MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zgloszenie wyludzania zasilkow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 20 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MrMaverick1971

Post #1 Ocena: 0

2012-11-18 18:32:39 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-11-18 18:26:17, gdanszczanka napisał(a):
No i tak trzymaj MrMaveric, a ja, jezeli pozwolisz, zostane przy swoim - tylko jeszcze zauwaze, ze za kazdym razem umiejetnie sie omija fakt (bardzo istotny)- ze te anonimowe informacje sa SPRAWDZANE!!! I ten okrutny paszkwil nie bedzie zadowolony jezeli benefity sie naleza!!!*ROFL*

Mysle, ze powinnismy pozostac przy swoich pogladach na ten temat Gdanszczanka*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

seth1977

Post #2 Ocena: 0

2012-11-18 22:21:21 (13 lat temu)

seth1977

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2008

Cytat:

2012-11-18 16:47:15, Adacymru napisał(a):
Moje wychowanie opeiralo sie na tym, ze zle postepowanie, (okradanie, oszukiwanie jest zlem) i powinno byc pietnowane. Kilka lat roznicy, moze pokolennie, i wskazywanie okazuje sie byc zla cecha, a "sprytnosc" kiedys zwana oszustwem, jest chluba

Daily Mail nie czytam, pewnie dlatego potrafie jeszccze wyrazic swoja opinie w sposob zrozumialy dla innych.

Cytat:
Wiec prosze Cie nie mow mi jak to szlachetnie jest donosic i jakie to moralnie uzasadnione, bo dla mnie ten co kapuje zawsze bedzie menda.
Ilu masz znajomych ktorzy otwarcie przyznaja sie do kapowania? A Ty publicznie przyznala bys czy przyznal bys sie do walenia z ucha?

Musialabym najpierw wiedziec co to wyrazenie oznacza...

Moze zacznij czytac cokolwiek,wtedy dowiesz sie ,jak ogromne pieniadze sa marnotrawione z naszych podatkow.

Walenie z ucha czyli donoszenie rozni sie od zgloszenia popelnienia przestepstwa jak szczanie w piwnicy od picia szczawnicy :)

Zanim zaczniecie wypowiadac sie w temacie,proponuje przeczytac caly watek ,a nie 2 ostatnie strony.
Jezeli ktos dzwoni na jakas anonimowa infolinie ,bo sasiad kupil sobie nowy samochod,albo uslyszal,ze tamten byc moze wyludza zasilki,jest zwykla menda i tyle. Zeby zglosic przestepstwo ,trzeba miec dowody a nie pomawiac bogu ducha winnych ludzi i liczyc ,ze jak sa niewinni to sie wyjasni.
Z reszta co mnie to. Zasilkow nie biore,sasiadem Twoim nie jestem.

Co do swiadkow koronnych,to namnozylo sie ich jak psow. Praktycznie w kazdej sprawie ktora dotyczy "grupy" jest co najmniej jeden.
To sa najgorsze bydlaki jakie ziemia nosi. Uczestnicza w popelnianiu przestepstw a jak ich zlapia to sraja w gacie i wala z ucha na swoich bylych przyjaciol.Polowa ich zeznan to konfabulacje.
Instytucja wykorzystywana czesto zamiast dowodow w sprawie.
Ale to jest temat na osobna dyskusje.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2012-11-18 23:41:36 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Powyzszy ton wskazuje nawet, ze to dyskusja na forum na innym poziomie...
Ada

Do góry stronyOffline

seth1977

Post #4 Ocena: 0

2012-11-18 23:44:40 (13 lat temu)

seth1977

Mężczyzna

Jezeli jak podajesz w latach 2010-2011 zdefraudowano 150 mln z income support, oznaczaloby to ,ze kazdy z 62 mln obywateli uk moglby otrzymac ponad 2 mln,wiec niezaszkodziloby troche pomyslec zanim przytoczy sie jakies dane.

