Str 4 z 7 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-09-21 07:12:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2012-09-21 07:21:51 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wielbicielka | Post #3 Ocena: 0 2012-09-21 07:28:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Kredka na poczatek usiadz i ochlon.
Wiem ze ciezko jest zaakceptowac taka diagnoze. Jesli psycholog sie myli to ktos to wkoncu zauwazy, dlatego ze to dopiero pierwsze badania, beda pozniej nastepne i co za tym idzie w innych miejscach u innych osob. Ale jesli sie nie myli to otrzyma fachowa pomoc, gorzej gdyby nikt tego nie zauwazyl mozna by bylo dziecku wyrzadzic duza krzywde bo dzieci autystyczne i z ADHD powinny byc innaczej traktowane. Szkola i jak rowniez rodzice uzyskaja odpwoiednie wskazowki. Poczytaj o autyzmie, sa rozne fazy, rodzaje........nie wiem jak to fachowo sie nazywa, jak rowniez to ze autyzm objawia sie w roznym wieku, gdzie wczesniej nie ma zadnych objawow. Daj sobie pomoc, sobie i dziecku |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2012-09-21 07:40:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Na poczatek napisz moze (jesli chcesz, oczywiscie), jak wyglada decyzja, kto ja podjal.
Moze to zwykle niezrozumienie, niedogadanie sie miedzy szkola a rodzicem. A z realiow, uznanie dziecka za autystyczne wcale nie jest takie szybkie (mam na mysli diagnoze z prawdziwego zdarzenia). Bylas w szkole by porozmawiac, jak bedzie wygladal dzien dziecka, jak wspolpracowac ze szkola, jak pracowac z dzieckiem. W poprzednich postach jest duzo prawdy, to od domu w duzej mierze zalezy wychowanie dziecka, tym bardziej sprawiajacego problemy, dojsce, skad te problemy, co lezy u podstaw. Od kiedy dziecko jest w UK, gdzie chodzilo do pl przedszkola, tu czy w PL? Naiwasem mowiac, problemy z dzieckiem beda narastac, beda coraz bardziej wymagajace inwencji wlasnej rodzicow. |
Post #5 Ocena: 0 2012-09-21 07:40:58 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2012-09-21 07:43:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
A rozmawialas w szkole o problemach dziecka?
|
Post #7 Ocena: 0 2012-09-21 07:46:43 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2012-09-21 07:59:04 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
perfekcja | Post #9 Ocena: 0 2012-09-21 08:10:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
Miałam nie pisać, bo robi sie tu rzeczywiście gorąco a ja nie lubię uczestniczyć w pyskowkach,ale...
Abstrahujac od tego podejrzenia o autyzm, myśle sobie, ze przyczyna problemów Twojego synka moze być bariera językowa. Tam gdzie nie moze poradzić sobie słowami, próbuje pięściami i nie jest to nic niezwykłego. Ten mechanizm z reguły tak działa wsród dzieci. Z drugiej strony pisalas, ze chodził do angielskiego przedszkola dłuższy czas, naprawdę nie nauczył sie tam języka? To mnie zastanawia. Moze to jego główny problem? |
mamcia1 | Post #10 Ocena: 0 2012-09-21 08:36:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2009 Skąd: birmingham |
Tez sie zgadzam z tym ,ze nierozumienie jezyka moze miec wplyw na zachowanie. Z moim partnerem zaczelismy mowic w dwoch jezykach jak syn skonczyl dwa lata. Ja mowie po polsku on do maluchow tylko po angielsku. zarzucano mi ,ze male dzieci szybko sie ucza i teraz go mecze ale moj maly zaczal przedszkole i dogaduje sie bez problemu.Nauczycielka go rozumie i dzieci tez ,wiec ,ze dobrze zrobilismy bo zapewne ulatwilo mu to start. Biegalam po klubach i zostawialam go na zajeciach gdzie sie dalo. Problem ma tez moj brat ze swoim malym ,ktory chodzi teraz do drugiej klasy.Jego syn tez jest nieustepliwy i uparty,wiec wezwali psychologa i obserwowali go na zajeciach. Mlody bil inne dzieci i jest agresywny. Teraz szkola chce wspolpracowac przez ten rok szkolny z mlodym na zasadzie ,ze dyscyplina w szkole i w domu taka sama mniejszy zakres obowiazkow w szkole i troszke zajec do domu wiecej anizeli inne dzieci i szkola zalatwila logopede. Nie rozumiem jak moga postawic diagnoze nie probujac innej metody .
|