MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Byla przemoc domowa..ku przestrodze...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 6 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2012-09-10 19:16:20 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-09-10 18:49:38, jojomaster napisał(a):
pol-trafione. lekcja jaka dziecko z tej sytuacji wyniesie, to to ze zwierzeta to przedmioty i samo bedzie tak postepowac... a matki i tak nie warto sluchac, bo ciagle marudzi, kaze myc zeby, jesc lekarstwa i jedzenie...

zalezy jak traktujesz, bo mi nie przyszlo do glowy kopac psa, a tym bardziej dziecka czy kobity...

hehe, matka nie wazna, wazny ojciec :-P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anakon

Post #2 Ocena: 0

2012-09-12 14:25:50 (13 lat temu)

anakon

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 01-09-2012

Agresja przejawia sie w rozny sposob i w roznych sferach zycia.
Może to być sfera seksu (np. „jesteś moją żoną, więc musisz ze mną współżyć wtedy, kiedy ja chcę i w taki sposób, w jaki ja chcę”;), finansów (np. „jestem głową rodziny, więc masz mi oddawać zarobione przez ciebie pieniądze”;), społeczna (np. „nie będziesz spotykać się z koleżankami, bo ci robią wodę w mózgu”;) czy psychologiczna (np. „jesteś tak głupia, że powinnaś się cieszyć, że z tobą w ogóle jestem”;).
Dizeci nie widza co jest dobre a co zle.To my rodzice,dorosli uczymy ich tego.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2012-09-12 14:32:45 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-09-12 14:25:50, anakon napisał(a):
Może to być sfera seksu (np. „jesteś moją żoną, więc musisz ze mną współżyć wtedy, kiedy ja chcę i w taki sposób, w jaki ja chcę”;), finansów (np. „jestem głową rodziny, więc masz mi oddawać zarobione przez ciebie pieniądze”;), społeczna (np. „nie będziesz spotykać się z koleżankami, bo ci robią wodę w mózgu”;) czy psychologiczna (np. „jesteś tak głupia, że powinnaś się cieszyć, że z tobą w ogóle jestem”;).

to wszystko nazywa sie agresja??? :-o
ja myslalem, ze seksoholizm, skapstwo, zazdrosc, zaborczosc czy narcyzm... ale, skoro te wszystkie uczucia sa tylko agresja to najlepsze co facet moze zrobic, to strzelic sobie w leb zaraz po slubie... tak, to zawsze bedzie agresywny i znecal sie nad rodzina

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #4 Ocena: 0

2012-09-12 15:26:59 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2012-09-12 14:32:45, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

ja myslalem, ze seksoholizm, skapstwo, zazdrosc, zaborczosc czy narcyzm... ale, skoro te wszystkie uczucia sa tylko agresja to najlepsze co facet moze zrobic, to strzelic sobie w leb zaraz po slubie... tak, to zawsze bedzie agresywny i znecal sie nad rodzina

Naprawdę nie widzisz agresji w np. gwałceniu żony, zabierania jej pieniędzy zarobionych przez nią, ograniczaniu jej kontaktów towarzyskich? :-o Przecież Anakon własnie o tym pisze. Jeśli nie jest to agresja to co nią jest? Kiedy agresja się zaczyna i jak przejawia?

Do góry stronyOffline

anakon

Post #5 Ocena: 0

2012-09-12 21:02:08 (13 lat temu)

anakon

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 01-09-2012

Odbieglismy troche od tematu by przez chwile zastanowic sie czym jest agresja,ktora pozniej rodzi przemoc.I jak widac kazdy ma inne pojecie na temat agresji.Agresja rodzi przemoc.
Wiec czym jest agresja??? a co przemoca ??? w kontaktach miedzy ludzkich...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2012-09-12 23:21:08 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Cytat:

Ja wlasnie to wszystko nazwalabym przemoca. Sa rozne oblicza przemocy- fizycznej (gdzie zlosc przeradza sie w agresje i fizyczne ataki), i psychicznej (ponizanie, kontrolowanie, izolowanie, obwinianie, grozenie biciem, grozenie odrzuceniem przez znajomych).

