MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nasze Dzieci w ang szkolach

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

martoolka

Post #1 Ocena: 0

2012-06-27 16:21:54 (13 lat temu)

martoolka

Z nami od: 01-01-1970

Jak Wasze dzieci zintegrowaly sie z angielskimi? Jak tamte ich przyjely? Jak sobie poradzily z bariera jezykowa? Czy kosztowalo ich to duzo stresu? Jak myslicie?

(Pisze na ten temat artykul do Polish Express i jestem bardzo ciekawa Waszych doswiadczen wiec piszcie prosze!)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marklar666

Post #2 Ocena: 0

2012-06-27 16:28:38 (13 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

dzisiejsi "dziennikarze";! copy/paste i podpis na dole :)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-06-27 16:37:23 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-27 16:28:38, marklar666 napisał(a):
dzisiejsi "dziennikarze";! copy/paste i podpis na dole :)

No zaraz, zaraz. Gdzieś trzeba materiały zbierać. A tutaj jest to jasno powiedziane: Kto i dlaczego. Forum Polaków w UK to chyba dobre miejsce?
Teraz potrzeba dobrej woli forumowiczów i chęci podzielenia się własnymi doświadczeniami.
Złośliwości nie potrzeba.

Do góry stronyOffline

martoolka

Post #4 Ocena: 0

2012-06-27 16:43:09 (13 lat temu)

martoolka

Heh ciekawa reakcja. Dziekuje za wsparcie:) Nie zamierzam robic copy/paste. Zbieram material, rozmawiam z ludzmi, zeby poznac sytuacje, opinie rodzicow, a forum jest do tego doskonalym narzedziem.
Z gory dziekuje za pomoc.

Do góry stronyOffline

Izzkaa

Post #5 Ocena: 0

2012-06-27 17:03:18 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

Moj syn akurat zanim poszedl do szkoly swietnie mowil po angielsku,nie bylo zadnej bariery jezykowej.
Kilkaktortnie zmienial szkole ze wzgledu na nasze przeprowadzki,i fakt,ciezko mu sie zawsze bylo zaadaptowac,ale to ze wzgledu na jego charakter,nie z powodow narodowosciowych,jezykowych itp.
Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dangerous__girl

Post #6 Ocena: 0

2012-06-27 17:11:04 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

chodzi juz o szkoly od podstawowej czy moze byc od nursery w gore.
bo nie chce mi sie rozpisywac bez sensu;-)

Do góry stronyOffline

martoolka

Post #7 Ocena: 0

2012-06-27 17:23:33 (13 lat temu)

martoolka

dzieci w kazdym wieku!
a rozpisywac sie prosze jak najbardziej:)

Do góry stronyOffline

autor65

Post #8 Ocena: 0

2012-06-27 17:33:39 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

moje radza sobie dobrze
nawet powiedzialbym b.dobrze
pierworodniejszy konczy drugie studia
nastepny konczy pierwsze studia
trzeci zaczyna nauke na access-ie
czwarta zdala GCSE, teraz access i za rok na studia
Kuba - 13 lat secondary
Piotrus - 10 lat junior
starsze po roku rozmawialy niezle po angielsku
maluchom zajelo to kilka miesiecy dluzej
na haslo -"Wracamy do Polski"
slysze gromki smiech zagrazajacy mojemu zdrowiu i zyciu:-]
sam nie jestem "zachwycony" poziomem zwyklych szkol do jakich uczeszczaja moje dzieci ale na elitarne mnie nie stac....
jednokowoz dzieciaki sa zadowolone i powiem wiecej dobrze wychowywane w szkolach do ktorych uczeszczaja, szczegolnie mowa o mlodszych
wyjatkowe zaimteresowanie i zaangazowanie ze strony szkoly widoczne jest w stosunku do Piotrusia ktory nie mowi w szkole....ale w domu geba mu sie nie zamyka
jest nadzieja, ze moze za rok za dwa sie odezwie
na razie trzy lata milczy jak...
nagrywa odpowiedzi po angielsku na dyktafon!
aha
tutaj wreszcie zrozumielismy po co jest szkola w Polsce?
otoz odpowiedz jest prosta
szkola utrzymuje rynek wydawniczy
tutaj kupilismy tylko mundurek i koniec....wydatkow:-o
powiem tyle nasze dzieci w angielskiej szkole sa zadowolone i za ch..... iny nie chca wrocic do polskiej ani nawet o nie wspominac!

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

martoolka

Post #9 Ocena: 0

2012-06-27 17:42:52 (13 lat temu)

martoolka

Autor65 - dziekuje za wypowiedz.
A domyslasz sie moze dlaczego Piotrus nie mowi? Czy to strach przed osmieszeniem? Bo rozumiem, ze mowi po angielsku ale w szkole boi sie odzywac w tym jezyku? I mowisze ze w szkole staraja sie go wspierac i zachecac do mowienia? Dlugo juz jestescie na Wyspach?
Z gory dziekuje:)

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #10 Ocena: 0

2012-06-27 17:44:46 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2012-06-27 16:21:54, martoolka napisał(a):
Jak Wasze dzieci zintegrowaly sie z angielskimi? Jak tamte ich przyjely? Jak sobie poradzily z bariera jezykowa? Czy kosztowalo ich to duzo stresu? Jak myslicie?

(Pisze na ten temat artykul do Polish Express i jestem bardzo ciekawa Waszych doswiadczen wiec piszcie prosze!)

corka wlasnie konczy nursery. na samym poczatku szukala i trzymala kontakt tylko z dziecmi, ktore mowily po polsku, potem pomalu zaczela utrzymywac kontakty z innymi dziecmi, jej najlepsza kolezanka jest aktualnie jakas ciemno skora dziewczynka. nie wiem skad pochodzi i chyba nie bardzo mnie to interesuje. Ale chodza razem ze reke, czesa wlosy, jak jest grup time( taki okres czasu w przedszkolu, ktory jest codziennie dwa razy, gdy dzieci zbieraja sie w swoich grupach) to zawsze siedza razem i nawzajem glaszcza sie po wlosach i trzymaja sie za reke. rozmawiajac z nauczycielka, otrzymalam wiadomosc, ze corka ma wielu przyjaciol w przedszkolu, ze jest bardzo miła, nie kłótliwa, ze (zazwyczaj) woli ustapic jak sie klocic.
Co do przyjecia mojej corki przez inne dzieci, bylam naprawde zadowolona, wszystkie dzieci sa bardzo przyjazne, ale to jest chyba glownie zasluga nauczycieli, bo pilnuja maluszkow i ucza przyjaznych stosunkow.
co do bariery jezykowej, moja corka np nie mialam z tym zadnego problemu. mimo, ze w domu mowimy tylko po polsku. ona szla do przedszkola i bardzo duzo mowila.... tyle, ze po polsku. nawet nauczyciele mi mowili,ze jak wiazanke puscila po polsku, to konca nie bylo widac:-] ale widze po roku,ze cos tam zalapala, ale nie wiem jak duzo, bo w domu mowi tylko polsku, natomiast w przedszkolu ja nie raz obserwuje jak sie zachowuje, to slysze jak do dzieci mowi normalnie po angielsku:-o ale w domu ani słowa.
najwiecej stresu mnie i moje dziecko kosztowalo odstawienie od "cycka" tzn, nauka pozostania samemu bez mamy w przedszkolu. ale teraz kocha chodzic do przedszkola, az mi sie serce kraje, jak sobie pomysle, ze tak fajny okres w jej zyciu sie konczy.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,