W zadnym z ogladanych mieszkan, nie mozna bylo anteny zawiesic, a te ktore mialy balkony to nawet prania nie mozna bylo wywiesic....
Dzieki za pomoc!
|
---|---|
WhiteDaisy | Post #1 Ocena: 0 2012-07-11 19:12:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-03-2012 Skąd: Reading |
Mam takie pytanie. Musimy sie wyprowadzic z mieszkania. Mamy jedno na oku, ale problem jest taki, ze to nowy budynek, a w zwiazku z tym, nie ma mozliwosci powieszenia anteny. Z tego co sie zdazylam zorientowac, okna sa na poludnie wiec w dobrym kierunku. Czy istnieje jaks mozliwosc odbioru polskiej telewizji, poza wstawieniem anteny w otwarte okno? Czy sa jakies sposoby?
W zadnym z ogladanych mieszkan, nie mozna bylo anteny zawiesic, a te ktore mialy balkony to nawet prania nie mozna bylo wywiesic.... Dzieki za pomoc! Kto zapomni o swoich korzeniach ten spędzi życie w cieniu obcych drzew.
|
Post #2 Ocena: 0 2012-07-11 19:18:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-07-11 19:20:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
niestety to jest problem, czasami udaje się w domu za szybą, pod warunkiem że są pojedyncze szyby, będzie obraz bardzo słaby i często będzie zawodził, ale czasami działa.
Inny sposób to zapytaj się a nawet sprawdź czy aby czasem jedna z anten centralnych nie jest ustawiona na HB-13E, czasami w instalacjach zbiorczych są dwa gniazdka, jedno na HB-13E i na SKY Coraz częściej spotykam się z takimi obostrzeniami, gdzie jest dokładnie napisane co może być na balkonie, zazwyczaj tylko stolik krzesła i donica z kwiatkiem, albo nawet i to nie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2012-07-11 19:47:06 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-07-11 19:47:35 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2012-07-11 19:51:50 (13 lat temu) |
cieńkie pojedyncze szyby jakoś jeszcze łapią sygnał, sprawdzone, ale jak są podówjne, a podejzewam że skoro budynek jest nowy i takie cyrki, to oni tam mają podwójne albo potrójne.
nie odbierze za skuczybyka, nawet jak postawisz wielką miche, to i tak będzie za mało i za bardzo poszatkowany sygnał. Ew można zagrać w gumy, i kupić flat sat panel, tyle że to dość droga zabawka. i postawić tak by jak najmniej rzucało się w oczy. a jak by kto pytał to jest to internet do pracy. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2012-07-11 19:58:56 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-07-11 19:47:06, Wredny-Werdew napisał(a): Cytat: 2012-07-11 19:20:33, krakn napisał(a): ... Coraz częściej spotykam się z takimi obostrzeniami, gdzie jest dokładnie napisane co może być na balkonie, zazwyczaj tylko stolik krzesła i donica z kwiatkiem, albo nawet i to nie. To ja się jeszcze raz zapytam, dla czego mam płacić ciężkie pieniądze za balkon z którego i tak nie mogę korzystać. ![]() Możesz... możesz sobie wyjść, popatrzeć .... jaki świat jest piękny ![]() powiem ci że tam gdzie mieszkałem to przez 2 lata był pełen luz, potem się zarząd zminił i zaczeły się cyrki, do tego sky dał w łape i pojawił się przepis o zakazie anten, przez chyba 2 lata się z nimi bawiłem w ciuciubabkę. Nie ma to jak swój kawałek ogrodu czy domek, w tych blokach to nie raz większe są rygory niż w Alternatywy 4. Co ja się nieraz nawk@@ gdy muszę tam pracować... W sumie paskudny bunkier, tyle że są dywany na klatce to wtedy już jest ę ą, normalnie stolyca panie ![]() i cieć na bramie co kurna uważa się za boga. masakra Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2012-07-11 20:16:48 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2012-07-11 20:21:02 (13 lat temu) |
paolomario, zapomnij o wieszaniu czego kolwiek a o bluszczach zwłaszcza
![]() Są budynki gdzie masz wrażenie że do domu ci chcą ingerować. A sąsiedzi skutecznie im w tym pomagają. Mozesz sobie oglądać TV w dowolnym języku jaki jest dostępny na SKY ![]() ![]() Jak ci nie odpowiadają warunki to poszukaj sobie innego miejsca i tyle Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
forumuser | Post #10 Ocena: 0 2012-07-11 21:03:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 |
Jesli nie masz kontraktu na 100 lat to poczekaj do konca i przejrzyj oferty tv przez internet. Testowalem Polsky TV i Weeb i obie sa w miare ok. Z przewaga Polsky za dostep do archiwum przez dwa tygodnie. Za Weeb przemawia cena.
|