MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mamy wychowujace dzieci - nie pracujace

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agarudii

Post #1 Ocena: 0

2012-07-09 17:18:41 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

no wlasnie ja tez sie zastanawiam, o co chodzi z tym umartwianiem sie i siedzieniem w domu. ja tez jestem mama, mozna powiedziec, siedzaca w domu, ale rok temu zaczelam wolontariat, teraz mam 3 platne godziny w tygodniu :-] ale zawsze to cos. pozatym play grupy, basen, zajecia taneczne itp itd,. jak sie chce to sie wyjdzie z domu do ludzi, nawet z niemowlaczkiem ( moja mala miala 4tygodnie jak byla na pierwszych zajeciach dla niemowlaczkow)
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Mimra-84

Post #2 Ocena: 0

2012-07-09 18:04:05 (13 lat temu)

Mimra-84

Kobieta

Z nami od: 01-06-2012

ja nie uwazam,ze sie nad soba uzalam :) sama wybralam takie zycie.to ze czasami ma sie gorsze dni,to nie jest uzalanie,ja zaraz rodze i wtedy to juz chyba wogole nie bedzie czasu na nude hehe:)chociaz,teraz tez nie moge powiedziec ze sie nudze.moze czasem jak rano wstaje i patrze ze znowu pada deszcz,a maly ma gile pod nosem i marudzi to sobie mysle ze mnie to denerwuje ze znowu trzeba dzien spedzac tak samo,czyli wstac,ogarnac,ugotowac...ale mi to sprawia przyjemnosc,lubie moje obowiazki domowe,a ze czasami ma sie gorszy humor to chyba normalne.

Do góry stronyOffline

Antique

Post #3 Ocena: 0

2012-07-09 19:07:40 (13 lat temu)

Antique

Kobieta

Z nami od: 04-03-2012

mimra tu nie chodzi o wybor zycia. dzieci to nie wiezienie ja tez mam coreczke 4 miesieczna juz i tez na poczatku czulam sie jak w wiezieniu w domu i sama sie koplam w D... rozejrzalam sie popytalam znajome polozne zaczelam chodzic na zajecia dla mam z dziecmi masaze, basen, zebrania w przedszkolach gdzie rozmawialysmy z hv o zywieniu niemowlakow itd poznalam mamy z okolicy i juz mialam towarzystwo do spacerow, wycieczek czy zabaw. To jest latwiejsze niz sie mysli posiadanie dzieci nie uziemia w domu i nie przekresla znajomych. tez mi sie ukruszylo wiele znajomosci bo przez to ze pracuja mijamy sie do tej pory czasowo (wiadomo malenstwo trzeba wykompac i polozyc spac wiec wieczorne wypady odpadaja). Dlatego poznalam kobiety z takimi "mozliwosciami" jak ja :D i tez mysle nad wolontariatem. Byle wychodzic byle do ludzi reszta sama idzie dalej. Zwariowalabym zakopujac sie tylko w kuchni, pieluszkach i przy odkurzaczu... rozejrzyj sie napewno dookola ciebie jest mnostwo mozliwosci :-) wystarczy po nie siegnac :-) z odwaga i usmiechem, takich mam jak my jest wokol na peczki :-]
Wole nie miec nic, niz miec cos na niby...

Do góry stronyOffline

emilia1979146

Post #4 Ocena: 0

2012-07-09 19:18:08 (13 lat temu)

emilia1979146

Kobieta

Z nami od: 10-01-2011

JA- mama 4 letniej coreczki i za pare tygodni mama kolejnej niespodzianki. Nie pracuje juz 4 lata , chodzilam z corka do roznych play group, na plac zabaw... Ale jak zaszlam w te ciaze - siedze w domu, to juz prawie 6 miesiecy jak moje zycie to tylko sofa, lozko, szpital, polozna...
Domem zajmuje sie -tesciowa, po kilku poronieniach , pod specjalna opieka, nie robie NIC!!!
Straszne mowie wam, przy zdrowych zmyslach trzyma mnie tylko mysl ze to moje dzieciatko w brzuszku i musze zrobic wszystko by sie urodzilo zdrowe...

