Str 7 z 7 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-09-24 07:37:12 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
emilia1979146 | Post #2 Ocena: 0 2012-09-24 07:50:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2011 Skąd: village |
Czytam wszystkow tym watku i tak sobie pomyslalam, kiedys moje dziecko mialo problemy z koncentracja, bylo bardzo aktywne. nie mogla usiasc nawet 1 min w niejscu.
Bralismy pod uage ADHD no i poproslilismy o obserwacje, tak tez sie stalo( tak sami zauwazylismy problem i poprosilismy o pomoc). Ja Po obserwacji HV wyslala nas wpierw do dietetyka, no i kompletnie zmieniliamy diete. Likwidacje ABSOLUTNA cukru, zaczelam sama corce robic jogurty ( proste i szybko) Wyspiala mi co dziecko powinno a co nie jesc. Odrobaczylismy sie cala rodzina. Naprawde nie zdaja sobie ludzie sprawy jak wazna jest prawidlowa dieta i jak moze ona wplynac na rozwoj dziecka. Moze idz w tym kierunku? No i musisz zrozumiec rodzicow po drugiej stronie, ze co by bylo jakby twoje dziecko wrocilo ze szkoly pobite przez inne, czy dbalabys ze ma autyzm , adhd czy nie?? Twoja reakcja nie bylaby pokojowa. A ja mysle ze Tobie wygodniej jest poprostu nie wiedziec, od jakiegos czasu dziecko ma problem, sama piszesz , a TY wolisz nie wiedziec. [ Ostatnio edytowany przez: emilia1979146 24-09-2012 08:11 ] |
kolezanka_szkla | Post #3 Ocena: 0 2012-09-24 08:30:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
No to skoro sama widzisz roznice w rozwoju pomiedzy swoimi synami - moze warto sie zastanowic skad ona sie bierze?
Normy zachowania w Polsce i w Anglii sa takie same. Jedynym wyjsciem, jakie widze - to zmiana szkoly/przedszkola na inne angielskie. Wtedy zobaczysz, czy cos sie zmieni. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|