Str 2 z 23 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
znowu-ciupek |
Post #1 Ocena: 0 2012-11-15 22:13:50 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2012-11-15 22:09:29, MrMaverick1971 napisał(a):
Kapowanie to nie w moim stylu, ale powinnismy takich ludzi pietnowac publicznie i ich wysmiewac.
Wystarczy trzymać sie od takich jak najdalej.Co najmniej na odległość wiekszą niż zasięg wzroku.Żeby przypadkiem obiad nie wyszedł na spacer na skutek odruchu wymiotnego
|

|
 |
|
|
no_wayy |
Post #2 Ocena: 0 2012-11-15 22:36:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Jakie znowu kapowanie? Co poniektórzy chyba mają syndrom PRL-u gdzie my to my, a rząd to oni.
Jeśli wie, że ktoś kradnie publiczne pieniądze (wyłudzanie benefitów to pospolita kradzież jakby tego sobie nie tłumaczyć) to zatajając informację działa na szkodę nas wszystkich.
Niby jeden wyłudzacz to mało, ale ziarnko do ziarnka... i kupa kasy idzie do kieszeni cwaniaków i złodziei zamiast tam, gdzie by się naprawdę przydały.
|

|

|
|
znowu-ciupek |
Post #3 Ocena: 0 2012-11-15 22:40:28 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2012-11-15 22:36:10, no_wayy napisał(a):
Jakie znowu kapowanie? Co poniektórzy chyba mają syndrom PRL-u gdzie my to my, a rząd to oni.
Jeśli wie, że ktoś kradnie publiczne pieniądze (wyłudzanie benefitów to pospolita kradzież jakby tego sobie nie tłumaczyć) to zatajając informację działa na szkodę nas wszystkich.
Niby jeden wyłudzacz to mało, ale ziarnko do ziarnka... i kupa kasy idzie do kieszeni cwaniaków i złodziei zamiast tam, gdzie by się naprawdę przydały.
Ja to bym był nawet zqa tym żeby złodziejom ręce ucinać.Zacząłbym od polityków bo kradną najwięcej.
|

|
 |
|
MrMaverick1971 |
Post #4 Ocena: 0 2012-11-15 22:47:04 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat:
Czyli tak jak napisalem: Kazdy ma swoje zasady  Kapowac nie bede, ale bede naciagaczy wysmiewal i ponizal...moze kiedys trafi do pustgo lba, ze okradaja uczciwych ludzi, ktorzy placa podatki i ciezko pracuja.
Jezeli chodzi o nawyki z prl-u , to dotyczy raczej tych , ktorzy uwazaja, ze wszystko im sie nalezy od panstwa i "czy sie robi , czy sie lezy, to zasilek sie nalezy"
Pozdrawiam
|

|
 |
|
seth1977 |
Post #5 Ocena: 0 2012-11-15 23:24:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2008 Skąd: Gdzies na poludniu |
Cytat:
To nie syndrom PRL tylko kwestia zasad.
Osobiscie mam gleboko gdzies kto i na co wydaje kase ktora ode mnie wymuszono pod postacia podatkow. Ani mi od tego nie przybedzie ani nie ubedzie. Czy ja rzad wypiep... na jakies durne pomysly typu walka z globalnym ociepleniem,czy tez da jakiemus niedojdzie,ktorego szczytem marzen jest dostac zasilki w uk.
Swoje dziecko bede uczyl,ze w zyciu trzeba dawac sobie rade samemu,a donoszenie jest be
|

|
 |
|
|
gdanszczanka |
Post #6 Ocena: 0 2012-11-15 23:36:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat:
2012-11-15 23:24:43, seth1977 napisał(a):
Cytat:
To nie syndrom PRL tylko kwestia zasad.
Osobiscie mam gleboko gdzies kto i na co wydaje kase ktora ode mnie wymuszono pod postacia podatkow. Ani mi od tego nie przybedzie ani nie ubedzie. Czy ja rzad wypiep... na jakies durne pomysly typu walka z globalnym ociepleniem,czy tez da jakiemus niedojdzie,ktorego szczytem marzen jest dostac zasilki w uk.
Swoje dziecko bede uczyl,ze w zyciu trzeba dawac sobie rade samemu,a donoszenie jest be

A najbardziej mi sie podoba " niedojda" 
Fakt, ze takich "niedojdow" to sie porobilo w kolo, ze nie sposob zliczyc i troche krew zalewa, ze sie tym jeszcze potrafia przechwalac.... Kazdy ma swoj sposob na zycie - praca,nauka i uczciwosc - nie jest w dzisiejszych czasach zbyt popularnym u naszych rodakow (i nie tylko) pomyslem...
Co zrobic- pewnie wyginiemy jak dinozaury   Phi
|

|
 |
|
alma77 |
Post #7 Ocena: 0 2012-11-16 02:20:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-08-2007 |
To może zapytajcie Anglików co sądzą o tych, którzy okradają ich kraj - fakt, że oni mieli kolonie tu pominiemy.Mam takie uczucie, że bardziej broniony jest złodziej niż ten kto chce mu przerwać kradzież - może ci którzy bronią racji złodzieja zaproszą go do swojego domu, żeby sobie coś wybrał.
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2012-11-16 06:46:05 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
seth1977 |
Post #9 Ocena: 0 2012-11-16 07:59:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2008 Skąd: Gdzies na poludniu |
Nikt tu zlodzieja nie broni. Tak jak Ciupek wczesniej powiedzial,ja tez jestem za tym zeby jak sie ich zlapie odrabywac im rece. Ja po prostu brzydze sie donosicielstwem.
Jaka masz pewnosc,ze czlowiek na ktorego chcesz doniesc,pobiera te zasilki nie slusznie?
Wiesz o nim wszystko?
Jakie sa pobudki popychajace cie do donosu?
Zemsta?Zawisc?
Chcesz doniesc i jestes z tego taka dumna.Dlaczego w takim razie chcesz zrobic to anonimowo?
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #10 Ocena: 0 2012-11-16 08:05:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
No właśnie, może coś konkretnego? Nie ma dzieci, a pobiera na dzieci, czy jak?
I zgadza się - człowiek, choć sam nie pobiera nic nieprawnie - to brzydzi się donosicielstwem. No i choć może aprobować działalność tego, co "uprzejmie donosi", to przecież nie chce takiego w swoim bliskim kręgu, a już na pewno nie jako osobę godną zaufania.
No ale cóż zrobić - hycel też jest potrzebny. I ci co gówno sprzątają - choć potem jakoś głupio im rękę podawać.
|

|

|
|