Str 9 z 12 |
|
---|---|
justin1976 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-27 15:13:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Clockwork o moje rozumienie tekstu nie musisz się marwić. Jest bardzo dobre... No chyba, że Ty nie potrafisz przekazać tego co myślisz za pomocą słowa pisanego. No bo jakoś większość Cię zrozumiało podobnie jak ja.
Już kotś Ci powiedział, że jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie, to nawet nie musisz tutaj wchodzić i czytać. Póki co nie pomogłeś nikomu swoimi postami w tym wątku. |
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2012-10-27 15:25:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2012-10-27 15:13:48, justin1976 napisał(a): Clockwork o moje rozumienie tekstu nie musisz się marwić. Jest bardzo dobre... No chyba, że Ty nie potrafisz przekazać tego co myślisz za pomocą słowa pisanego. No bo jakoś większość Cię zrozumiało podobnie jak ja. Już kotś Ci powiedział, że jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie, to nawet nie musisz tutaj wchodzić i czytać. Póki co nie pomogłeś nikomu swoimi postami w tym wątku. alez potrafie, tyle ze jezyka polskiego wciaz sie ucze namietnie ![]() nie kazdy post musi pomagac, moj byl tylko moim spostrzezeniem i prostym pytaniem: jak ktos chce uczyc dziecko polskiego, samemu go nie umiejac? |
gdanszczanka | Post #3 Ocena: 0 2012-10-27 17:53:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
A tak sie staralam przerwac ten lancuszek komplementow
Fakt jako pedagog z zawodu powiem ze - nie mozna dobrze nauczyc jak sie samemu nie wie Nie mozna byc LOGOPEDA jak sie sepleni... SORRRY ![]() Phi
|
Wilma8 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-27 18:13:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2012 Skąd: Southampton |
Do gdanszczanka,Ty wiedziałas o swoim wyjezdzie miałas to zaplanowane,ja nie ,ot taka mala wielka roznica.
Uwielbiam zapach luksusu...
|
Post #5 Ocena: 0 2012-10-27 18:23:28 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Wilma8 | Post #6 Ocena: 0 2012-10-27 18:29:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2012 Skąd: Southampton |
Tu nie chodzi o poziom w polskich szkolach,bo moj do szkoly nie chodzil,tu chodzi o to ,ze wlasnie nie chodził bo 2 rozne systemy i 2 lata roznicy w wieku rozpoczecia nauki i w tym caly szkopuł,ale co tam nadrobimy, z dnia na dzien sa postepy w matematyce,gorzej tylko z angielskim,ale tu czas na to pracuje,pozdrawiam.
Uwielbiam zapach luksusu...
|
justin1976 | Post #7 Ocena: 0 2012-10-27 19:14:07 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-10-27 17:53:09, gdanszczanka napisał(a): A tak sie staralam przerwac ten lancuszek komplementow Fakt jako pedagog z zawodu powiem ze - nie mozna dobrze nauczyc jak sie samemu nie wie Nie mozna byc LOGOPEDA jak sie sepleni... SORRRY ![]() Zgadza sie, ale podstawy języka ma każdy z nas. Każdy potrafi czytać i pisać zdania typu "Ala ma kota." A tu właśnie o taką naukę chodzi. Sama uczyłam swoją starszą córkę podstaw polskiego. I co? Dziewczyna potrafi bardzo dobrze porozumiewać się w tym języku w mowie i w piśmie. Chętnie czyta również polskie książki. A muszę dodać, że nigdy nie chodziła do szkółek sobotnich, a ze mnie żaden pedagog jest. Dopiero od niedawna zaczęła uczęszczać na lekcje, które mają ją przygotowac do egazminu GCSE. I co się okazało? Jest na lepszym poziomie niż niektóre dzieci chodzące już wcześniej na lekcje polskiego. Dlatego chyba nieźle mi wyszło uczenie jej samodzielnie. Z młodszą córką mam zamiar robić tak samo. |
gdanszczanka | Post #8 Ocena: 0 2012-10-27 19:30:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Moja mala (o ktorej nie wspominalam bo nie na temat tylko starszy syn moze byc gwiazda w tym watku) sie tu urodzila i w domu sie nie naslucha polskiego ani z telewizji ani z rozmow - tylko sporadycznie w momentach odwiedzin znajomych lub rodziny...
A teraz w wieku 6 lat wykazala chec poznania co znaczy ten szelest ktorym mama od czsy do czsu pyskuje - wiec siedze i sie bawimy w szkole - ale to bardziej dla przyjemnosci niz z innych bardziej chwalebnych powodow. A z nauka to nie takie prosta - ala ma kota a pies to As - podtrzymuje swoja opinie- Nie mozna byc logopeda jak sie sepleni i uczyc kogos jak sie samemu nie umie - ![]() ![]() ![]() Phi
|
justin1976 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-27 19:42:54 (13 lat temu) |
A jednak jak ktoś chce to może. Sama jestem tego przykładem. Miałam do dyspozycji jedynie "Elementarz", a w późniejszym czasie wydrukowane z internetu teksty dyktand. Śmiem twiedzić, że niektórzy nauczyciele w szkoła robią niewiele więcej. Przynajmniej tak bywało za moich czasów.
A moje dziecko było szczęśliwe, że mama je uczy i nie musi w soboty jeździć na dodatkowe lekcje. |
Samurajka | Post #10 Ocena: 0 2012-10-27 20:56:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Kochani mam pytanie.
O szkolnictwie w UK nie wiem komletnie nic. Chodzi o mojego bratanka. W Polsce skonczyl gimnazjum,wyjechal wraz z rodzicami do UK,do 16 roku zycia uczyl sie,potem przestal... Byla to nieprywatna szkola. Brat rozstal sie z zona...i teraz ona ( po roku czasu) odezwala sie ze musiala zaplacic kare 500 funtow za przerwanie nauki przez syna,zada pieniedzy zatem od bylego meza. Chcialam sie tylko upewnic,ze takie cos jest realne. Dzieki z gory za pomoc. Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |