Str 28 z 39 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Joonny |
Post #1 Ocena: 0 2015-05-18 14:55:26 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-09-2009 Skąd: London |
Cytat:
2015-05-18 14:40:10, a-were napisał(a):
Stronę temu odpowiedziałam na to pytanie.
Musisz wysłać Full Birth Certificate czyli czerwony.
Wlasnie dzisiaj leszcz na poczcie mowil mi ze musze wyslac czarny. Czerwonego nie chcial. Dzownilem na infolinie to gosc powiedzial ze nie wie jaki, ale trzeba wyslac ten gdzie jest wiecej informacji, czyli pewnie czarny. Elegancko co ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) . Wysle pewnie dwa, tylko po czarny musze znowu naginac do Councilu zeby zrobic odpis.
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2015-05-18 20:54:32 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
rokson |
Post #3 Ocena: 0 2015-06-09 10:50:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: birmingham |
ja wyslalem czarny ten rozszerzony co mozna dorabiac wiecej i byli ok a czerwony jest skrocony tylko jeden i go nie dorobisz i ten wysyla sie o child benefit jak malenstwo sie urodzi Uwaga moderatora: Po lewej stronie pod postem masz ikonke "edytuj", jest ona widoczna przez godzine czasu od napisania postu. Korzystaj z tej opcji. Napisalas 3 posty na ten sam temat, a moglas edytowac pierwszy post i uzupelnic/zmienic post. W.
|

|
 |
|
kwiateczek |
Post #4 Ocena: 0 2015-11-17 14:03:02 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2015 Skąd: Lincolnshire |
Witam
Mam pytanie...czy moze kots wyrabial dziecku paszport ang nie majac przepracowanych pelnych 5 lat przed urodzeniem dziecka? Troszke sie dowiedzialam,oczywiscie na passport help line nie wiedza dokladnie jak to oni.. wiem tylko ze musi byc froma MN1 ALE CZY COS JESZCZE? Jakie dodatkowe dokumenty...dodam ze moje drugie dziecko ma juz ang paszport,mama nadzieje ze to nam troche pomoze.Bardzo bede wdzieczna za pomoc
|

|
 |
|
Twinkle |
Post #5 Ocena: 0 2015-11-17 15:00:25 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Ja jestem w trakcie wyrabiania paspzortu brytyjskiego dla mojego najsatrszego synka,dwoje mlodszych juz ma a najsatrszy urodzil sie w 2007.bylismy wtedy w UK 2 lata.Jezeli minelo ktoremus z rodzicow 5 lat to mozesz aplikowac z apliakcja MN1.
U mnie jako rodzic aplikauje maz poniewaz on niepzerwanie pracowal przez ten okres,wiec oprocz aplikacji MN1 wypelniony kwitek z kwoto okolo 750 funtow.
do tego refernecje(2 osob,fotografia dziecka,P60 taty,ja dolaczylam rowniez dowod osobity syna).
wyslalslismy wszystko wyeplnialismy sami bez pomocy NCS.
Dolacz tez koperte zwrotna oplacona,niedawno otrzymalismy list o Biometric Enrolmenst.i tu pojawil sie problem bo ja wpisalam meza jako osobe ktora pojdzie z synem na pobranie danych biometrycznych i wyslalismy wszystkie dowody meza tez.i dopiero jak przyszedl ist o zapis na Biometrics Enrolment to bylo napisane ze maz jako opiekun musi miec jakis dowo tozsamosci badz UK driving licence.
I dzwonilismy tam pisalismy maile zero odpowiedzi w koncu maz zadzwonil gdzie do HO i poradzili aby napisal request o zwrot dokumentu i tak zrobilismy i dostalismy dokumenty i list ze jezeli beda potzrebiwac to po prostu wyslemy im jeszcze raz te dowody.i teraz czekamy co dalej... lake...
|