[ Ostatnio edytowany przez: seth1977 18-11-2012 23:45 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-11-18 23:49:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

seth1977

Post #6 Ocena: 0

2012-11-19 00:11:49 (13 lat temu)

seth1977

Mężczyzna

Sorry,pozna pora :)

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #7 Ocena: 0

2012-11-19 00:19:04 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-18 22:21:21, seth1977 napisał(a):
Cytat:

2012-11-18 16:47:15, Adacymru napisał(a):
Moje wychowanie opeiralo sie na tym, ze zle postepowanie, (okradanie, oszukiwanie jest zlem) i powinno byc pietnowane. Kilka lat roznicy, moze pokolennie, i wskazywanie okazuje sie byc zla cecha, a "sprytnosc" kiedys zwana oszustwem, jest chluba

Daily Mail nie czytam, pewnie dlatego potrafie jeszccze wyrazic swoja opinie w sposob zrozumialy dla innych.

Cytat:
Wiec prosze Cie nie mow mi jak to szlachetnie jest donosic i jakie to moralnie uzasadnione, bo dla mnie ten co kapuje zawsze bedzie menda.
Ilu masz znajomych ktorzy otwarcie przyznaja sie do kapowania? A Ty publicznie przyznala bys czy przyznal bys sie do walenia z ucha?

Musialabym najpierw wiedziec co to wyrazenie oznacza...

Moze zacznij czytac cokolwiek,wtedy dowiesz sie ,jak ogromne pieniadze sa marnotrawione z naszych podatkow.

Walenie z ucha czyli donoszenie rozni sie od zgloszenia popelnienia przestepstwa jak szczanie w piwnicy od picia szczawnicy :)

Zanim zaczniecie wypowiadac sie w temacie,proponuje przeczytac caly watek ,a nie 2 ostatnie strony.
Jezeli ktos dzwoni na jakas anonimowa infolinie ,bo sasiad kupil sobie nowy samochod,albo uslyszal,ze tamten byc moze wyludza zasilki,jest zwykla menda i tyle. Zeby zglosic przestepstwo ,trzeba miec dowody a nie pomawiac bogu ducha winnych ludzi i liczyc ,ze jak sa niewinni to sie wyjasni.
Z reszta co mnie to. Zasilkow nie biore,sasiadem Twoim nie jestem.

Co do swiadkow koronnych,to namnozylo sie ich jak psow. Praktycznie w kazdej sprawie ktora dotyczy "grupy" jest co najmniej jeden.
To sa najgorsze bydlaki jakie ziemia nosi. Uczestnicza w popelnianiu przestepstw a jak ich zlapia to sraja w gacie i wala z ucha na swoich bylych przyjaciol.Polowa ich zeznan to konfabulacje.
Instytucja wykorzystywana czesto zamiast dowodow w sprawie.

I dziekujmy oboje za wspanialy zbieg okolicznosci - ze nie jestesmy sasiadami - bo jak ktos wraz z malostkowoscia i powierzchowna znajomoscia tematow (np swiadek koronny to chyba doswiadczenia ze wspaniale funkcjaonujacego organu scigania w Polsce)przytargal do UK kupe krowia na bucie, z podbialostockiej wsi to w moich okolicach sie nie odnajdzie. A dyskusja z kims, dla kogo 150:62 = 2 nie ma zadnego sensu.
trzeba by bylo najpierw sie nauczyc jak sie zgodzic na brak zgody i niepotrzebnie nikogo nie obrazac...
I co to za zwroty..- "z ucha walic" i "szczanie w piwnicy" - to chyba podczas wszczasiow na koszt panstwa sie w "pasiak pierdzialo" - moze i za sprawa "swiadka koronnego" i dlatego tak boli ???
Beznadzieja....:-8:-o:-o
Phi

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-11-19 00:19:47 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

seth1977

Post #9 Ocena: 0

2012-11-19 00:34:59 (13 lat temu)

seth1977

Mężczyzna

XXXX

Uwaga moderatora: Wypowiedz usunieta przez moderatora, kolejne w podobnym stylu zakoncza sie zaproszeniem do odpoczynku od forum.

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2012-11-19 00:55:05 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-19 00:34:59, seth1977 napisał(a):
Gdanszczanka,

" XXXXX "

Domniemam, ze te zwroty rowniez nie przypadna ci do gustu. :)

No nie :-]
Ale nie spodziewalam sie niczego innego - mozna by bylo inny cytat wybrac, ale kazdy cytuje to z czym sie utozsamia....:-]:-]

Uwaga moderatora: Cytat w wypowiedzi edytowany

Phi

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,