slowa hamska) podczas sprawy w kazdej kwesti ktora moj adwokat poruszal,zato bardzo wyrozumiala dla matki,o ustalenie kontaktow wnioslem i bylo to ustalone za porozumieniem stron,wiem ze jak matka sie nie wywiaze to mam prawo zlozyc wniosek o to by byla ukarana,ale to znowu tylko martwy przepis,rzeczywistosc wyglada tak ze srednio lecac z wizyta do dziecka do PL widze Go co drugi raz, bo jak jestem na miejscu to franca stwierdza ze Dziecko jest chore i nie moze przyjsc na ustalone miejsce.
W Polsce przed sadem rodzinnym ojciec jest postrzegany jako zlo konieczne i jeszcze dlugo czasu musi minac zeby to sie zmienilo,bynajmiej moja sedzina taki stosunek miala.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-12-23 13:49:13 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

wiekszosc przedawnionych dlugow dotyczy bledow w ksiegowaniu przez firmy - system wygerowal nieistniejacy dlug, o ktorym bardzo czesto rzekomy dluznik nawet nie wiedzial
tak bylo w przypadku pewnego kolesia, co mial telefon w Plusie i jakies zaleglosci w rachunkach, umowa zostala rozwiazana, koles splacil dlug po jakims czasie a mimo to operator sprzedal zaleglosc prywatnej kancelarii (po trzech latach, jako przedawniona) - ta oczywiscie dodala swoja marze i koszty, przez co kwota urosla dwukrotnie...
sprawa skonczyla sie w sadzie wygrana kolesie i odszkodowaniem z Plusa za przekazanie danych osobowych firmie zewnetrznej bez pozwolenia (kiedys mozna bylo sobie zastrzec to w umowie)
w moim przypadku doszlo jeszcze udzielanie informacji osobom postronnym i zastraszanie w celu wyludzenia oraz naruszeniem miru domowego 8-)

Do góry stronyOffline

77Michal

Post #5 Ocena: 0

2012-12-23 13:55:29 (13 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

Straszne macie problemy, nic tylko się pochlastać.

Dlaczego musisz się tłumaczyć że zarobiłeś 1800 funtów? Żadnego urzędu w Polsce to nie interesuje od kilku lat. Ani ja ani nikt z moich znajomych tego problemu nie ma, a ludzie kupują ziemię, budują domy i nikt ich o to nie pyta. Poza tym 1800 funtów to nie jest jakaś tam wielgachna suma.

Naprawdę jak czasem czytam posty co poniektórych ludków to mam takie wrażenie, że powinni się nazywać Mr Dully czy jakoś tak takie hucpy i kocopoły wypisujecie.

Stary piepszysz glupoty i jak jestes taki kozak to pohlastaj sie,tyle ze czasem nie pajacuj hlastaniem przedramion,lec szyje bo tak sie hlasta prawidlowo.
Jezeli ktos napisal ze maja problem i musi rozliczyc sie z jakies kwoty to moze tak jest,w PL urzedy skarbowe to straszne gwiazdy i robia wszystko zeby udowodnic ze ich oszukuje dana osoba,a niewiem czy wiesz,jak to stwierdza to daja kare taka sume o jaka jest spor(tz. wnosza do sadu o danie) plus naliczaja swoje koszta ktore tez ta osoba musi pokryc,takze kazda suma nie jest dla nich mala,piszesz ze od kilku lat urzedy nie interesuja sie pieniedzmi ktore ktos zarobil,Ty piszesz o innej planecie czy co?-pare lat temu dalem Bratu 25.000 f. bo budowal sie z zona,od tamtej pory co trzy miesiace przychodza wezwania z urzedu skarbowego do mnie na moj adr. w PL
To miales na mysli ze nie interesuja sie?-pewnie kawe wypic tylko ze mna chca...

[ Ostatnio edytowany przez: 77Michal 23-12-2012 14:05 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-12-23 13:59:08 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-12-23 12:30:44, ankauk napisał(a):
Cytat:

2012-12-22 20:45:03, 77Michal napisał(a):
Cytat:

kiedys nie zaplacilem za rach.tel.Odsetki urosły i warto sie pokusic i odbywa sie to bez wzywania swiadka.

Wierze,ja przez przypadek dowiedzialem sie ze moja ex zawiesila mi prawa do dziecka.W sadzie w sekretariacie mile starsze panie stwierdzily ze wysylaly zawiadomienia a dlaczego nie doszly,tego nie wiedza.

