Cytat:
2012-05-25 15:22:05, Antique napisał(a):
Cytat:
2012-05-25 14:39:18, Arni11 napisał(a):
Cytat:
2012-05-25 14:04:58, Antique napisał(a):
Witam. Nie orientuje sie czy byl juz taki temat, ale moze tu znajde odpowiedz na dreczace mnie pytanie :-Y
Otoz drugi raz juz zdarza mi sie ze sprzedawca w sklepie odmawia mi sprzedazy alkoholu badz papierosow, poniewaz otwarcie twierdzi iz nie respektuja polskiego dowodu osobistego. Moim Zdaniem to jawna dyskryminacja i mimo tlumaczen ze jestesmy w unii a ja jestem osoba pelnoletnia (26 lat) sprzedawca po prostu odmawia sprzedazy. Jak to wyglada ze strony prawnej i co moge zrobic w takiej sytuacji zeby moc skorzystac z normalnego ludzkiego prawa zakupu i utrzec nosa zlosliwemu sprzedawcy
Ale nie nerwowo. Nie wymagaj od sprzedawvy ażeby zaakceptował polski dowód osobisty. Pokaż mu paszport albo driving licence i po sprawie.
nie mam prawa jazdy i paszportu (jeszcze)
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Antique</i> 25-05-2012 15:26 ]
dorośniesz to będziesz miała
Wiesz jak jest, czasami angielki są tak zmiażdżone przez sex narkotyki i sterydy w kurczakach że wyglądają na 30 ci, a ma 16cie
Szczęściara, mnie to nawet na wagarach w szkole nie zatrzymała policja
A wóde to mogę kupować od 15 roku życia, zaopatrywałem całą burse

))
taki jestem brzydal
Było o tym kilka razy, jak wspominał 12ty
Sprzedawca musi poprosić o ID, jeżeli ma wątpliwości to nie sprzeda, bo za sprzedaż alkoholu nieletniemu grozi mu nawet utrata licencji, i kara finansowa, to akurat pikuś w porównaniu z licencją.
A że nie wie co ty mu pokazujesz to sie obawia że ktoś moze mu zrobić koło tyłka.
Wcale się nie dziwie, zarobek na 1 piwie stosunkowo niewielki by ryzykować.
przestań pić, albo wyrób sobie lokalnie akceptowalny dokument i nie będzie problemu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.