Witam,
Mam kilka pytan do osob ogarnietych w temacie:
1)Czy wysylajac forme WRS (sklada sie ona z 2 kartek), wystarczy ze wysle pierwsza kartke ta bez zdjecia, czy musze wyslac dwie kartki? Bo oto chodzie ze ta druga kartka gdzies mi sie zapodziala.
2) Musze wyslac formy P60 z ostatnich 5 lat podatkowych, tj. od ostatniej 2014-2015 w dol? Czy 5 lat przed narodzeniem dziecka? Moj syn urodzil sie w UK w marcu 2014 r.
3) Syn mial wyrobiony pierwszy roczny polski paszport. Teraz on sie konczy i chcialem mu wyrobic kolejny 5 letni tez polski, ale okazuje sie ze trzeba miec przetlumaczony na jez. polski brytyjski akt urodzenia dziecka, a z tym jak wiadomo jest troche biegania itd. Po za tym czas oczekiwania na to wszystko tez jest dosyc dlugi bo najblizszy termin na zlozenie wniosku o paszport w polskim konsulacie jest na 23 czerwca. A na sam koniec lipca planujemy jechac do Polski.
Tak wiec pomyslalem ze moze prosciej i szybciej bedzie jak wyrobie brytyjski paszport dla syna.
Wiec moje pytanie brzmi: Czy nie ma zadnego znaczenia ze moj syn posiada w tym momencie roczny polski paszport (waznosc do 31 lipca tego roku)?
Mam nadzieje ze w miare prosto to opisalem

. Dziekuje ze odpowiedzi.