Cytat:
2012-08-29 20:16:06, ewa8812 napisał(a):
Santander to dziadostwo ja mam i za kazde placenie karta place 5 funtow przez pol roku nie pobierali nawet nie bylam tego swadoma a teraz juz im zaplacilam w cagu miesiaca 300 Funtow i nadal mi chyb bendarobic debety bo te konto mam juz prawe rok czasu i prawie caly czas placilam krta
Po pierwsze nie rozumiem co piszesz, mocno niezrozumiały jest twój tekst.
Mam konto w Santanderze od roku, kartę do tego konta oraz dodatkowo kartę kredytową. Konto jest bezpłatne, za płacenie zarówno kartą debetową jak i kredytową bank żadnych prowizji nie pobiera.
do autora wątku:
Co do Lloydsa to miałem tam konto 4 lata i nigdy nie miałem powodów do narzekań. Jedyny powód zmiany konta to 200 funtów jakie płacił Santander za przeniesienie.
Wielu moich znajomych narzeka jednak na Lloydsa, zarówno Polacy jak i Anglicy jednak są to tacy znajomi, którzy żyją od pierwszego do pierwszego, nie mają żadnych oszczędności, często nieodpowiedzialnie wydają pieniądze lub ładują się w kontrakty i kredyty, których później nie są w stanie spłacać. Narzekają na Lloydsa, gdy jakaś firma ściągnie direct debit a na koncie pusto. Podobno wtedy Lloyds jest najgorszym bankiem. Ja nie wiem, jak to dokładnie jest bo nigdy nie udało mi się zejść poniżej zera.
Lloyds i Santander mają w swojej ofercie bezpłatne konta, w żadnym banku chyba nie ma obowiązku wykupywania jakichkolwiek ubezpieczeń w tych dwóch wymienionych przeze mnie na pewno nie ma takiego obowiązku, obydwa banki wydają karty, które nie są kartami zbliżeniowymi, karty visa, mastercard działają wszędzie na świecie, obydwa banki mają dostęp on-line(oczywiście bezpłatne przelewy on-line).
Mimo złych opinii ja obydwa banki polecam, obydwa spełniają twoje oczekiwania.