MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PILNIE POTRZEBUJE POMOCY- CHCA DZIECKO UZNAC ZA AUTYSTYCZNE

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 4 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-09-21 07:12:26 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-21 07:21:51 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #3 Ocena: 0

2012-09-21 07:28:40 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Kredka na poczatek usiadz i ochlon.

Wiem ze ciezko jest zaakceptowac taka diagnoze. Jesli psycholog sie myli to ktos to wkoncu zauwazy, dlatego ze to dopiero pierwsze badania, beda pozniej nastepne i co za tym idzie w innych miejscach u innych osob.
Ale jesli sie nie myli to otrzyma fachowa pomoc, gorzej gdyby nikt tego nie zauwazyl mozna by bylo dziecku wyrzadzic duza krzywde bo dzieci autystyczne i z ADHD powinny byc innaczej traktowane. Szkola i jak rowniez rodzice uzyskaja odpwoiednie wskazowki.

Poczytaj o autyzmie, sa rozne fazy, rodzaje........nie wiem jak to fachowo sie nazywa, jak rowniez to ze autyzm objawia sie w roznym wieku, gdzie wczesniej nie ma zadnych objawow.

Daj sobie pomoc, sobie i dziecku

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2012-09-21 07:40:49 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Na poczatek napisz moze (jesli chcesz, oczywiscie), jak wyglada decyzja, kto ja podjal.
Moze to zwykle niezrozumienie, niedogadanie sie miedzy szkola a rodzicem.
A z realiow, uznanie dziecka za autystyczne wcale nie jest takie szybkie (mam na mysli diagnoze z prawdziwego zdarzenia).
Bylas w szkole by porozmawiac, jak bedzie wygladal dzien dziecka, jak wspolpracowac ze szkola, jak pracowac z dzieckiem.

W poprzednich postach jest duzo prawdy, to od domu w duzej mierze zalezy wychowanie dziecka, tym bardziej sprawiajacego problemy, dojsce, skad te problemy, co lezy u podstaw.
Od kiedy dziecko jest w UK, gdzie chodzilo do pl przedszkola, tu czy w PL?
Naiwasem mowiac, problemy z dzieckiem beda narastac, beda coraz bardziej wymagajace inwencji wlasnej rodzicow.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-09-21 07:40:58 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2012-09-21 07:43:09 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

A rozmawialas w szkole o problemach dziecka?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-09-21 07:46:43 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-21 07:59:04 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #9 Ocena: 0

2012-09-21 08:10:20 (13 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Miałam nie pisać, bo robi sie tu rzeczywiście gorąco a ja nie lubię uczestniczyć w pyskowkach,ale...
Abstrahujac od tego podejrzenia o autyzm, myśle sobie, ze przyczyna problemów Twojego synka moze być bariera językowa. Tam gdzie nie moze poradzić sobie słowami, próbuje pięściami i nie jest to nic niezwykłego. Ten mechanizm z reguły tak działa wsród dzieci. Z drugiej strony pisalas, ze chodził do angielskiego przedszkola dłuższy czas, naprawdę nie nauczył sie tam języka? To mnie zastanawia.
Moze to jego główny problem?

Do góry stronyOffline

mamcia1

Post #10 Ocena: 0

2012-09-21 08:36:07 (13 lat temu)

mamcia1

Kobieta

Z nami od: 05-08-2009

Tez sie zgadzam z tym ,ze nierozumienie jezyka moze miec wplyw na zachowanie. Z moim partnerem zaczelismy mowic w dwoch jezykach jak syn skonczyl dwa lata. Ja mowie po polsku on do maluchow tylko po angielsku. zarzucano mi ,ze male dzieci szybko sie ucza i teraz go mecze ale moj maly zaczal przedszkole i dogaduje sie bez problemu.Nauczycielka go rozumie i dzieci tez ,wiec ,ze dobrze zrobilismy bo zapewne ulatwilo mu to start. Biegalam po klubach i zostawialam go na zajeciach gdzie sie dalo. Problem ma tez moj brat ze swoim malym ,ktory chodzi teraz do drugiej klasy.Jego syn tez jest nieustepliwy i uparty,wiec wezwali psychologa i obserwowali go na zajeciach. Mlody bil inne dzieci i jest agresywny. Teraz szkola chce wspolpracowac przez ten rok szkolny z mlodym na zasadzie ,ze dyscyplina w szkole i w domu taka sama mniejszy zakres obowiazkow w szkole i troszke zajec do domu wiecej anizeli inne dzieci i szkola zalatwila logopede. Nie rozumiem jak moga postawic diagnoze nie probujac innej metody .

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,