Dzisiaj uslyszalam od osoby skazanej za pobicie partnerki, ze on nie wiedzial, ze plucie w twarz moze byc odebrane jako atak na osobe....:-?:-o...osobiscie wolalabym zostac spoliczkowana niz opluta, ale jak widac z przykladu dla niektorych jest to zupelnie normalna forma "komunikowania sie" z partnerem.
Ada

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #7 Ocena: 0

2012-09-13 02:30:43 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-09-12 23:21:08, Adacymru napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Ja wlasnie to wszystko nazwalabym przemoca. Sa rozne oblicza przemocy- fizycznej (gdzie zlosc przeradza sie w agresje i fizyczne ataki), i psychicznej (ponizanie, kontrolowanie, izolowanie, obwinianie, grozenie biciem, grozenie odrzuceniem przez znajomych).

Dzisiaj uslyszalam od osoby skazanej za pobicie partnerki, ze on nie wiedzial, ze plucie w twarz moze byc odebrane jako atak na osobe....:-?:-o...osobiscie wolalabym zostac spoliczkowana niz opluta, ale jak widac z przykladu dla niektorych jest to zupelnie normalna forma "komunikowania sie" z partnerem.

Ada Ty to chyba jesteś niespotykanie opanowana, bo ja osobiście gdybym usłyszał takie słowa o gościa to chyba sam bym mu napluł w twarz na dowidzenia. Tak, aby dalej żył z przekonaniem że takie zachowanie jest powszechne.
A gdybym był sędzią, to dostałby taka sama karę co zrobił. Tylko że wykonanie w miejscu publicznym. Kazał bym przywiązać go do słupa w centrum miasta, zakleił taśma usta i oczy. Umieścił tabliczkę z informacją za co ta kara. Przez 24h pozwoliłobym przechodniom pluć mu w twarz. Pobierając symboliczną opłatę £0.5 i zebrane pieniądze przekazalbym na cele charytatywne.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-09-13 05:47:21 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #9 Ocena: 0

2012-09-13 08:29:21 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Cytat:

2012-09-12 23:21:08, Adacymru napisał(a):

:-o:-o:-o
To juz mnie nic nie zdziwi... W pakiecie startowym z okazji ciazy, dostalam ulotke o przemocy domowej. Ubawilam sie czytajac ja. Chodzilo o wyszczegolnienie, czego moj partner nie powinien robic. Ze nie powinien na mnie pluc, nie powinien uzywac w stosunku do mnie niecenzuralnych slow, mowic mi ze jestem gruba, brzydka itd., nie powinien zabierac mi moich pieniedzy, zabraniac mi ubierac sie tak jak ja chce, zabraniac mi spotykania sie z moimi znajomymi, nie powinien mnie uderzac reka ani kopac, targac za wlosy, chwytac tak, ze sprawialo by mi to bol, wymuszac seksu, oblewac zadnymi plynami, rzucac we mnie przedmiotami itp. Szczegolowo jak dla przedszkolaka. Wydawalo mi sie ze okreslenie "przemoc" jest dosc jasne, tymczasem dostalam liste dosc - jak dla mnie - absurdalna. Okazuje sie ze nie taka ona basurdalna.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Inklemon

Post #10 Ocena: 0

2012-09-13 09:40:08 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Dobre, ta lista !

Ja bym jeszcze zapodała : psychoterror.

Miałam do czynienia z przypadkiem, kiedy facet, aby wymusić ustępstwa od żony w sprawach, na które ona nie chciała się zgodzić, regularnie "popełniał samobója". Po awanturze (bezskutecznej dla niego) wchodził do wanny z wodą i siedząc w wannie trzymał włączoną, działającą suszarkę do włosów, grożąc, ze tę suszarkę wrzuci do wody. Kobita długo odchodziła od zmysłów, w panicznym strachu, ze oto on się zabija, bo ona sie nie chce z nim zgodzić, zanim zorientowała się, że to jest perfidna, straszna GRA zwana psychoterror.

Słyszałam też o przypadkach, kiedy ktoś inny "wieszał się" kilkuktotnie, najpierw pozostawiając zawiązany odpowiednio sznur w wystarczająco widocznym miejscu i pisząc listy pożegnalne, pozostawiane na komputerze. Te listy i ten sznur : kobicie włosy stały dęba z przerażenia. I o to chodziło ! A jaka ustępliwa była nagle i zatroskana o niego ! A jakie wtedy decyzje podejmowała (niekorzystne dla niej, a korzystne dla niego). Metoda - bajka !

Oczywiście to również jest przemoc 100%. Zdarza się wcale nie rzadko i tez powinno być na liście.
Pozdrawiam wszystkie Panie, które np. spłacają po rozwiedzionym mężu / partnerze wszystkie jego kredyty, które mu poręczyły, chociaż zasadniczo były przeciw. Ha !

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,