|
 |
|
|
Wielim |
Post #6 Ocena: 0 2016-03-28 21:26:34 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Proszę potwierdzić lub zaprzeczyć to co napiszę , ewentualnie coś dodać. Wiem ze wszystko jest w tym wątku ale mam kaca i niedowidze literek a sprawa ważna bo juz jutro jadę zarejestrować dziecko do councilu w którym się urodzilo. Dostane tam certyfikat urodzenia i teraz mam wysłać ten certyfikat , aplikacje i P60 z pieciu lat ale tu pytanie - czy moje czy żony czy najlepiej obydwoje ? Czy wystarczy kopia/ksero czy musi być oryginał? Druga sprawa to zdjęcia - nie wiem gdzie tu gdzie mieszkam jest fotograf ale pani w Asdzie gdzie mają dział photo powiedziała ze zdjęcie mogę telefonem w domu zrobić na białym tle o przynieść do Asdy to wydrukuja mi tak jak trzeba. Czy macie jakieś wskazówki co do robienia zdjęć samemu oprócz tych na stronie rządowej - bez zabawek , smoczkow i może mieć zamknięte oczy ale wole by miało otwarte bp żona boi się służb celnych w Polsce i zawsze ma prawie zawał jakby była terorystka (sprawdzałem ją jest ok hehe ) po prostu taki strach , dziwne ze do mnie ma zawsze "mordę " . Czy o czymś zapomniałem?
Z góry przepraszam za lenistwo ale mam kaca a chce to jak najszybciej załatwić
|

|
 |
|
Googhaz |
Post #7 Ocena: 0 2016-03-28 21:48:05 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-02-2016 Skąd: Już Polandia |
Nie wiem czy cos sie zmienilo ale wysylalem tylko swoje P60, oryginaly.
Zdjecie robilem sam, tak jak ci sugerowali, na lozku, biale przescieradlo i pozniej gdzies wydrukowac. Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. -
Baptiste Beaulieu
|

|
 |
|
AGALON |
Post #8 Ocena: 0 2016-03-28 21:56:09 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Wielim sam zdecyduj czy lepiej wysłać swoje czy zony dokumenty. (Ktore z Was posiada wszystkie, szczegółowe dokumenty)
Przypomnę tylko, po rejestracji weź ze dwa extra odpisy aktu urodzenia. W razie "wu" gdybys chciał rejestrować w PL lub do pl paszportu. I jeszcze jedno : pośpiech złym doradca.
Powodzenia.
|

|
 |
|
Wielim |
Post #9 Ocena: 0 2016-03-28 22:05:15 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
P60 z ostatnich pięciu lat mamy oboje z tym ze ja mam wyższe zarobki ale Żona z drugiej strony ma lepszą profesje, czy to robi różnicę? Bo ja mogę wysłać obydwoje gdyż nie lubię później coś dosylac. Zerknelem troszkę na wątek i ktoś wspomniał o tym ze nie można pobierać benefitow i o jakimś zaswiadczeniu. Ani ja ani żona nigdy nie pobieralismy żadnych zasiłków ale czy potrzeba to jakoś dokumentować? Co do birth certificate wezmę conajmniej 3 - do GP , paszportu i CHB , czy o czymś jeszcze zapomniałem? Wiem o obowiązku rejestracji , jutro to zrobię, paszport tez h6ak najszybciej no o szczepionki od 6-8 tygodnia życia. Czy coś jeszcze? O imprezie pepkowej tez nie zapomniałem - będzie za tydzień
|

|
 |
|
jotkadakotka |
Post #10 Ocena: 0 2016-03-29 14:27:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: Poole |
1. Zarobki i profesja nie maja znaczenie. Ma byc minimum piec lat samoutrzymania sie przez jednego z rodzicow. Takze P60 od jednego z was
2. Benefitow nie mozna pobierac (choc slysze, ze ludzie, ktorzy pobierali tez dostaja paszport na dziecko), ale papierku na potwierdzenie nie potrzebujesz.
3. Home Office chyba ciagle lepiej wyslac.
4. Oczywiscie paszport/dowod rodzica.
5. Akt urodzenia (nie pamietam, ktora wersje)
|

|
 |
|