MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nasze Dzieci w ang szkolach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ik_1487

Post #1 Ocena: 0

2012-10-26 12:52:46 (13 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Z nami od: 15-06-2012

Hej. Widzę, że nie tylko my mamy takie problemy z angielskim... Mój średni dokładnie jak Twój syn Wilma8 poszedł do angielskiej szkoły miesiąc temu z tym, że wcześniej chodził do I klasy w PL jako 6-cio latek, a że jest z września to tu załapał się na 2 klasę. Po polsku czyta dobrze ale angielski to tragedia... Niestety różna wymowa daje się we znaki. Matemetyka też jest tu w UK na wyższym poziomie niż w PL. W pierwszej klasie miał tylko dodawanie do 20 a tu to już są dużo dalej, mnożenie itp. W soboty chodzi dodatkowo do polskiej szkoły i sama się zastanawiam czy sobie na razie polskiego nie odpuścić

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-10-26 16:11:24 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2012-10-26 16:21:28 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-26 12:10:05, gosiaczek3006 napisał(a):
teraz nie pwoeim po pracujemy,odrabiamy prace domowe,czytamy itd ale w pierwszym roku w domu byla zazwyczaj nauka Polskiego .Teraz wiem ,ze to byla dobra decyzja bo oba jezyki ma opanowane.:-)

troche przewrotne pytanie...
bez obrazy, ale jak uczysz dziecko jezyka polskiego samemu nie potrafiac napisac zdania poprawnie stylistycznie (zrozumiale, bo bledy mozna poprawic)?

Do góry stronyOffline

Wilma8

Post #4 Ocena: 0

2012-10-26 21:11:13 (13 lat temu)

Wilma8

Kobieta

Z nami od: 19-10-2012

Jest wszystko stylistycznie o co Ci chodzi clockwork_orang,ja wszystko zrozumiałam,nie czepiaj się,nie potrzebujemy moralizatorów,malostkowość jest gorsza od faszyzmu.
Dziewczyny jakoś to ogarniemy ,damy radę a te wszystkie wasze wpisy tylko dodaja otuchy.Ja dalej bedę syna uczyła polskiego i powolutku czytania angielskiego pod kierunkiem nauczycielki ze szkoły.Mamy takie książeczki do angielskiego bardzo proste,gdzie czyta się tak jak jest napisane,czasami tylko jakies slowo z inna wymową.od tego zaczynami po mału do przodu.Ja na poczatku uczyłam syna angielskiego alfabetu z tych i ch selingiem i okazało sie,że zla robiłam ,bo mieszałam mu w glowie a pani w szkole powiedziała,że ma czytać i pisac ze słuchu czyli od prostych słów zaczynać np.Pip has a nap-czyta tak jak jest napisane,na lekcji pani podchodzi do dziecka i mówi mu jakiś wyraz i on ma napisac ze sluchu tak jak słyszy,nawet jak z bykiem napisze,to dobrze bo probuje.I tak to u nas wyglada,chodzę na lekcje,to widzę i się tym dzielę.
Uwielbiam zapach luksusu...

Do góry stronyOffline

Wilma8

Post #5 Ocena: 0

2012-10-26 21:15:44 (13 lat temu)

Wilma8

Kobieta

Przepraszam miało byc spellingiem ,ąż drżę co na to clockwork_orang,za literowki nie pzrepraszam,pa

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-10-26 21:27:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wilma8

Post #7 Ocena: 0

2012-10-26 22:19:12 (13 lat temu)

Wilma8

Kobieta

Czytanie ze zrozumieniem,piszemy o problemach 7-miolatkow rozpoczynajacych nauke w U.K,gdzie ta nauka rozpoczyna sie 2 lata wcześniej niz w PL i przez te 2 lata niestety ale dzieci sie uczą,a nasze polskie niestety ale nie.Tu jest róznica w systemie,dal 7 -miolatka bez języka jest to ogromna bariera do pokonania.A kolega,to chyba sie szkola dzieci nie interesował,bo akurat na czytanie to w U.K jest bardzo duzy nacisk i dzieciaki dostaja ksiaki do czytania nawet codziennie jezeli wyraża taką wolę.chodze ze swoim do szkoly i osatanie 15 minut w szkole to jest zarezerwowane na wymianę ksiązeczek, panie bardzo o to dbają ,ale nic nie narzucają.Do tego jest dodatkowo biblioteka szkolna i nie tylko.A z tym wysokim poziomem naszych szkol to poczytaj trochę,bo to przereklamowane.u nas w PL sa wygorowane wymagania i tyle.

Do góry stronyOffline

ik_1487

Post #8 Ocena: 0

2012-10-26 22:29:53 (13 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Do poloniusz

Niestety to ty chyba chodziłeś do szkoly w PL jeszcze starym systemem. Niestety poziom szkolnictwa w PL strasznie się opuścił. Jest nowa reforma, która strasznie zniżyła poziom, bo była przystosowana do rozpoczyniania edukacji przez 6-cio latków. Ja jestem ciekawa jaki "wysoki" poziom będą reprezentowały dzieci, które przejdą całą swoją edukację na nowej reformie. Jestem baaaardzo ciekawa.

Do góry stronyOffline

ik_1487

Post #9 Ocena: 0

2012-10-26 22:35:32 (13 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Cytat:

2012-10-26 22:19:12, Wilma8 napisał(a):
Czytanie ze zrozumieniem,piszemy o problemach 7-miolatkow rozpoczynajacych nauke w U.K,gdzie ta nauka rozpoczyna sie 2 lata wcześniej niz w PL i przez te 2 lata niestety ale dzieci sie uczą,a nasze polskie niestety ale nie.Tu jest róznica w systemie,dal 7 -miolatka bez języka jest to ogromna bariera do pokonania.A kolega,to chyba sie szkola dzieci nie interesował,bo akurat na czytanie to w U.K jest bardzo duzy nacisk i dzieciaki dostaja ksiaki do czytania nawet codziennie jezeli wyraża taką wolę.chodze ze swoim do szkoly i osatanie 15 minut w szkole to jest zarezerwowane na wymianę ksiązeczek, panie bardzo o to dbają ,ale nic nie narzucają.Do tego jest dodatkowo biblioteka szkolna i nie tylko.A z tym wysokim poziomem naszych szkol to poczytaj trochę,bo to przereklamowane.u nas w PL sa wygorowane wymagania i tyle.

Zgadzam się, że nacisk na czytanie jest w UK wyższy. Byłam w szoku jak te dzieci mają dużo do czytania. Co najmniej 3-4 książki w tygodniu. Nie są to strasznie skomplikowane książki ale takie po przeczytaniu których dziecko ma satysfakcję. A w polskiej szkole po całym roku nauki literek w pierwszej klasie, dzieci doznają szoku bo do przeczytania pierwsza lektura w drugiej klasie to "Karolcia". Książka ma ok. 100 stron bez obrazków, małym drukiem. Przecież dziecko może się zniechęcić do czytania na resztę życia. :-o

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2012-10-26 22:36:09 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-26 21:15:44, Wilma8 napisał(a):
Przepraszam miało byc spellingiem ,ąż drżę co na to clockwork_orang,za literowki nie pzrepraszam,pa

coz, kultura SMS-owa nie wszystkich obowiazuje... co prawda telegramy czytalem, ale to tez inne czasy byly, ze STOP zamiast ku***a 8-)

ps. spacje stawiamy po przecinku (i innym znaku przestankowym), a nie przed... traci sens nauka wtedy

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,