MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nasze Dzieci w ang szkolach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 9 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

justin1976

Post #1 Ocena: 0

2012-10-27 15:13:48 (13 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Clockwork o moje rozumienie tekstu nie musisz się marwić. Jest bardzo dobre... No chyba, że Ty nie potrafisz przekazać tego co myślisz za pomocą słowa pisanego. No bo jakoś większość Cię zrozumiało podobnie jak ja.
Już kotś Ci powiedział, że jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie, to nawet nie musisz tutaj wchodzić i czytać. Póki co nie pomogłeś nikomu swoimi postami w tym wątku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-10-27 15:25:17 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-27 15:13:48, justin1976 napisał(a):
Clockwork o moje rozumienie tekstu nie musisz się marwić. Jest bardzo dobre... No chyba, że Ty nie potrafisz przekazać tego co myślisz za pomocą słowa pisanego. No bo jakoś większość Cię zrozumiało podobnie jak ja.
Już kotś Ci powiedział, że jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w temacie, to nawet nie musisz tutaj wchodzić i czytać. Póki co nie pomogłeś nikomu swoimi postami w tym wątku.

alez potrafie, tyle ze jezyka polskiego wciaz sie ucze namietnie :-P

nie kazdy post musi pomagac, moj byl tylko moim spostrzezeniem i prostym pytaniem: jak ktos chce uczyc dziecko polskiego, samemu go nie umiejac?

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #3 Ocena: 0

2012-10-27 17:53:09 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

A tak sie staralam przerwac ten lancuszek komplementow
Fakt jako pedagog z zawodu powiem ze - nie mozna dobrze nauczyc jak sie samemu nie wie
Nie mozna byc LOGOPEDA jak sie sepleni...
SORRRY :)
Phi

Do góry stronyOffline

Wilma8

Post #4 Ocena: 0

2012-10-27 18:13:35 (13 lat temu)

Wilma8

Kobieta

Z nami od: 19-10-2012

Do gdanszczanka,Ty wiedziałas o swoim wyjezdzie miałas to zaplanowane,ja nie ,ot taka mala wielka roznica.
Uwielbiam zapach luksusu...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-27 18:23:28 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wilma8

Post #6 Ocena: 0

2012-10-27 18:29:27 (13 lat temu)

Wilma8

Kobieta

Z nami od: 19-10-2012

Tu nie chodzi o poziom w polskich szkolach,bo moj do szkoly nie chodzil,tu chodzi o to ,ze wlasnie nie chodził bo 2 rozne systemy i 2 lata roznicy w wieku rozpoczecia nauki i w tym caly szkopuł,ale co tam nadrobimy, z dnia na dzien sa postepy w matematyce,gorzej tylko z angielskim,ale tu czas na to pracuje,pozdrawiam.
Uwielbiam zapach luksusu...

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #7 Ocena: 0

2012-10-27 19:14:07 (13 lat temu)

justin1976

Kobieta

Cytat:

2012-10-27 17:53:09, gdanszczanka napisał(a):
A tak sie staralam przerwac ten lancuszek komplementow
Fakt jako pedagog z zawodu powiem ze - nie mozna dobrze nauczyc jak sie samemu nie wie
Nie mozna byc LOGOPEDA jak sie sepleni...
SORRRY :)

Zgadza sie, ale podstawy języka ma każdy z nas. Każdy potrafi czytać i pisać zdania typu "Ala ma kota." A tu właśnie o taką naukę chodzi. Sama uczyłam swoją starszą córkę podstaw polskiego. I co? Dziewczyna potrafi bardzo dobrze porozumiewać się w tym języku w mowie i w piśmie. Chętnie czyta również polskie książki. A muszę dodać, że nigdy nie chodziła do szkółek sobotnich, a ze mnie żaden pedagog jest. Dopiero od niedawna zaczęła uczęszczać na lekcje, które mają ją przygotowac do egazminu GCSE. I co się okazało? Jest na lepszym poziomie niż niektóre dzieci chodzące już wcześniej na lekcje polskiego. Dlatego chyba nieźle mi wyszło uczenie jej samodzielnie.
Z młodszą córką mam zamiar robić tak samo.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

gdanszczanka

Post #8 Ocena: 0

2012-10-27 19:30:33 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Moja mala (o ktorej nie wspominalam bo nie na temat tylko starszy syn moze byc gwiazda w tym watku) sie tu urodzila i w domu sie nie naslucha polskiego ani z telewizji ani z rozmow - tylko sporadycznie w momentach odwiedzin znajomych lub rodziny...
A teraz w wieku 6 lat wykazala chec poznania co znaczy ten szelest ktorym mama od czsy do czsu pyskuje - wiec siedze i sie bawimy w szkole - ale to bardziej dla przyjemnosci niz z innych bardziej chwalebnych powodow.
A z nauka to nie takie prosta - ala ma kota a pies to As - podtrzymuje swoja opinie- Nie mozna byc logopeda jak sie sepleni i uczyc kogos jak sie samemu nie umie - :) :) :)
Phi

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #9 Ocena: 0

2012-10-27 19:42:54 (13 lat temu)

justin1976

Kobieta

A jednak jak ktoś chce to może. Sama jestem tego przykładem. Miałam do dyspozycji jedynie "Elementarz", a w późniejszym czasie wydrukowane z internetu teksty dyktand. Śmiem twiedzić, że niektórzy nauczyciele w szkoła robią niewiele więcej. Przynajmniej tak bywało za moich czasów.
A moje dziecko było szczęśliwe, że mama je uczy i nie musi w soboty jeździć na dodatkowe lekcje.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Samurajka

Post #10 Ocena: 0

2012-10-27 20:56:03 (13 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Kochani mam pytanie.
O szkolnictwie w UK nie wiem komletnie nic.
Chodzi o mojego bratanka.
W Polsce skonczyl gimnazjum,wyjechal wraz z rodzicami do UK,do 16 roku zycia uczyl sie,potem przestal...
Byla to nieprywatna szkola.
Brat rozstal sie z zona...i teraz ona ( po roku czasu) odezwala sie ze musiala zaplacic kare 500 funtow za przerwanie nauki przez syna,zada pieniedzy zatem od bylego meza.
Chcialam sie tylko upewnic,ze takie cos jest realne.
Dzieki z gory za pomoc.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,