Powodzenia w Polsce:-]

Jesli matka wie, ze mieszka Pan za granica i zna adresy tutaj w UK, lub adresy Pana rodziny- to moze Pan wystapic o przywrocenie terminu rozprawy. Uzasadnic, ze matka powinna wystapic o kuratora lub podac Pana wlasciwy adres. Jesli sad sie przychyli to sprawa wroci na wokande. Jesli natomiast nastapilo ograniczenie praw do pewnych czynnosci, to dalej matka potrzebuje Pana zgody na to co wskazal sad.
Jesli dziecko nie jest z Panem, to norma jest ograniczenie wladzy, tak aby jeden z rodzicow mogl sprawowac opieke bez konsultacji z drugim rodzicem na temat spraw zycia codziennego ( np z kim dziecko moze sie zadawac na podworku, co bedzie jesc itp.)
Pan moze wystapic do sadu o ustalenie kontaktow z dzieckiem. W ten sposob bedzie miec Pan pewnosc, ze z dzieckiem bedzie kontakt ( jesli matka zacznie utrudniac, mozna ja bedzie ukarac).

Lekki OT dla koleżanki.
Zgodnie z netykietą na forach nie stosuje się formy Pan, Pani, ani nie używa tytułów naukowych, stopni wojskowych itp.
Po prostu wirtualna rodzina ma być z założenia :-]

A co do sedna, wszytko można, pod warunkiem że drugiej osobie cokolwiek zależy na skuteczności.
Czyli wg mnie, matce nawet zależało by kolega nie wiedział jak najdłużej.

Cytat:

W Polsce są jszcze większe absurdy, dzięki którym takie progrmy jak UWAGA, czy Sprawa dla reportera itp, świetnie się mają i wręcz niewyrabiają z ilością tematów.

Sam byłem molestowny, nachodzony i nękany przez urzędników skarbówki, bo przez kilka lat nie mogli znaleźć najmniejszego błędu w księgowości.
Nic mnie nie dziwi w tym chorym kraju.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-12-23 14:06:06 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-12-23 13:55:29, 77Michal napisał(a):
pare lat temu dalem Bratu 25.000 f. bo budowal sie z zona,od tamtej pory co trzy miesiace przychodza wezwania z urzedu skarbowego do mnie na moj adr. w PL
To miales na mysli ze nie interesuja sie?-pewnie kawe wypic tylko ze mna chca...

rozumiem, ze umowa darowizny zostala spisana u notariusza?
po za tym zlamales co najmniej dwa przepisy - jeden o wywozeniu wiekszej kwoty niz £1000 z Uk, a drugi o praniu pieniedzy (10.000+ euro)*

ps. wystarczy, ze brat uczyni Cie wspolwlascicielem i powinni sie odczepic... oczywiscie, dalej pozostaje kwestia skad miales £25.000

*przy zalozeniu, ze gotowke zawiozles do Pl

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2012-12-23 14:10:43 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

No ale co w tym dziwnego że US chce porozmawiać o kwocie 25tys funtów?. Najwyraźniej brat podał polski adres obdarowującego.

Do góry stronyOffline

77Michal

Post #9 Ocena: 0

2012-12-23 14:23:32 (13 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-12-23 14:06:06, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2012-12-23 13:55:29, 77Michal napisał(a):
pare lat temu dalem Bratu 25.000 f. bo budowal sie z zona,od tamtej pory co trzy miesiace przychodza wezwania z urzedu skarbowego do mnie na moj adr. w PL

rozumiem, ze umowa darowizny zostala spisana u notariusza?
po za tym zlamales co najmniej dwa przepisy - jeden o wywozeniu wiekszej kwoty niz £1000 z Uk, a drugi o praniu pieniedzy (10.000+ euro)*

ps. wystarczy, ze brat uczyni Cie wspolwlascicielem i powinni sie odczepic... oczywiscie, dalej pozostaje kwestia skad miales £25.000

*przy zalozeniu, ze gotowke zawiozles do Pl

Nie,nie bylo to u notariusza,to bylo po tym jak zmienili przepisy i zniesli ten obowiazek,wystarczylo przy kasie w banku okazac dowod i powiedziec pani co to jest,czyli darowizna.Nie sadze zebym jakiekolwiek przepisy zlamal,przedewszystkim nie napisalem ze ta sume przewiozlem podczas jednego lotu,po drugie masz prawo przewozic wiecej niz tysiac jednorazowo,jedynie musisz udowodnic ze sa to pieniadze uczciwego pochodzenia-wystarczy wydruk z banku ze dana sume pobrales,a z praniem piniedzy to calkiem niewiem oco Ci chodzi,skoro latasz czesto i bierzesz do Pl to co odkladasz i po paru latach pomagasz bliskiej osobie dajac czesc swoich piniazkow to to jest pranie?
Ale prawnikiem nie jestem takze klocil sie nie bede.
A co do kwesti skad,to jak to skad,z pracy.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2012-12-23 14:29:26 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

he he to ja od lat jestem kryminalista?

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,