Oststnio bylam gotowa zaplacic by ktos mi dal jakas prace , ktora moge wykonywac w domuu cokolwiek bym cos robila...

[ Ostatnio edytowany przez: emilia1979146 09-07-2012 19:19 ]

Do góry stronyOffline

Mimra-84

Post #5 Ocena: 0

2012-07-09 19:48:25 (13 lat temu)

Mimra-84

Kobieta

Cytat:

2012-07-09 19:07:40, Antique napisał(a):
mimra tu nie chodzi o wybor zycia. dzieci to nie wiezienie ja tez mam coreczke 4 miesieczna juz i tez na poczatku czulam sie jak w wiezieniu w domu i sama sie koplam w D... rozejrzalam sie popytalam znajome polozne zaczelam chodzic na zajecia dla mam z dziecmi masaze, basen, zebrania w przedszkolach gdzie rozmawialysmy z hv o zywieniu niemowlakow itd poznalam mamy z okolicy i juz mialam towarzystwo do spacerow, wycieczek czy zabaw. To jest latwiejsze niz sie mysli posiadanie dzieci nie uziemia w domu i nie przekresla znajomych. tez mi sie ukruszylo wiele znajomosci bo przez to ze pracuja mijamy sie do tej pory czasowo (wiadomo malenstwo trzeba wykompac i polozyc spac wiec wieczorne wypady odpadaja). Dlatego poznalam kobiety z takimi "mozliwosciami" jak ja :D i tez mysle nad wolontariatem. Byle wychodzic byle do ludzi reszta sama idzie dalej. Zwariowalabym zakopujac sie tylko w kuchni, pieluszkach i przy odkurzaczu... rozejrzyj sie napewno dookola ciebie jest mnostwo mozliwosci :-) wystarczy po nie siegnac :-) z odwaga i usmiechem, takich mam jak my jest wokol na peczki :-]

Do góry stronyOffline

Mimra-84

Post #6 Ocena: 0

2012-07-09 19:54:23 (13 lat temu)

Mimra-84

Kobieta

ehh i wszystko co napisalam sie zmazalo :-? chcialam tylko napisac ze ja nie czuje sie jakos zle bedac mama niepracujaca :) jestem w Anglii dopiero od roku,i pomalu zacynam sie tu oswajac,mam jeszcze problem z jezykiem i to jest dla mnie jakas blokad,ale tez nie jest tak ze nie mam tu nikogo i ze od rana do nocy siedzimy z Malym w domu i patrzymy w sciany,Mam tu tesciow,juz kilku znajomych,nie narzekam.zaraz bedzie druga dzidzia,mi to odpowiada.Tak jak pisalam to najtrudniejsze bylo dla mnie pierwsze 8 miesiecy,ale mielismy i problemy zdrowotne z malym...nie bylo to spowodowane siedzieniem w domu,tylko raczej bezsilnoscia.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-07-09 20:01:39 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #8 Ocena: 0

2012-07-09 20:25:44 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Emilia, moja bratowa, po jednym poronieniu, też niestety całą ciążę na leżąco spędziła w domu. Jedynie do łazienki mogła iść, no i na wizyty, na zasadzie, do samochodu i z samochodu. W prowadzeniu domu pomagała jej koleżanka, mój brat i obie mamy, które przyjeżdżały kiedy tylko mogły.
Cały ten trud został wynagrodzony i to podwójnie i dziś jest mamą przecudownych bliźniaczek :)

Do góry stronyOffline

Antique

Post #9 Ocena: 0

2012-07-09 21:47:13 (13 lat temu)

Antique

Kobieta

Z nami od: 04-03-2012

mimra a skad ty dokladnie jestes?
Wole nie miec nic, niz miec cos na niby...

Do góry stronyOffline

Mimra-84

Post #10 Ocena: 0

2012-07-10 09:56:50 (13 lat temu)

Mimra-84

Kobieta

Ja od niedawna mieszkam w Andover.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony